^
 • Kryssning Nya Zeeland och Sydney

  20 dagar från 32.500 kr

 • Kryssning Nya Zeeland och Sydney

  20 dagar från 32.500 kr

 • Kryssning Nya Zeeland och Sydney

  20 dagar från 32.500 kr

 • Kryssning Nya Zeeland och Sydney

  20 dagar från 32.500 kr

 • Kryssning Nya Zeeland och Sydney

  20 dagar från 32.500 kr

Kryssning Nya Zeeland och Sydney

Se vackra Nya Zeelands alla höjdpunkter på en härlig kryssning som avslutningsvis tar dig till ikoniska Sydney i Australien.

Exempelresa 20 dagar från 32.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna. 
Priset inkluderar: flyg, kryssning, hotell och två dagsturer

* Denna exempelresa är baserad på ett utav flera möjliga kryssningsalternativ. Kryssningar till Nya Zeeland/Australien har ett begränsat antal avgångar per år. Nedan är en inspirationsresa på hur de kan se ut. Stoppen varierar stort mellan olika avgångar. Ibland startar och slutar Nya Zeelands-kryssningar även i Sydney, Australien. För att få den kryssning som passar just dig bäst, kontakta oss så hjälper vi dig att planera resan.

Denna resa börjar i Auckland på Nya Zeeland. Staden kallas också 'City of Sails' tack vare alla segelbåtar och det stora seglingsintresset som finns här. Här har du tre dagar att utforska staden på. En utav dagarna åker du på en heldagstur (inkluderad) som både tar dig till sevärdheter i staden samt till regnskogen strax utanför. 

Efter Auckland väntar en kryssning på 10 nätter och ombord på fartyget väntar en mångd aktiviteter och faciliteter. Här finns flera olika restauranger och barer, poolområden och spa. Du kan också få dans- eller matlagningslektioner eller gå och titta på en utställning med tavlor och skulpturer. Stoppen på kryssningarna varierar stort beroende på avgångsdagar. Läs nedan för att få en uppfattning hur de kan gå. Efter händelserika dagar runt Nya Zeeland avslutas kryssningen i Sydney. Du har tre dagar i Sydney och dess ikoniska sevärdheter. Här har vi inkluderat en halvdags stadsrundtur.

Reseförslaget nedan är baserat på resa med Royal Caribbean Cruise Line, men beroende på datum och platstillgång så kan kryssningen genomföras med Celebrity Cruises. Resan går även att göra i omvänd riktning och det finns även kortare och längre kryssningar som kombinerar nya Zeeland och Australien. Många av kryssningarna startar och slutar i Sydney. Avgångar: december till april

För praktisk information och skillnader på de olika rederier, läs mer här:
Celebrity Cruises
Royal Caribbbean Cruise Lines

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Avresa från Sverige

Idag börjar du din resa till Nya Zeeland och Australien! Du flyger via Asien där du kan välja att göra ett stopp i exempelvis Hong Kong, Dubai, Singapore eller Bangkok. 

Dag 2: Mellanlandning i Asien

En mellanlandning i Asien ger dig chans att sträcka på benen mellan flygresorna. Väljer du att göra ett stopp kan både shopping, sol och bad och asiatiska matupplevelser stå på schemat.  

Dag 3: Ankomst Auckland, Nya Zeeland

Du landar idag i Auckland, Nya Zeelands största stad, som är belägen ovanpå 63 slocknande vulkaner. Staden, som också kallas ’City of Sails’ tack vare det stora seglingsintresset och alla båtar som ligger här, omges vackert av ett böljande landskap av gröna kullar. Här har du tre nätter och får gott om tid att utforska alla sevärdheter.  

Dag 4: Guidad dagstur 'Best of both worlds'

Idag åker du på en guidad heldagstur som tar dig både till sevärdheter i Auckland, samt till regnskogen strax utanför. Du får alltså verkligen det bästa av två världar på denna tur! På förmiddagen utforskar du tillsammans med en guide Aucklands största sevärdheter. Du kommer bland annat till universitetet, stadsparken The Domain City och förorten Ponsonby, innan turen går vidare över Harbour Bridge till North Shore. Där finns det tid för en liten fika innan du fortsätter till toppen av Mount Victoria, där du bjuds på en fantastisk utsikt över staden. På eftermiddagen besöker du parken Waitakerer Ranges. Det ligger ca 30 km från Auckland men är ändå som att komma till en helt annan värld. Här finns frodig vegetation och brusande vattenfall och utanför väntar den vilda västkusten. På en promenad längs den orörda stranden kan du lära dig mer om områdets historia, natur och djurliv. Det sista stoppet på turen är regnskogen med sina stora kauriträd, enorma ormbunkar och rika fågelliv. 

Dag 5: Auckland

Idag har du en hel dag på egen hand där du kan antingen välja att göra någon mer guidad tur antingen inne i Auckland eller till områden utanför. Eller så vill du bara gå och strosa bland affärerna på Queen Street eller äta något gott nere i hamnen. Valet är helt och hållet ditt!

Dag 6: Kryssning

Idag har du hela dagen till ditt förfogande för att fortsätta utforska Auckland, innan det klockan 20.00 är dags att lägga ut från hamnen och påbörja din kryssning runt Nya Zeeland. Ombord på fartyget kan du njuta av restauranger och  aktiviteter kan du också njuta av en modern konstsamling med tavlor och skulpturer. Väl ombord kan du installera dig i din hytt och njuta av vad som väntar under morgondagen!

Dag 7: Bay of Islands

Det azurblå havet, de gyllengula stränderna och den blå himlen gör att de som verkligen behöver semester lockas till Bay of Islands. Bestående av 150 öar, varav många ligger lite undangömda, är det här ett utav de absoluta favoritplatserna för de som semestrar på Nya Zeeland. Runt Bay of Islands ligger många små byar som också är väl värda ett besök. Här har du hela dagen, kl. 8.00-17.00 innan det är dags att lägga ut och segla vidare. 

Dag 8: Tauranga

Redan 6.30 på morgonen kommer fartyget till Tauranga, i hjärtat av Bay of Plenty-regionen, ca 2,5 timmar från Auckland. Det här är ett av Nya Zeelands snabbast växande områden och anledningen till det är de många soltimmarna och de härliga stränderna. I Tauranga arrangeras också många festivaler under året. Du är här fram till eftermiddagen kl. 17.00.

Dag 9: Napier

Napier är en hamnstad i Hawke Bay-regionen och den är också Nya Zeelands art deco-huvudstad. Efter ett jordskalv 1931 byggdes staden upp igen i elegant art deco-stil. Här hittar du också flest antal soltimmar i hela Nya Zeeland! Du har mellan kl. 10.00 och 18.00 att utforska Napier på.
 

Dag 10: Wellington

Kl. 8.00 på morgonen ankommer du till Wellington, Nya Zeelands huvudstad. Den har också blivit landets snabbast växande weekendstad och här finns fullt av firande, festivaler, teater och dans. Det är gångavstånd till det mesta och här ligger allt från regeringsbyggnad till landets nationalmuseum Te Papa. Kl. 17.00 avgår fartyget från Wellington. 

Dag 11: Akaroa

Du har nu kommit till Sydön, och närmare bestämt den lilla charmiga fiskebyn Akaroa, en timmes bilresa från Christchurch. De historiska franska och brittiska bosättningarna på den södra sidan av Bank-halvön är något av ett måste. Använd dagen till att besöka gallerier, hantverksbutiker och kaféer i Akaroa, eller utforska den omkringliggande naturen. Du är här mellan 8.00 och 17.00.

Dag 12: Dunedin

Idag kl. 8.00 ankommer du till Dunedin som är Sydöns näst största stad. Här hittar du viktoriansk arkitektur och möjlighet att få se både albatrosser och gulögd pingvin. Här kan man också besöka Cadbury's chokladfabrik eller Speight's bryggeri. Kl. 17.00 är det dags att segla vidare. 

Dag 13: Dusky Sound - Doubtful Sound - Milford Sound

Idag väntar en otrolig fjordupplevelse. Du besöker hela tre fjordar som alla bjuder på en fantastisk natur, tagen direkt ur vykortsstället eller en filminspelning för den delen. 

8.00 - 9.00: Dusky Sound är en av de mest svårtillgängliga fjordarna på Nya Zeelands sydkust och kan bara nås med flyg eller båt.

11.00 - 12.00: Doubtful Sound, som ofta kallas ”Sound of Silence”, är en lugn och lite mystisk plats som är känd för sina fina vattenfall, höga berg och unika djurliv. Förr var det bara modiga sjömän som lyckades ta sig in hit, men i dag är det ett av de vackraste, skyddade och mest uppskattade vattnen i Fiordland National Park.

16.30 - 18.00: Milford Sound är en av de platser i världen som får dig att tappa andan direkt. Den 22 km långa fjorden domineras av berget Mitre Peak, som omges av lugna, vackra vatten. Hit kommer besökare från hela världen för att imponeras av den orörda naturen.

Dag 14-15: Till havs

Efter flera dagar fullspäckade med sevärdheter och oförglömliga upplevelser, är det dags att bara luta sig tillbaka och njuta av allt fartyget har att erbjuda. Du har två dagar ombord medan du är till havs på väg till Sydney och Australien. Passa på att solbada vid poolen, få en matlagnings- eller danslektion, spela minigolf, gå på spa eller vinprovning och se någon show. Det finns otaliga aktiviteter både för vuxna och barn ombord på Radiance of the Seas.

Dag 16: Ankomst Sydney

Idag ankommer du till Sydney och Australien kl. 6.30 på morgonen och har hela dagen på dig att få ett första intryck av staden. Du checkar också in på ditt centralt belägna hotell där du ska bo de kommande tre nätterna.

Dag 17-18: Sydney

Bästa sättet att få en överblick över staden och alla sevärdheterna är att ta en guidad stadsrundtur. Detta är inkluderat i resan och tar dig till kända platser som Darling Harbour, Sydney Operahouse, Harbour Bridge och Circular Quay. Efter det kan du lätt ta dig runt till de olika platserna på egen hand ifall du vill se mer. Kanske vill du ta en guidad tur eller gå på en föreställning på operan, ta färjan ut till Manly Beach, njuta av en härlig middag på någon av de fantastiska restaurangerna runt Circular Quay eller besöka Sydney Aquarium? Det finns även flera vackra naturområden utanför Sydney som kan nås på en dagstur. Blue Mountains är kanske det mest kända med sin bergsformation Three Sisters. Turen förbokas bäst hemifrån och du kan läsa mer om den HÄR.

Dag 19: Avresa Sydney

Idag går flyget hem till Sverige igen. Kanske vill du förlänga din vistelse i Australien eller göra ett stopp i Asien på vägen hem?  Det finns möjlighet att besöka både Ayers Rock/Uluru och Stora Barriärrevet eller stanna i Hong Kong eller Singapore. MyPlanet hjälper dig att skräddarsy ett upplägg där du får med allt du önskar uppleva på resan. Fråga oss för tips och råd! 

Dag 20: Ankomst Sverige

Välkommen hem! Idag landar du på svensk mark igen, fylld med minnen från en resa i storslagen natur och besök i ett par av södra halvklotets mest kända metropoler. 

Fakta

Läs mer om vad som ingår i din kryssning HÄR

Läs mer om praktisk information kring din kryssning HÄR

Läs mer om de olika fartygsklasserna HÄR


 


Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna
 Prisindikation*  fr. 32.500 kr

 

*Priserna på kryssningen kan variera stort mellan olika datum då de styrs av tillgång och efterfrågan.

Notera att kryssningarna går att boka upp ca två år i förväg, medan platserna på flyget släpps ca 11-12 månader innan avresa. Detta gör att vi rekommenderar att du låter oss boka upp kryssningen i god tid för att säkra platser, och att vi sedan bevakar flyget och bokar upp det så snart vi har möjlighet.  

 

 

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige – Auckland//Sydney – Sverige
 • Flygskatter
 • 3 nätter i Auckland
 • Guidad dagstur i Aucklands inkl. transport, guide, lättare förfriskningar, pickup/dropoff vid ditt hotell
 • Kryssning 10 nätter inkl:
  - 10 övernattningar i delad insides dubbelhytt (Inside Stateroom)
  - Alla måltider, kaffe/te/juice
  - Underhållning
  - Dricks
  - Läs mer om vad som är inkluderat i din kryssning här
 • 3 nätter i Sydney
 • Guidad stadsrundtur i Sydney inkl. guide, transport med AC, pickup/dropoff vid ditt hotell, wifi ombord på bussen
 • Full klimatkompensation – läs mer här!

Säsonger
Början av november till mitten av mars räknas generellt som högsäsong för resor till Nya Zeeland och Australien. Därtill kommer även avresor under högtider. När det gäller kryssning varierar priser och tillgång stort under hela året. 

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen. Detta gäller bara hotell, inte kryssningar.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.* Du kan välja att resa i Premium Economy ena vägen och i economy andra vägen eller Premium Economy bägge vägar, summan är då det dubbla. Tala med din säljare.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se