^
 • Nya Zeeland och Cooköarna

  26 dagar från 29.600 kr

 • Nya Zeeland och Cooköarna

  26 dagar från 29.600 kr

 • Nya Zeeland och Cooköarna

  26 dagar från 29.600 kr

 • Nya Zeeland och Cooköarna

  26 dagar från 29.600 kr

 • Nya Zeeland och Cooköarna

  26 dagar från 29.600 kr

Nya Zeeland och Cooköarna

Upplev Nya Zeelands makalösa natur i en husbil och avsluta resan med en vecka på vackra Cooköarna.

26 dagar från 29.600 kr
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn

Pris per person vid 2 vuxna från 38.100 kr
Priset inkluderar: flyg, husbilshyra, övernattningar och  färjeöverfart 

Detta förslag inkluderar spännande upplevelser på Nya Zeelands båda öar innan du reser till fantastiska Cooköarna och avslutar resan med en veckas sol, bad och avkoppling.

Nya Zeeland lämpar sig utmärkt för semester i bil eller husbil. Väljer du att resa runt med husbil får du den ultimata friheten då du kan stanna var du vill och har både sängplats och kök med dig på vägen. Det behövs ingen tidigare erfarenhet av camping, bara lusten att uppleva.

Du hämtar husbilen i Christchurch på Sydön och tar sig sedan under 15 spännande dagar upp till Auckland på Nordön. På vägen upplever du fjordlandskap, glaciärer, vinområden, maorikultur och sprutande gejsrar. Du lämnar husbilen i Auckland och har en natt på hotell innan flyget går vidare till Rarotonga, Cooköarna. På Rarotonga har vi bokat in dig på ett trevligt mellanklasshotell på en av öns bästa stränder, Muri Beach. På Cooköarna är tempot lågt, stränderna fantastiska och maten av hög kvalitet. Efter äventyret på Nya Zeeland har du nu chansen att ligga vid poolen, strosa på stranden och bara njuta av vackra vyer och avkoppling i en hel vecka. Vill du addera några dagar med snorkling och romantik på ön Aitutaki kan vi hjälpa dig med flyg tur och retur från Rarotonga. 

Dagsprogrammet nedan är endast ett förslag på hur du kan lägga upp dina veckor på Nya Zeeland. Du kan självklart bestämma själv hur just du vill spendera din tid och vilka sevärdheter du vill inkludera. 

OBS! I våra husbilspaket ingår alltid FULL försäkring och inga tillägg behöver göras på plats.

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Avresa från Sverige

Det är dags att boarda flyget till Asien.

Dag 2: Mellanlandning i Japan

Du flyger via Japan och har här möjlighet att stanna ett par nätter. Tala med din resesäljare.

Dag 3: Ankomst Nya Zeeland

Ankomst till Christchurch som är Sydöns största stad. Om du ankommer på förmiddagen så hämtar du ut husbilen direkt vid ankomst. Vill du hellre upptäcka Christchurch bokar vi till hotellnätter enligt önskemål. Vi rekommenderar att du har förbokat en campingplats strax utanför Christchurch så att du lär känna husbilen och kan vänja dig vid tidsskillnaden.

Dag 4: Dunedin

Dagens körning går mot staden Dunedin. Den grundades 1848 av skottska immigranter. På 1860-talet hittade man guld i området och under en tid var staden den rikaste i Nya Zeeland. Idag har staden ett rikt och otraditionellt kulturliv. Otago-halvön öster om Dunedin är ett paradis för ornitologer och naturälskare. Ytterst på halvön vid Taiaroa Head finns en albatrosskoloni där man kan uppleva denna jättefågel som har ett vingfång på tre meter. Du kan också se de sällsynta gulögda pingvinerna som varit utrotningshotade. Yellow Eyed Penguin Conservations Reserve grundades genom ett lokalt initiativ och har idag utvecklats till både turistattraktion och forskningsinstitution. Ett nät av övertäckta och kamouflerade gångar går genom området och på det sättet kommer man helt nära pingvinerna som är mycket skygga.

Dag 5-6: Queenstown

Turen går via södra delarna av sydön till Queenstown som är Nya Zeelands främsta "actionstad" med ett stort utbud av aktiviter av olika slag. Queenstown kan vara bas under ett par dagar så det finns stor möjlighet att njuta av naturen på en vandrings-, rid- eller mountainbike-tur. Drömmer du om att prova bungy jump är det också här du kan uppfylla den drömmen

Dag 7: Fiordland National Park

Från Queenstown kör du söderut till Te Anau som ligger vid Fiordland National Park. Nationalparken är både stor och storslagen och utan tvivel ett av de vackraste naturområdena i Nya Zeeland. De 8.000 mm regn som faller här varje år gör sitt till. Utmed bergsidorna finns en frodig växtlighet med mossa, ormbunkar och gigantiska träd och du kan inte föreställa dig hur många nyanser av grönt som finns. Bergstopparna sträcker sig mot himlen och vattenfall sänder kaskader av vatten utöver de lodräta bergsväggarna. Detta natursceneri kan faktiskt endast upplevas på en båttur på antingen Milford Sound eller Doubtful Sound. Kom ihåg att boka innan du reser hemifrån. 

Dag 8: Franz & Fox Glacier

Dags att ta dig norrut utmed spännande och vackra västkusten. Målet idag är glaciärerna Franz Josef och Fox. De två glaciärerna tar sig hela vägen ner till den tempererade regnskogen bara ett par kilometer från kusten. Vill du uppleva en av glaciärerna på nära håll rekommenderar vi en glaciärvandring i sällskap med en lokalguide, eller en flygtur med helikopter där man landar på glaciären. 

Du har nu kommit till ett område i Nya Zeeland där det inte finns så många campingplatser att välja mellan och i högsäsong är det därför en god idé att beställa plats i förväg.

Dag 9: Hokitika

Från Fox & Franz Glacier kör du norrut genom det dramatiska landskapet Hokitika. Stoppet här är endast ett övernattningsstopp för att slippa köra så länge till nästa ort men den vackra och karga västkusten är oerhört vacker. 

Dag 10: Nelson

Lång körning idag mot Nelson via Punakaiki med kända Pancake Rocks. Området runt Nelson är mest känt för nationalparken Abel Tasman som erbjuder vackra vandringsleder och fina kajakmöjligheter bland regnskogsbeklädda kritvita stränder. Fråga oss om du vill förlänga vistelsen med en tur in i nationalparken.

Dag 11: Färja till Nordön

Packa ihop husbilen och kör mot färjeläget i Picton där vi har bokat plats på färjan till Nordön. Resan över sundet tar ca 3 timmar och börjar väldigt vackert i ett skärgårdslandskap innan du kommer ut på öppet hav och senare ankommer till huvudstaden Wellington. Vi rekommenderar en tidig färja för att hinna uppleva Wellington.

Dag 12-13: Napier

Napier är först och främst känd för sin stadskärna med många byggnader i art déco-stil. Det är en god idé att följa med på en guidad stadstur och höra om jordskalvet 1931 som lämnade staden i ruiner och som är grunden för den stora koncentrationen av art déco-byggnader. På en guidad tur kommer man även in i olika byggnader och får ser hur de karaktäristiska art déco dekorationerna och detaljerna ser ut innanför murarna. Området omkring Napier och Hastings hör till ett av de varmaste och mest solrika på Nya Zeeland. Man har odlat vin här sedan 1850-talet och på grund av den mycket varierade jorden är förhållandena ideella för många olika druvsorter. Vid Cape Kidnappers sydöst om Napier finns en havssulekoloni. Det är en av världens största kolonier på land och man räknar med att det finns omkring 20.000 havssuler här. Är du här mellan september och april rekommenderar vi en guidad tur (4WD) där du får uppleva fåglarna på nära håll.

Dag 14: Rotorua

Starka naturkrafter gömmer sig under Nya Zeelands fredliga yta och det upplever du när du kör till Rotorua som ligger i ett område med stor termisk aktivitet. Besök t ex Whakarewarewa Thermal Valley som ligger i utkanten av staden. Här finns gejsern Pohutu och det finns även ett helt nytt besökscenter med bra information om maorikulturen.

Dag 15: Coromandel

Kör sedan vidare till Coromandel Peninsula där det finns riktigt många fina campingplatser att välja mellan. Väljer du en campingplats på halvöns östkust har du nära till Hot Water Beach där du kan gräva ditt eget varma badkar i sanden. Här finns nämligen många varma källor under sanden. I närheten av Hot Water Beach ligger också bergsformationen Cathedral Cove. På halvöns östkust finns också Cooks Bay där Captain Cook 1769 hissade den engelska flaggan och gjorde anspråk på landet. Utöver den historiska aspekten finns här en helt fantastisk strand.

Dag 16: Auckland

Idag lämnar du Coromandel för att köra till Auckland och återlämna husbilen. Bilen skall återlämnas senast 16:00. Vi har bokat en natt inne i centrala Auckland så du hinner uppleva denna mysiga stad direkt vid vattnet.

Dag 17: Flyg till Cooköarna

Dags att checka ut från hotellet i Auckland och bege sig till flygplatsen för att flyga till Cooköarna och en vecka i paradiset. 

Dag 18-23: Cooköarna/Muri Beach

Välkommen till härliga Cooköarna! Efter äventyret på Nya Zeeland finns det nu tid för poolhäng och avslappning. På Cooköarna väntar långa vita stränder och turkost, klart vatten. Tempot är lågt, det är varmt och skönt och du kan njuta av god mat och magiska solnedgångar. Cooköarna bjuder på romantik och avkoppling som få andra platser och många väljer att antingen gifta sig eller spendera sin bröllopsresa här. Du bor på huvudön Rarotonga som är en av 15 öar i detta ö-rike. Vi har bokat in dig på en härlig resort (3,5*) vid Muri Beach som är en utav öns vackrare stränder. Vill du ha högre standard på boendet eller flyga ut och bo på Aitutaki och snorkla i de vackra lagunerna där kan vi självklart hjälpa dig med ett sådant arrangemang. 

Dag 24: Avresa Cooköarna

Dags att lämna paradiset för denna gång. Utcheckning och transport till flygplatsen. 

Dag 25: Mellanlandning USA

Flyget går via USA där du byter plan. Vill du stanna i Los Angeles så kan vi ordna det.

Dag 26: Ankomst Sverige

Hemma i Sverige igen.

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Lågsäsong  fr. 38.100 kr  fr. 29.600 kr
 Mellansäsong   fr. 43.600 kr  fr. 34.100 kr
 Högsäsong  fr. 54.600 kr  fr. 41.100 kr
     

Maui och Britz använder sig av så kallad flexrate, vilket innebär att priset är flexibelt/flytande fram till att bokningen har bekräftats hos leverantören. Ju tidigare bokningen görs, desto lägre flexrate får man. Lägsta flexrate är ca 600 SEK/dygn och den högsta ca 5.800 SEK/dygn. Priset påverkas av säsong, tillgång på husbilar samt när bokningen görs. Rådgör med din säljare vilken flexrate som gäller för just din resperiod. 
 

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige - Nya Zeeland - Cooköarna - Sverige 
 • Flygskatter
 • Husbil 14 dagar inkl:
 • - Fria mil
 • - Ansvars- och kaskoförsäkring (självrisk NZD 7.500)
 • - Transport mellan flygplats och maui depå
 • - Personlig utrustning (sängkläder, täcke, lakan, handdukar mm)
 • - Utrustning till husbil (köksutrustning, porslin mm) 
 • - Lån av 'Like a local' surfplatta med GPS och relevant resinformation och kartor
 • - 24 timmars Roadservice Helpline
 • - 15% lokal skatt
 • - Maui inclusive pack som även inkluderar:
 • - Självriskeliminering (från NZD 7.500 till NZD 0)
 • - Extra förare
 • - WiFi inkl 1 GB surf
 • - Bilstol (på förfrågan)
 • - Snökedjor (om nödvändigt)
 • Färja mellan Sydön - och Nordön
 • 1 natt i Auckland
 • 7 nätter på Muri Beachcomber, Cooköarna inkl. frukost
 • Full klimatkompensation – läs mer här!

Tillägg:

 • Envägshyra vid upphämtning/avlämning i olika städer
 • Express Return Pack (från NZD299)
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring

Säsonger
Början av november till mitten av mars räknas generellt som högsäsong för resor till Nya Zeeland. Därtill kommer även avresor under högtider. April till september räknas generellt som lågsäsong.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se