^
 • Halifax till Toronto med tåg

  10 dagar från 22.000 kr

 • Halifax till Toronto med tåg

  10 dagar från 22.000 kr

 • Halifax till Toronto med tåg

  10 dagar från 22.000 kr

 • Halifax till Toronto med tåg

  10 dagar från 22.000 kr

 • Halifax till Toronto med tåg

  10 dagar från 22.000 kr

Halifax till Toronto med tåg

Resan från Halifax till Toronto med tåg tar dig till de fyra spännande och väldigt olika kanadensiska storstäderna Halifax, Quebec City, Montreal och Toronto.

10 dagar från 22.000 kr
Pris per person vid 2 vuxna 
Priset inkluderar: flyg, övernattningar, tågresa och vissa måltider

Upplev fyra väldigt olika städer som visar varsin sida av östra Kanada. Från marina Halifax på Atlantkusten går turen till charmerande Quebec City som är fylld av historia med djupa franska rötter. Montreal är också rik på fransk historia, medan mångkulturella Toronto bjuder på skyskrapor, fantastisk shopping och utmärkta museum. På vägen finns det naturligtvis tid för att njuta av de vackra landskapen och smaka på det lokala köket som är djupt förankrat i områdets historia och fantastiska utbud av färska råvaror.

Tågen i Kanada är bekväma och man åker för det mesta under dagen så att du inte går miste om något. Det är endast en sträcka som är med nattåg, där du övernattar i bekväma kupéer med sängar och får lokal, god mat serverad i tågets restaurangvagn. 

Tågresan från Halifax till Toronto kan kombineras med vår tågresa från Toronto till Vancouver, vilket ger dig det ultimata kanadensiska äventyret från kust till kust. Läs mer om reseförslaget TransCanada by rail här

 

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

0775-888 088

Dag för dag

Dag 1: Avresa från Sverige

Från Sverige sätts kursen mot Halifax på den kanadensiska Altantkusten, och där du ankommer samma dag pga. tidsskillnaden. Du checkar in på ditt hotell för de kommande två nätterna och därefter har du resten av dagen till att slappna av och kanske njuta av en god middag på en av de många fiskrestaurangerna som Halifax är känt för.

Dag 2: Halifax

Du har hela dagen till att utforska Halifax på egen hand. Ta en promenad genom det mysiga historiska kvarteret med präktiga herrgårdar som har byggts av stadens välbärgade familjer. Gör också ett besök i St. Pauls Church och njut av blommorna i Victorian Public Gardens. Sportintresserade bör inte missa Nova Scotia Sport Hall of Fame, och konstälskare kan se fram emot att uppleva stadens rika kulturscen. Men glöm inte bort den imponerande borgen som ger en spännande inblick i livet som soldat här för 250 år sedan.

Dag 3: Halifax - Quebec City

Njut av din sista morgon i Halifax innan det omkring middagstid blir dags att åka till stationen, där tåget går vidare mot Quebec. Framför dig väntar en fantastisk tågresa som tar dig tvärs över Nova Scotia till New Brunswick och de backiga landskapen omkring Baie des Chaleurs. Det är något speciellt med tågresor, dess stillhet och det rytmiska ljudet från hjulen mot rälsen. Det skiftande landskapet som glider förbi utanför panoramafönstren, och känslan av att ha gott om tid till att tänka eller fördjupa sig i en bok. Kanske inleder du ett samtal med någon av de lokala kanadensarna i loungevagnen, och innan du vet ordet av sänker sig natten över Kanada. Det är ett tecken på att du ska söka dig mot restaurangvagnen, där det serveras en härlig middag. Efter middagen kan ditt säte enkelt förvandlas till en skön säng, och du är säkrad en god natts sömn medan tåget fortsätter genom den kanadensiska natten.

Dag 4: Quebec City

Tidigt nästa morgon glider du in på stationen i Quebec City. Det är otroligt lätt att förälska sig i Quebec City, Kanadas enda stad som har en mur runt om. Staden ligger högt och vackert vid St. Lawrence-floden, och den har ett fantastisk sätt att förföra alla med sin historiska stämning och franska charm. Staden är en av de mest europeiska städerna i Nordamerika, och den gamla stadsdelen Le Vieux-Quebec är med på UNESCOs världsarvslista.
Stadskärnan är ett levande museum. Varje gatuhörn öppnar en ny sida i boken om fransk-kanadensisk kamp för överlevnad och att hålla fast i den franska kulturen i denna engelsk-dominerande världsdel. Det ser ut att  lyckas. Den franska kulturen lever i allra högsta grad i Quebec City, som med sina knappt 200.000 invånare är hjärtat i den franska delen av Kanada. Även om många i staden är tvåspråkiga så talar de flesta franska, och mer än 90 % beskriver sin härkomst som fransk. Du har hela dagen till att njuta av stadens franska stämning, då natten spenderas på ett hotell i Quebec City.

Dag 5: Quebec City - Montréal

Från början av 1600-talet och fram till slutet av 1800-talet var Quebec den viktigaste staden i den här delen av Kanada. Den statusen har den dock förlorats till Montreal, som idag är provinsens ledare. Just Montreal är målet när du igen sätter dig tillrätta på tåget och rullar fram genom Kanadas vackra natur. Det är inte en särskilt lång resa, och knappt tre timmar senare ankommer du till Montreal. Här checkar du in på ditt hotell för de kommande två nätterna, och därefter har du tid att närmare utforska den pulserande, moderna storstaden.

Dag 6: Montréal

Med sina drygt 1,6 miljoner invånare är Montreal den största ”franska” staden i Kanada och landets näst största stad. Stadens moderna centrum har en amerikansk look med breda vägar och skyskrapor i ett tätt mönster. Bakom den moderna fasaden gömmer sig en spännande, mångkulturell storstad med sin helt egen personlighet och stil. Här har två olika språk och kulturer hittat ett harmoniskt samarbete och skapat en ovanligt kreativ miljö med mat, mode och vänlighet på hög nivå. Du upplever allt detta på dagens guidade stadsrundtur som tar med dig till en rad olika sevärdheter. Det blir också tid över till att njuta av staden på egen hand. Du kan t.ex. ta en sväng i de 32 km långa underjordiska gångarna i The Underground City, utforska mysiga St. Paul Street och besöka stadens marknader. The Notre-Dame Basilica är också värt ett besök, och konstentusiaster bör absolut göra ett besök på Montreal Museum of Fine Arts.
Glöm heller inte att ta del av stadens fantastiska, lokala kök. I tre århundraden har immigranter sökt sig till Montreal, och det har präglat maten som innehåller influenser från världens alla hörn. Två rätter du bör smaka är Montreals ”smoked meat”-sandwich och pautine, som är Kanadas okrönta nationalrätt.

Dag 7: Montréal - Toronto

Ännu en fantastisk storstad väntar. Resan till Toronto tar ungefär en halv dag, så du har gott om tid till att njuta av landskapet och de småstäder som tåget passerar. Väl framme i Toronto checkar du in på ditt hotell för de kommande två nätterna.
Toronto är med sina 4,7 miljoner invånare Kanadas största stad och den femte största i Nordamerika. Det är också utan tvekan Kanadas ekonomiska centrum, och stadens ekonomi är större än flera prärieprovinsers tillsammans. Det lockar folk till staden, och trots att Kanada är 4.500 km från kust till kust bor mer än var fjärde kanadensare inom 160 km från Toronto. Staden är också en magnet för människor från hela världen, och mer än 100 olika etniska folkslag finns representerade. Det är den här blandningen av världens kulturer som ger Toronto sin mångkulturella prägel och skapar plats för stadsdelar som Greektown, Little Italy och Chinatown.

Dag 8: Toronto

Det finns massor att göra i Toronto. Ett bra ställe att få en överblick över allt som erbjuds är från 553 meter höga CN Tower. Tornet är inte längre världens högsta byggnad, men utsikten från observationsplatsen - som har glasgolv - är fantastisk! Nere på gatunivå kan du besöka några av stadens fascinerande museer såsom Hockey Hall of Fame eller The Royal Ontario Museum, som årligen erbjuder olika stora utställningar. Ripleys Aquarium of Canada och Toronto Zoo är också utmärka, och sportfantaster kan uppleva en kväll i sällskap med de alltid lika entusiastiska fansen när stadens hjältar spelar basket, baseboll eller hockey mot olika rivaler. Vill man lufta kreditkortet bjuder Toronto på shopping som lätt kan matcha andra mer berömda storstäder. Särskilt stämningsfullt är Harbour Square Park och strandpromenaden där kaféer, gallerier, teatrar och boutiquer på bryggorna har ersatt ändlösa rader av stora varumagasin.

Låter allt det här lite väl aktivt är du aldrig långt från ett mikrobryggeri eller en spännande etnisk restaurang för ett lugnare nöje. I Toronto är en måltid inte bara en måltid och en öl är inte bara något man dricker till en fotbollsmatch. Här går de in i det med hjärta och själ, och det känner man. Inte minst på St Lawrence Market, där stånd överfyllda med ost, frukt och grönsaker samt kött och färsk fisk finns i överflöd. Detta är ett bra ställe att handla på inför en picknick, som exempelvis kan avnjutas på Toronto Islands med utsikt över stadssilhuetten.

Dag 9: Hemresa från Toronto

Det är dags att säga adjö till Kanada och börja resan hemåt. Det vill säga om du inte vill förlänga resan med mer äventyr och fortsätta med tåg västerut över prärien och Klippiga bergen till Vancouver på Kanadas Stillahavskust. Läs mer här.

Dag 10: Ankomst till Sverige

Ankomst till Sverige.

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna
 Ord. säsong  fr. 22.000 kr
 Högsäsong  fr. 24.700 kr

Priset inkluderar:

 • Flygresa Sverige - Kanada t/r
 • Flygskatter
 • 2 nätter i Halifax
 • Tågresa Halifax - Quebec City, Quebec City - Montreal och Montreal - Toronto
 • 1 natt ombord VIA RAIL Halifax -Quebec City
 • 1 x frukost, 1 x lunch och 1 x middag ombord på VIA RAIL
 • 1 natt i Quebec City
 • 2 nätter i Montreal
 • 3-timmars sightseeingtur i Montreal
 • 2 nätter i Toronto
 • Full klimatkompensation – läs mer här!

Tillägg:

 • Avbeställningsskydd

 • Reseförsäkring

Säsonger
Den svenska sommaren räknas generellt som högsäsong för resor till Kanada. Därtill kommer även avresor under högtider.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775-888 088 eller skriv till resor@myplanet.se