^
  • 6 unika lodger och hotell på Nya Zeeland

6 unika lodger och hotell på Nya Zeeland

Även om du är ute i Nya Zeelands ödemark och långt från civilisationen kan du utan problem bo bra - riktigt bra! Vi ger dig här sex olika hotell och lodger som alla erbjuder sina gäster en upplevelse utöver det vanliga.

Huka Lodge, Huka Falls, Nordön

Huka Lodge har funnits sedan 1924 och över en halv miljon besökare har genom åren hittat fram till denna vackra pärla vid Waikatoflodens strand på Nya Zeelands nordö. Mycket har hänt sedan början av 1900-talet och idag är lodgen ett lyxigt, lugnt och mysigt ställe omgivet av vacker, grönskande natur med den brusande Waikatofloden i bakgrunden. Som gäst på Huka Lodge kan du välja att bo i en svit eller i en privat stuga. Alla sviter och stugor är inredda i ljusa färger och med naturliga material som vackert smälter in med omgivningen. På kvällen kan du njuta av en god middag i restaurangen, vars köksmästare lagar gourmetmat du sent kommer att glömma.

Wilderness Lodge Arthur’s Pass, Sydön

Långt från civilisationen mitt i Nya Zeelands fantastiska natur hittar du Wilderness Lodge Arthur's Pass. En stilren lodge och aktiv fårfarm som ligger undangömd bland höga träd och omgiven av de spektakulära och ofta snöklädda Southern Alps. Lodgen erbjuder ett brett utbud av aktiviteter - alltid i sällskap av experter på området. Gör exempelvis en vandring i bergen, paddla kajak på sjöarna, leta efter vilda djur i skogen eller upplev livet på en riktig fårfarm. Efter en dag fylld med nya intryck väntar en annan upplevelse i lodgens The Mont Rolleston Restaurant. Här kan du njuta av utsökt mat tillagad av lokala råvaror, goda viner och inte minst den spektakulära utsikten över de snöklädda bergen i Arthurs Pass National Park.

The Beach House, Kawau Island, Nordön

Lite norr om Auckland i den lilla bukten Vivian Bay hittar du The Beach House. Mycket närmare paradiset kommer du inte. Omgivet av mjuk sand och kristallklart vatten på ena sidan och frodig växtlighet och fågelkvitter på andra sidan, ligger The Beach House. Hotellet har bara 11 rum som alla är inredda i en ljus och modern stil. Restaurangen serverar gourmeträtter gjorda av råvaror antingen från hotellets egen trädgård eller lokala producenter. Promenera längs stranden efter middagen, där stjärnorna lyser på himlen och vågorna slår mot stranden. Hit kommer man för att koppla av och njuta av de vackra omgivningarna, men hotellet hjälper också gärna till att arrangera utflykter i området.

Fiordland Lodge, Sydön

Mitt i Fiordlands vackra landskap ligger Fiordland Lodge som erbjuder allt som gästerna kan önska sig i form av komfort, lyx och privatliv. Lodgens arkitektur med bjälkar, högt i tak, stora fönster och en stor spis tar in den omkringliggande omgivningen och osar samtidigt av kvalitet och lyx.Det unika läget är minst lika lyxigt. Här bland de böljande ängarna nära Lake Te Anau har du den perfekta utgångspunkten för att utforska Fiordland. Lodgen erbjuder flera olika paket, inklusive vandring, helikopterturer, segling eller fisketurer så att du kan uppleva omgivningarna precis på det sätt du önskar.

Bay of Many Coves, Marlborough Sounds, Sydön

Här, där den täta skogen möter kusten i de många små vikarna, ligger Bay of Many Coves gömd bland höga träd. Faktum är att inga vägar leder hit, så du måste åka båt, sjöflygplan eller helikopter för att få lov att spendera några dagar på denna vackra plats.De små privata trästugorna ligger utspridda på en skogsklädd sluttning ner mot bukten, och här handlar det helt enkelt om att bara vara dig själv och finna lugn och ro.  Hur du gör det är upp till dig. Du kan utforska naturen på vandringar eller kajakpaddling, njuta av middagar i världsklass i lodgens restaurang eller koppla av vid poolen. Allt medan vardagliga bekymmer känns oändligt långt borta.

River Birches Lodge, Turangi, Nordön

Strax söder om Lake Taupo på Nya Zeelands norra ö ligger den charmiga lilla lodgen River Birches. Lodgen ligger helt avskilt, omgiven av en vacker privat trädgård och erbjuder diskret lyx i en rogivande miljö. Ändå finns det en mängd aktiviteter att välja mellan alldeles i närheten. Exempelvis kan du besöka vingårdarna i Hawkes Bay, åka på forsränning eller ge dig ut på en oförglömlig vandring längs Tongariro Crossing.Lodgen ligger dessutom precis vid Tongariro River som är känd för sitt flugfiske. Om det är något som fångar ditt intresse kan du se om du kan få en öring på kroken innan en god middag väntar på dig i lodgens restaurang.

Läs mer här om våra resor till Nya Zeeland!