^
 • Nya Zeeland runt

  30 dagar från 46.900 kr

 • Nya Zeeland runt

  30 dagar från 46.900 kr

 • Nya Zeeland runt

  30 dagar från 46.900 kr

 • Nya Zeeland runt

  30 dagar från 46.900 kr

Nya Zeeland runt

Upplev natursköna Nya Zeeland med hyrbil! Stanna vid fascinerande glaciärer, se höga berg, gröna dalar och djupa fjordar på denna heltäckande resa till magiska Nya Zeeland!

30 dagar från 46.900 kr
Pris per person vid 2 vuxna 
Priset inkluderar: flyg, bilhyra, övernattningar, färjeöverfart och utflykter 

Nya Zeeland är ett paradis att köra på egen hand i. Avstånden är små, vyerna fantastiska och det finns stor variation av övernattningsmöjligheter.

Du får Nordöns fantastiska skogar, härliga stränder och spännande maorikultur. Sydön i sin tur bjuder på tvära kast mellan glaciärer, berg och fjordar, men också gröna och böljande landskap.

Här finns gott om tid att på egen hand uppleva detta fantastiska land. Boendet är bokat och resan är kryddad med några av de mest populära utflykterna. Fler utflykter hittar du längre ner på sidan och du kan lägga till de upplevelser som du absolut inte vill missa.

Detta är en resa som täcker in nästan varje hörn för att du ska kunna uppleva fantastiska Nya Zeeland på allra bästa sätt!

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1-2: Avresa från Sverige

Idag börjar ditt stora Nya Zeelands äventyr! Du reser från Sverige första dagen, och efter en natt på flyget görs ett mellanstopp i Asien innan flyget går vidare till Auckland på Nya Zeeland. För den som önskar finns möjlighet att stanna en eller två nätter i Asien på vägen. Det kan vara skönt att dela upp den annars så långa flygresan.

Dag 3-4: Auckland

Dag 3: Du landar i Auckland som är Nya Zeelands största stad, men som ändå bjuder på en härlig atmosfär och en stadskärna som är lätt att hitta runt i. Det finns bra shopping, många restauranger och en trevlig hamn. Du checkar in på ditt hotell dit också dina kördokument för resten av resan levereras.
Dag 4: Auckland kallas också för ”City of Sails” då det är den stad i världen där flest invånare har egen båt. Idag väntar en härlig båttur med lunch inkluderad där du får uppleva Auckland från vattnet. Du får känna känslan av saltvatten och vind i håret samtidigt som du seglar under Auckland Harbour Bridge. Antingen testar du att själv stå vid rodret eller så lutar du dig bara tillbaka och lyssnar till skepparens historier.

Läs mer om fler spännande aktiviteter och utflykter i Auckland här.

Dag 5-6: Bay of Islands

Dag 5: I dag hämtas hyrbilen ut och resan går sedan upp mot Bay of Islands. Ett utav Nya Zeelands vackraste områden med långa vita sandstränder och gröna öar i ett himmelsblått hav.

Distans: ca 230 km

Dag 6: Dags att uppleva Bay of Islands! Gör en båttur till Hole in the Rock eller för att simma med delfiner. Med bil kan du besöka Waitangi Treaty House som ligger norr om Paihia och där du kan få en inblick i den nyzeeländska historien och maorikulturen. Bussturer till 90 Mile Beach och Cape Reinga går också härifrån. Läs mer om utflykter här.

Dag 7: Coromandel

Halvön Coromandel öster om Auckland är en riktig nyzeeländsk pärla och känd för sin vilda och orörda natur. Från den gamla guldgrävarstaden Thames följer vägen västkusten norrut och sedan tvärs över halvön till Whitianga. Härifrån är det inte långt till Hot Water Beach där du kan gräva dig ett eget badkar på stranden tack vare varma källor som finns under sanden.

Distans: ca 400 km

Dag 8-9: Rotorua

Dag 8: Dagen bjuder på både natur - och kulturupplevelser när resan når sitt nästa stopp. Rotorua är hjärtat av termisk aktivitet och nyazeeländsk maorikultur. Allt eftersom du närmare dig staden möts du av en mycket karakteristisk doft av svavel från den vulkaniska underjorden. Man vänjer sig, som tur är, mycket snabbt vid lukten! Detta område är oerhört fascinerande och man förundras över jordens krafter när man ser gyttjan bubbla och gejsrar spruta högt upp i luften.

Distans: ca 210 km

Dag 9: Idag finns tid att skapa bekantskap med både de sällsynta naturfenomenen och den fascinerande maorikulturen. När kvällen sakta infinner sig är det dags att sätta sig vid dukat bord och njuta av en traditionell Hangi-middag som tillagas på heta stenar nergrävda i marken. I samband med middagen blir det uppträdande med traditionell dans och show.

Dag 10-11: Tongariro National Park

Dag 10: Nationalparken Tongariro domineras av tre vulkaner som alla är aktiva och landskapet är känt världen över för att stora delar av filmen Sagan om Ringen spelades in här. I Tongariro finns vandringar av alla de slag och svårighetsgrader. Eller kanske passar det bättre med en flygtur över området? Ni bor på bästa hotellet i nationalparken varifrån ni har en vacker utsikt över vulkanerna.

Distans: ca 220 km

Dag 11: Dagen kan användas till vandring eller att bara njuta av området. På informationscentret i den lilla orten får ni information och beskrivning över vandringsturerna.

Dag 12: Wellington

Idag tar du dig till Nordöns sydspets och Nya Zeelands huvudstad Wellington. Här kan vi varmt rekommendera ett besök på nationalmuseet Te Papa Tongarewa för att bland annat ta del av allt om Nya Zeelands historia och kultur. Avancerad datateknologi och audiovisuella medier gör detta till ett museibesök att minnas.   

Dag 13-15: Nelson

Det är dags att lämna Nordön och ta färjan till Picton på Sydön. Bilen lämnas vid färjeterminalen i Wellington och en ny hämtas upp i Picton då bilen inte får tas med på färjan. Även bagaget checkas in och hämtas ut i Picton. Färjeöverfarten går över vackra Queen Charlotte Sound och resan över är en naturupplevelse i sig. Nästa stopp är den solrika staden Nelson där det finns chans till både upplevelser och återhämtning då du har tre övernattningar här. Bland annat ligger vackra Abel Tasman National Park i närheten där du kan vandra eller paddla kajak. Se förslag på dagstur här.

Distans: ca 110 km

Dag 16-17: Kaikoura

Dag 16: Från Nelson går turen via vinområdet Marlborough till orten Kaikoura. Utmed vägen kan ni med fördel besöka några av de många vingårdarna, shoppa i Blenheim eller spela golf på någon utav banorna i området.

Distans: ca 250 km

Dag 17: Idag är det dags för valsafari och en möjlighet att få uppleva de mäktiga kaskelotvalarna och ibland även späckhuggare och knölvalar. Det finns stor chans att också få se sälar, delfiner och mäktiga albatrosser på dagens båttur. Tänk på att det är tal om vilda djur så vissa dagar kanske man får se många och vissa dagar få eller inga valar alls.

Dag 18: Punakaiki

Turen går från Kaikoura över Lewis Pass till Greymouth på västkusten. Det är en mycket vacker tur där landskapet växlar mellan höga höjder och djupa dalar med blåa sjöar och gröna marker. Vidare från Greymouth fortsätter du norrut utmed en hänförande kuststräcka tills du kommer till Punakaiki.

Distans: ca 370 km

Dag 19: Franz Josef

Resan går idag söderut genom tempererade regnskogsområden med brusande floder och glaciärer. Målet är Franz Josef glaciären där du kan välja att antingen promenera upp till basen på egen hand eller kanske ta en helikoptertur upp till toppen för en spektakulär upplevelse uppe på den blåvita isen.

Distans: ca 220 km

Dag 20-21: Wanaka

Dag 20: Njut av vattenfall och vackert flodlandskap när du idag lämnar västkusten och tar dig genom Haast Pass och Aspiring National Park fram till Lake Wanaka. Precis vid sjön ligger staden Wanaka där du spenderar de följande två nätterna.

Distans: ca 240 km

Dag 21: I Wanaka finns en mängd olika aktiviteter att testa på och mycket vacker natur att utforska. Den här dagen är fri att göra det du helst önskar.

Dag 22-23: Queenstown

Dag 22: Från Wanaka till Queenstown går resvägen över det högsta passet på Nya Zeeland vilket garanterar en vacker bilresa. De sista milen går genom fruktplantage och vinområden innan Queenstown spektakulärt visar sig vid Lake Wakatipu. Hit kommer både gammal och ung på såväl sommar som vinter då det finns upplevelser för alla åldrar och alla årstider!

Distans: ca 70 km

Dag 23: Idag har du en hel dag att utforska häftiga Queenstown! Är du äventyrligt lagd kanske bungy jump eller jetboat är din grej? Om inte, strosa runt i den mysiga staden eller ta en tur till några utav inspelningsplatserna för Sagan om Ringen. Ett måste oavsett är att ta linbanan upp till Skyline complex för en hänförande 220 graders utsikt över de vackra omgivningarna. För mer inspiration till aktiviteter i Queenstown, läs mer här.

Dag 24-25: Te Anau/Milford Sound

Dag 24: Dags att köra söderut till Te Anau som ligger vid Fiordland National Park. Här är naturen helt fantastisk med vattenfall som sänder kaskader av vatten nerför bergssidorna och bergstoppar som sträcker sig upp mot skyn.

Distans: ca 170 km

Dag 25: Idag väntar en hel dag på Milford Sound! Du hämtas på hotellet och får njuta av alpint landskap på en utav världens vackraste körsträckor upp till Milford Sound. En båttur tar dig ut på fjorden där du ser vattenfall, regnskog och mäktiga bergstoppar. Bland dem berömda Mitre Peak. Även sälar, delfiner och pingviner gör dig eventuellt sällskap vid sidan av båten. På eftermiddagen finns tid att besöka Te Anau Glow Worm's grottor.

Om du har tid, lägg till en dag och åk på en övernattningstur i detta magiska område. Klicka här på Milford Sound eller Doubtful Sound och läs mer!

Dag 26-27: Dunedin

Dag 26: Njut av Sydöns sydligaste landskap på denna dagsetapp från Te Anau till Dunedin. Du kör genom böljande fält, vinområden och vackra landskap innan ankomst till Dunedin på eftermiddagen.

Distans: ca 290 km

Dag 27: Du har en hel dag i Dunedin vilket ger en perfekt möjlighet att köra ut längs Otago halvön och utforska det rika djurlivet som finns här. Ute på Taiaroa Head finns fastlandets enda häckningsplats för den gigantiska Kungsalbatrossen. Den sällsynta Gulögda pingvinen kan också ses på Otago halvön.

Dag 28: Christchurch

Sista etappen går mellan Dunedin och Christchurch. Passa på att åka via den turkosblå glaciärsjön Lake Tekapo och besöka den intilliggande Church of the Good Shepherd. Det är en otroligt pittoreska och vacker plats och det är lätt att förstå att varför det är en utav de mest fotograferade platserna i Nya Zeeland. Väl framme i Christchurch kan du summera din resa över en god middag på någon utav stadens trevliga restauranger.

Distans: ca 360 km

Dag 29: Avresa Christchurch

Christchurch är Sydöns största och Nya Zeelands näst största stad. Här finns en tydlig engelsk prägel och mycket historia. Om tid finns, besök den botaniska trädgården eller gör en ballongfärd över staden innan du kör till flygplatsen för att lämna bilen och flyga hem till Sverige igen.

Dag 30: Ankomst till Sverige.

Välkommen hem! Du landar i Sverige med en kappsäck full med minnen.

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna
 Ord. säsong  fr. 46.900 kr
 Högsäsong  fr. 51.900 kr

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige - Nya Zeeland t/r 
 • Flygskatter   
 • 2 nätter i Auckland
 • Harbour Sailing Cruise i Aucklands hamn
 • 25 dagars bilhyra inkl. fria km och lagstadgad försäkring
 • Meet & Greet i Auckland med leverans av detaljerad dag-för dag vägbeskrivning och kartor
 • 2 nätter i Bay of Islands
 • 1 natt i Coromandel 
 • 2 nätter i Rotorua
 • Maori Cultural Show & Hangi inkl. guidad tur, middag och uppträdande (3 tim)
 • 2 nätter i Tongariro National Park
 • 1 natt i Wellington
 • Färja mellan Nord – och Sydön
 • 3 nätter i Nelson
 • 2 nätter i Kaikoura
 • Kaikoura Whale Watch Cruise inkl. båttur (3,5 tim, varav ca 2,5 tim på vattnet)
 • 1 natt i Punakaiki
 • 1 natt i Franz Josef
 • 2 nätter i Wanaka
 • 2 nätter i Queenstown
 • 2 nätter i Te Anau
 • Milford Sound Nature Cruise inkl. transfer, lunch och kaffe/te
 • 2 natt i Dunedin
 • 1 nätter i Christchurch
 • Full klimatkompensation – läs mer här!
 

Tillägg:

 • Uppgradering av hotellövernattningarna till Superior Class
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring

Säsonger
Slutet av november till mitten av mars räknas generellt som högsäsong för resor till Nya Zeeland. Därtill kommer även avresor under högtider.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se

Fler utflykter

Fler utflykter