^
 • TransCanada by Rail

  16 dagar från 49.800 kr

 • TransCanada by Rail

  16 dagar från 49.800 kr

 • TransCanada by Rail

  16 dagar från 49.800 kr

 • TransCanada by Rail

  16 dagar från 49.800 kr

 • TransCanada by Rail

  16 dagar från 49.800 kr

TransCanada by Rail

Tågresan tvärs genom Kanada bjuder in till fantastiska upplevelser. Från Torontos storstadsliv i öst, genom trollbindande landskap i Klippiga bergen, till Vancouver i väst.

16 dagar från 49.800 kr 
Pris pr. person vid 2 vuxna 
Priset inkluderar: flyg, övernattningar, tågresor och flera måltider

Utforska först Kanadas största stad Toronto och världens mest berömda vattenfall Niagarafallen. Därefter är det dags att stiga ombord på tåget The Canadian för en resa västerut förbi Ontarios enorma skogar och uråldriga bergsformationer, Manitobas tusentals små sjöar och floder och Saskatchewans oändliga prärie. Framme i västra Alberta väntar upplevelser i Klippiga bergens fantastiska natur.

Här byter du till buss och resan fortsätter genom Klippiga bergen på världens vackraste highway, den 232 km långa Icefield Parkway. Den sista delen av resan från Banff till Vancouver är återigen med tåg, och inte med vilket tåg som helst, utan med det prisbelönta och unika Rocky Mountaineer. Denna tågsträcka körs endast dagtid så att du får möjlighet att njuta av den spektakulära naturen i fulla drag.

Resan kryddas med god mat ombord på tågen och den unika kanadensiska gästvänligheten. Resan avslutas i Vancouver som ofta utnämnts till en utav världens vackraste städer. Härifrån ingår även en heldagsutflykt till Vancouver Island och du får uppleva både Butchart Gardens och den brittiska staden Victoria.

Denna resa tar er förbi fem av de attraktioner som Destination Canada har på sin topp 10-lista: Klippiga bergen, Niagarafallen, prärien, Vancouver-Victoria och tåget Rocky Mountaineer.

Läs mer här om Rocky Mountaineer, om tågets betydelse för Kanada samt om resan med tåg Halifax-Toronto ifall du vill utöka resan med de  de allra östligaste delarna. 

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Ankomst Toronto

Välkommen till Kanada! Du landar på förmiddagen och tar dig på egen hand in till Toronto och ditt förbokade hotell. Där väntar även mer information om din kommande resa genom Kanada. Eftermiddagen spenderas på egen hand i Toronto där museum som Art Gallery of Ontario eller Hockey Hall of Fame är väl värda ett besök. Det finns också bra shopping och trevliga restauranger som kan förgylla din första kväll. Önskar du mer tid att uppleva denna spännande stad går det självklart bra att förlänga din vistelse med önskat antal dagar. 

Dag 2: Dagstur till Niagarafallen

Idag är dags för en heldagsutflykt till de berömda Niagarafallen. Turen går genom vinområdet söder om Toronto och vidare mot fallen. Väl framme är det dags för en båttur som för dig hisnande nära fallen och ger en otrolig vy över det häftiga Hästskofallet. Därefter är det fri tid att bara beundra och fotografera fallen på avstånd. Lunch ingår och den avnjuts självklart med utsikt över de spektakulära fallen innan ett besök i den historiska staden Niagara on the Lake väntar. Du återvänder sedan till Toronto där du kan avsluta dagen med en god middag på någon trevlig restaurang.

Dag 3: Toronto - Jasper med tåget The Canadian

Idag har det blivit dags att gå ombord på tåget The Canadian som ska ta dig från öst till väst genom hela Kanadas vidsträckta land. Tåget avgår från Union Station i centrala Toronto på förmiddagen och du reser sedan norrut förbi "the Great Lakes". Lunch och middag är inkluderat under resans gång. 

Dag 4-5: På tåget

Efter att ha passerat The Great Lakes väntar Canadian Shields som är några utav Nordamerikas äldsta bergsformationer. Området består av stora skogar, är rikt på mineraler och landskapet pryds av tusentals små sjöar. Tidigt på morgonen dag 5 korsas gränsen till delstaten Manitoba och ett kort stopp i dess regionhuvudstad Winnipeg står på schemat. Idag är frukost, lunch och middag ombord på tåget inkluderat.

Dag 6: Ankomst Jasper

Efter att ha passerat den vidsträckta prärien i Saskatchewan och Alberta skymtas Klippiga bergen i fjärran. Njut av vacker natur utanför fönstret medan tåget tidig morgon rullar in mot Jasper. Efter två hela dagar och tre nätter ombord på tåget har denna spektakulära tågresa nått sin slutstation. Det har blivit dags att checka in på hotellet och spendera resten av dagen åt att njuta av Jaspers vackra omgivningar.

Dag 7: Heldag i Jasper

Dagen spenderas på egen hand och det finns massor att uppleva både i Jasper och i Jasper National Park. Åk på en tur till Jasper National Park, följ med på en båttur på Maligne Lake eller prova Jasper Tramway och få en fantastisk utsikt över Klippiga bergen. Prata med din resesäljare om dina önskemål och boka på förhand in den eller de utflykter du önskar så att du är säker på att få plats. 

Dag 8: Icefields Parkway

Du fortsätter din resa med buss istället för tåg och kommer att åka den berömda Icefield Parkway. Resan går genom ett område med åtta stora glaciärer och just Icefield Parkway är omnämnd som en av de mest spektakulära körsträckorna i Kanada. Dagen inkluderar även en 'Ice Explorer'- utflykt som tar dig med i en fyrhjulsdriven buss ut på Athabasca glaciären. På kvällen kommer du fram till Lake Louise.

Dag 9: Lake Louise - Banff

Under förmiddagen finns det tid att utforska Lake Louise. Du kan bland annat besöka den lilla järnvägsstationen som blev känd i filmen Doktor Zjivago. Turen går sedan vidare genom det vackra landskapet i Banff National Park med slutmål staden Banff. Eftermiddagen spenderas på egen hand i Banff och dess omgivningar. 

Dag 10: Heldag i Banff

Dagen börjar tidigt och det är dags för en utflykt till Banff National Park. Turen tar dig till flera av de kända höjdpunkterna i nationalparken. Bland annat får du se de häftiga hoodoo-klipporna, "Surprise Corner" som platsen kallas lokalt, samt dessutom åka längs den vackra "Tunnel mountain drive". Resterande del av dagen spenderar du på egen hand.

Dag 11: Banff - Kamloops med tåget Rocky Mountaineer

Nu är det dags att kliva på nästa tåg och fortsätta resan västerut. Denna gång är det i det historiska och prisbelönta tåget Rocky Mountaineer. Resan går genom Klippiga bergen via Kicking Horse-passet, för att sedan åka uppför Selkirk Mountains och genom Rogers pass. Utmed vägen väntar hänförande vyer av naturen utanför tågets stora fönster. Naturupplevelserna och vyerna, men också maten och servicen ombord gör detta till en helt oförglömlig resa som Natonal Geographic har kallat för en av 'The World's Greatest Trips'. På eftermiddagen är du framme i Kamloops i delstaten British Columbia, och här ska du också övernatta på hotell. Läs mer här om tågresan Rocky Mountaineer.

Dag 12: Kamloops - Vancouver med tåget Rocky Mountaineer

Dags att återigen sätta sig på tåget som nu rullar genom British Columbias inland med cowboy-landskap, skogar, floder och höga snöklädda bergstoppar. Slutdestination är Vancouver och på eftermiddagen ankommer tåget denna storstad som många gånger utnämnts till en utav världens vackraste. Du tar dig från tågstationen till hotellet på egen hand, checkar in och har sedan kvällen åt att utforska staden lite närmre. 

Dag 13: Heldag i Vancouver

Utforska Vancouver via 'Hop-on-hop-off' sightseeingtur med buss. Turen passerar det historiska Gastown, English Bay, trevliga och konstnärliga Granville Island samt Stanley Park med sina färgstarka totempålar. Vancouver har ett stort utbud av utflykter och aktiviteter. Se förslag på vad som finns att se och göra längre ner på sidan. 

Dag 14: Dagstur til Victoria

Denna heldagsutflykt börjar med en båttur genom den vackra skärgården från Vancouver till Vancouver Island. Väl framme i Victoria får du en guidad stadsrundtur i denna historiska stad med många engelska influenser. Du kommer bland annat att få se Beacon Hill Park, Royal British Columbia Museum, Thunderbird Park och de exklusiva bostadsområdena Uplands och Oak Bay. Du återvänder till Vancouver tidigt på kvällen.

Dag 15: Avresa Kanada

Efter frukost är det dags att bege sig till flygplatsen där flyget mot Sverige väntar. Självklart går det bra att förlänga din vistelse i Vancouver med fler dagar. 

Dag 16: Ankomst Sverige

Välkommen hem!

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna
 Lågsäsong  fr. 49.800 kr
 Högsäsong  fr. 54.100 kr

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige - Toronto // Vancouver - Sverige
 • Flygskatter 
 • 2 nätter i Toronto
 • Heldagstur till Niagarafallen inkl. lunch och båttur vid fallen
 • Tågresa med The Canadian (standard seat) Toronto - Jasper o/w inkl. 3 nätter ombord, 2 x frukost, 3 x lunch och 3 x middag
 • 2 nätter i Jasper
 • Heldags sightseeingtur på Icefield Parkway Jasper - Lake Louise inkl. Ice Explorertur på Columbia Icefield-glaciären
 • 1 natt i Lake Louise
 • Transfer Lake Louise - Banff o/w
 • 2 nätter i Banff
 • Halvdags sightseeingtur i Banff
 • Tågresa med Rocky Mountaineer (Silver Leaf-klass) Banff - Kamloops - Vancouver o/w inkl. 1 natt i Kamloops, transfer Kamloops tågstation-hotell t/r, 2 x frukost, 2 x lunch
 • 3 nätter i Vancouver
 • Hop-on Hop-off dagspass i Vancouver
 • Heldagstur till Vancouver Island/Victoria inkl entré till Butchart Gardens
 • Full klimatkompensation – läs mer här!

Tillägg:

 • Uppgradering till 'Deluxe-hotell' (Fairmont i Toronto, Jasper, Banff, Lake Louise & vancouver) från 4.600 kr
 • Uppgradering till 'Cabin for 1 or 2' på The Canadian från 3.000 kr
 • Uppgradering till 'Gold Leaf'-klass' på Rocky Mountaineer från 5.000 kr
   

Säsonger
OBS! Denna resa är endast möjlig med avresa under perioden maj till september. Generellt gäller lågsäsongspris för maj medan det i juni-september är högsäsongspris. 

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775-888 088 eller skriv till resor@myplanet.se

Var uppmärksam på att transport till och från flygplatser och tågstationer i Toronto, Jasper, Banff och Vancouver inte är inkluderat i priset. 

Fler utflykter

Fler utflykter