Eksklusiv safari i kenya og paradis på seychellerne

Exklusiv safari i Kenya och ö-paradis på Seychellerna

En mycket exklusiv resa till Kenya och Seychellerna med noggrant utvalda upplevelser som bland annat spännande safari och en ö-vistelese i paradisiska omgivningar.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

17 dagar från 158.000 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Denna 17-dagars resa till Kenya och Seychellerna är full av oförglömliga och exklusiva upplevelser. En resa är för dig som vill ha det lilla extra både gällande upplevelser och komfort. 

Upplevelserna börjar i Afrika, närmare bestämt i staden Nairobi, följt av spännande safaris och vildmarksliv på vackra camps i några av Afrikas bästa och mest skyddade naturreservat. Efter en vecka fylld av aktiviteter i bushen väntar en avkopplande vecka i paradisiska omgivningar på två av Seychellernas magiska öar, Mahe och Praslin. 

 

Dag för dag

En resa till Kenya och Seychellerna med noggrant utvalda upplevelser som bland annat spännande safari och en ö-vistelese i paradisiska omgivningar.

Dag 1: Avresa Sverige

Idag lämnar du Sverige och flyger till Nairobi i Kenya.

Dag 2: Ankomst Nairobi och flyg til Lewa i Laikipia

Transfer från Nairobi International Airport till inrikesflygplats
Inrikesflyg till Lewa i Laikipia (ca 1 tim)

Dag 2-5: Laikipia - Lewa

Lewa i Laikipia är ett privatägt djurreservat vackert beläget med de snötäckta Mount Kenya-bergen i bakgrunden. Här kommer du bort från de allmänna reservaten och märker snabbt att det finns mycket färre turister och boendealternativ än på andra populära platser. Detta beror på den strikta kontrollen av antalet besökare i området då det är en fristad för flera hotade arter. Här har du den perfekta möjligheten att uppleva Afrikas "Big Five".

Inkluderade utflykter:

Lewa Safari Camp: Safari med bil och till fots

Upplev den fantastiska synen av elefantflockar, noshörningar, zebror, bufflar och många andra vilda djurarter på en riktig "game drive" - ​​en safari med bil. Den allra bästa tiden att upptäcka de spännande djuren är antingen tidigt på morgonen då djuren är särskilt aktiva, eller på eftermiddagen. Tack vare den strikta kontrollen av antalet besökare till reservatet kommer du att uppleva lyxen av att safarin är näst intill exklusiv och du kommer sällan att träffa andra än de i ditt eget sällskap. Du kan också toppa safariupplevelsen med frukost i bushen eller kanske en spännande nattsafari för att se nattdjuren som är aktiva då. Alla safaris med bil eller till fots sker med professionella och erfarna wildlife rangers med speciell kunskap om de hotade arterna.
De innehållsrika dagarna avslutas med fördel i skenet från den djupröda kvällshimlen och utsikt över Mount Kenya medan du smälter alla fantastiska intryck med en kall dryck i handen.

Dag 5-8: Masai Mara

Det absolut mest klassiska Afrika väntar på dig - Masai Mara. En enorm savann av gyllene gräsarter med vackra akaciaträd som majestätiskt bryter horisonten här och där. Detta imponerande område är hem åt ett stort antal av Afrikas många djurarter. Du kommer att ha chans att se geparder, leoparder, lejon, elefanter, giraffer, hyenor, nilkrokodiler, flodhästar och många andra djur.

Inkluderade utflykter.

Kicheche Bush Camp: Safari med bil och till fots.

Spännande safaris av olika slag väntar i Masai Mara och i det närliggande skyddade och exklusiva området Olare Orok Sanctuary. Den allra bästa tiden att upptäcka de många olika djuren är antingen tidigt på morgonen, när djuren är särskilt aktiva, eller på eftermiddagen när himlen dränks av mjuka, sena solstrålar. Du kan också åka på nattsafari för att uppleva de sällsynta nattdjuren som är aktiva då. På en safari till fots med en erfaren guide kommer du att uppleva den fantastiska känslan av att vara väldigt nära, medan du långsamt går genom gräset och känner bushens värme och dofter.

Transfer från ditt boende till Masai Mara landningsplats
Inrikesflyg till Nairobi (1 tim)

Dag 8-9: Nairobi

Tillbaka i Nairobi har du möjlighet att återuppleva den mångsidiga metropolen med sin spännande historia och färgglada kultur. Nationalmuseet och Karen Blixens Museum är definitivt värda ett besök, liksom de många livliga marknaderna som erbjuder souvenirer och matupplevelser för alla smaker. Du har en övernattning i Nairobi innan resan fortsätter till Seychellerna.

Transfer med privat bil från ditt hotell till Nairobi flygplats
Flyg till Seychellerna (3-4 tim)
Transfer till ditt boende (15 min)

Dag 9-12: Mahe

På Seychellernas största ö Mahe har du tre nätter.
Det ger dig gott om möjligheter att uppleva Mahes spektakulära frodiga landskap, de paradisiska stränderna samt huvudöns kultur och historia. Det är också här som majoriteten av lokalbefolkningen bor,

Privat transfer till färjeterminalen (20 min)
Färja till Praslin (1 tim)
Privat transfer till ditt hotell (20 min)

Dag 12-16: Praslin Island

Sista stoppet på din resa är Praslin Island där du har fem nätter. Praslin Island finns med på UNESCO: s världsarvslista och är känt för sina vackra stränder med palmer utmed och omgivna av stora sandstengranitblock. Ta en tur in i den tropiska djungeln där du hittar naturreservatet Vallée de Mai, bl.a. känt för sina orkidéer, den sällsynta palmen Coco de Mer och ett rik fågelliv. En självklarhet är att promenera längs de kritvita stränderna med utsikt över det azurblå havet och aktiviteterna kan avrundas med välförtjänt avkoppling i de vackra miljöerna.

Privat transfer till färjeterminalen (20 min)
Färja till Mahe (1 tim)
Transfer till Mahe flygplats (15 min)

Dag 16: Avresa från Seychellerne

Idag är det dags att lämna paradiset Seychellerne för denna gång och påbörja hemresan till Sverige.

Dag 17: Ankomst Sverige

Välkommen hem till Sverige igen efter en händelserik och avkopplande drömsemester!

Se alla dagar

Prisexempel

17 dagar från 158.000 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
Kenya langt fra alfarvej

Kenyas gömda pärlor

  • Storstaden Nairobi
  • Unik safari i Masai Mara & Ol Pejeta
  • Privat transport och unika upplevelser

13 dagar från 52.000 kr

rejse til kenya

Safari och strandliv i Kenya

  • Safari i Masai Mara
  • Unika upplevelser
  • Sol och bad vid kusten

14 dagar från 52.000 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png