^

Resor till västra Kanada

Vi skräddarsyr din resa till västra Kanada helt utifrån dina önskemål. Kontakta oss så hjälper vi dig med din drömresa!

Boka något av våra färdiga reseförslag eller låt oss skräddarsy din drömresa. Ring 0775-888 088 eller gör en prisförfrågan här:

Skicka prisförfrågan

Våra reseförslag ger dig en första bild av hur din resa till västra Kanada skulle kunna se ut. De innehåller rutter som vi vet fungerar exceptionellt bra, och där du besöker några utav våra absoluta favoritplatser. Se dem endast som inspiration eftersom vi skräddarsyr varje resa unikt för dig och det finns en mängd andra möjligheter att välja mellan.

Se och göra i västra Kanada

I västra Kanada finns en uppsjö av saker att se och göra. Både den storslagna naturen och det rika djurlivet ligger till grund för en mängd turer, vandringar och fantastiska körsträckor. Kör-själv turer med bil eller husbil är ett populärt sätt att uppleva området på egen hand. I västra Kanada ligger också storstaden Vancouver som många gånger utsetts till världens vackrast belägna stad. Här finner du en mängd olika sevärdheter, däribland totempålar som ger dig en inblick i Kanadas historia och mer information om dess ursprungsbefolkning. 

Västra Kanadas vackra natur

Oftast är det fotografier från västra Kanada som dyker upp på näthinnan när man tänker på resor till Kanada. Det är inte så konstigt, för det är här de dramatiska bergen reser sig mot skyn, och höga tallar speglar sig i de vackra alpsjöarna. Björnar letar föda längs med floderna, och från de höga bergspassen glider mäktiga glaciärer mot dalarna som frusna floder. Det är i västra Kanada som den kanadensiska naturen visar sin mest storslagna sida. Med nationalparker som Banff, Jasper, Yoho och Kooteney är området ett paradis för naturälskare. En tur längs med Icefield Parkway i bil ger också möjlighet att besöka någon av de mindre kända nationalparkerna.

Valsafari, totempålar och hamnstäder

På Vancouver Island strax utanför Vancouver kan ni uppleva den gemytliga staden Victoria, åka på valsafari samt se imponerande totempålar, eller varför inte resa till världens ände vid Pacific Rim National Park i Tofino. Tillbaka till fastlandet bjuder skärgården på råa klippor, regnskog, björnar, havsörnar och en mängd andra djur. Något som heller inte bör missas är alla trevliga hamnstäder längs med Sunshine Coast norr om Vancouver.

MyPlanet har skräddarsytt resor till Kanada sedan 1989 - vi kan Kanada!