^
 • Nya Zeeland runt med 4WD

  25 dagar från 40.100 kr

 • Nya Zeeland runt med 4WD

  25 dagar från 40.100 kr

 • Nya Zeeland runt med 4WD

  25 dagar från 40.100 kr

Nya Zeeland runt med 4WD

Detta är en helt unik resa till Nya Zeeland med fyrhjulsdriven bil. Resan går lite mer "off the beaten track" och bjuder på enastående naturupplevelser på Nya Zeeland som du inte når med vanlig bil.

25 dagar från 40.100 kr
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn
Pris per person för 2 vuxna från 43.100 kr
Priset inkluderar: flyg, bilhyra, övernattningar och färjeöverfart

Åk med med egen 4WD genom Nya Zeelands fantastiska natur! Den vackraste naturen ligger inte nödvändigtvis längs de trafikerade huvudvägarna. Hyr man en terrängbil och beger sig långt från städerna kan vi garantera upplevelser som är 100% nya-zeeländska. Med terrängbilen följer en mycket utförlig beskrivning av den fastlagda resvägen med karta, en översikt över sevärdheter, beskrivning av de ställen där man övernattar samt förslag till kortare vandringsturer varje dag.

Boendet är bra och består av både motell, hotell och lodger belägna på vackra platser dit de främsta turisterna inte åker.

Har ni några extra dagar att kunna spendera i detta fantastiska land, så går det med fördel att förlänga resan. Prata med er resesäljare. 

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Avresa

Avresa från Sverige.

Dag 2: Asien

Mellanlandning i Asien. Stanna en eller ett par dagar i Asien för att underlätta den långa resan. MyPlanet har stopovermöjlighet både i Dubai, Singapore, Hongkong och Bangkok. 

Dag 3: Auckland

Ankomst till Auckland. Ni blir hämtade på flygplatsen och transporterade till hotellet.

Dag 4: Omapere

Bilen hämtas, och med kartor och väganvisningar är det inte svårt att hitta till Muriwai Beach väster om Auckland, där man kan gå en tur på stranden med svart, vulkanisk sand. Redan den första dagen får man en försmak på off-road upplevelserna - en del av vägen till Waipoua Kauri Forest är nämligen grusväg. De är endast på Nordön, som man kan uppleva de jättestora kauri-träden och på turen genom skogen passerar ni träd som nästan är 60 m höga. För att riktigt känna trädens storlek parkera bilen och följa en av vandringslederna. 

Distans: ca 260 km

Dag 5: Russel

Värdparet på Omapere McKenzie's Homestay ger säkert några bra tips att ta med på vägen till Bay of Islands. Dagens mål är Russell, som en gång i tiden var Nya Zeelands huvudstad. Boende två nätter på Aimeo Cottage, som ligger vid Okiato Point med en vacker utsikt över vattnet.

Distans: ca 100 km

Dag 6: Heldag i Bay of Islands

En dag till att uppleva Bay of Islands. Det kan man ex. göra genom en båttur till Hole in the Rock. Besök gärna Waitangi Treaty House, som ligger lite norr om Paihia och få inblick i nya zeeländsk historia och maori-kultur. 

Dag 7: Takapuna

Turen går söderut till Takapuna, som är en av Aucklands förstäder. På väg dit finns många möjligheter att göra avstickare till kusten, t ex 
till Mangawai Heads. 

Distans: ca 230 km

Dag 8: Coromandel

Halvön Coromandel är känd för sin vilda och orörda natur, och det finns endast ett fåtal vägar genom detta landskap. Från den gamla guldgrävarstaden Thames följer turen västkusten norrut och sedan tvärs över halvön till Whitianga. Härifrån är det inte långt till Cathedral Cove och Hot Water Beach. Här på stranden kan man uppleva ett mycket speciellt fenomen. Det är varma källor under sanden och genom att gräva lite kan man få sitt egna varma badkar på stranden.

Distans: ca 180 km

Dag 9: Rotorua

På vägen till Rotorua kommer ni igenom TePuke, som är kiwifruktens "huvudstad". Staden ligger i ett område, där det odlas kiwifrukter i stor stil, och ni kan uppleva alla tänkbara och otänkbara sätt att använda denna frukt på. Rotorua ligger i ett område med stor termisk aktivitet - kokande lerpölar, varma källor och imponerande gejsrar. En femtedel av invånarna i Rotorua är maorier och att deltaga i en maorifestkväll är något vi rekommenderar. Man blir serverad en "hangi", som är en traditionell måltid tillagad i en jordugn, får höra legender och ser typisk traditionell maoridans.

Distans: ca 210 km

Dag 10: Heldag i Rotorua

Det finns riktigt mycket att uppleva i Rotorua. Förutom det termiska området TePuia, som ligger i utkanten av staden, finns det flera andra termiska områden en bit utanför staden, t ex Waimangu Volcanic Valley. Kanske finns det även tid att besöka Rotorua Museum, som är beläget i den särpräglade byggnaden Tudor Towers från 1908 eller till en avkopplande spabehandling i Polynesian Spa.

Dag 11: Napier

En stor del av dagens rutt går igenom Urewera National Park på grusväg, och naturen hör till den mest orörda på hela Nordön. Det är en god idé att stanna och njuta av naturen omkring Lake Waikaremoana och kanske följa en av vandringslederna. Fortsätt till Napier vid Hawke Bay. En våldsam jordbävning 1931 ödelade stora delar av Napier, men staden byggdes snabbt upp igen. Det blev i art déco-stil, som var den arkitektoriska trenden på den tiden. 

Distans: ca 220 km

Dag 12: Tongariro National Park

En historisk väg igenom ett öde lantbruks- och skogsområde. Förr i tiden var denna väg livsnerven för områdets gårdar. Tongariro National Park är en av nya zeelands mest populära semesterområden och domineras av tre vulkaner som alla är aktiva: Mt Ruapehu, Mt Ngauruhoe och Mt Tongariro. Landskapet i nationalparken blev känt över hela världen då delar av "Sagan om Ringen" spelades in här.

Distans: ca 240 km

Dag 13: Wellington

Första delen av dagens rutt följer en grusväg längs Wanganui River, och man kan vara rätt säker på att inte möta många turister. I Wanganui City är man tillbaka på asfalterad väg och fortsätter till huvudstaden Wellington.

Distans: ca 340 km

Dag 14: St Arnaud

På morgonen tar man färjan från Wellington till Picton på Sydön. Bilen lämnas vid färjeterminalen i Wellington och en ny hämtas upp vid ankomst till Picton. Bilen får inte lov att tas med på färjan. Bagaget checkar ni in i Wellington och hämtar ut det vid terminalen i Picton.

Från Picton följer turen Queen Charlotte Drive, som slingrar sig längs med kusten och genom bergen och bjuder på många utsiktsplatser. I Richmond går turen inåt landet genom Waiarau Valley till staden Arnaud vid Lake Rotoiti, som är en del av Nelson Lakes National Parks.

Distans: ca 130 km + färjeöverfart ca 3,5 tim

Dag 15: Hanmer Springs

En dag med många naturupplevelser. Turen går igenom ett område med regnskog och brusande floder - ett område som endast ett fåtal turister ser. Via Lewis Pass kör man till Hanmer Springs, som ligger vackert i en skogsklädd dal. Stadsnamnet refererar till de varma mineralhaltiga källorna, och ett besök i Hanmer Springs Thermal Reserve är en avkopplande avslutning på dagen.

Distans: ca 240 km

Dag 16: Kaikoura

Från Hanmer Springs går turen till Kaikoura på Sydöns östkust, som är stället där man kan uppleva valar. Eller rättare sagt se fenan eller ryggen av imponerande kaskelottvalar och späckhuggare.

Distans: ca 130 km

Dag 17: Southern Alps

Från den platta Canterbury-slätten till bergskedjan Southern Alps med Nya Zeelands högsta toppar. Övernattning vid foten av de majestätiska bergen i närheten av Methven.

Distans: ca 500 km

Dag 18: Kurow

Idag kommer ni förbi Lake Tekapo, och här ska ni komma ihåg att stanna och titta in i Church of the Good Shepard med den osedvanliga altartavlan. Turen går via Twizel och Omarama och genom en långsträckt dal med flera sjöar till en mycket spännande övernattningsställe i Kurow. På 1860-talet hittade man guld i området, och övernattningsstället Western House är från den tiden.

Distans: ca 150 km

Dag 19: Queenstown

En bilfärd igenom ett av de mest öde områdena på hela turen, men med den detaljerade vägkartan kommer ni aldrig att känna er på villovägar. Ni kör via Danseys Pass till Naseby, där det är en god idé att använda lite tid till att se de gamla och välbevarade byggnaderna från den tid då staden var en pulserande guldgrävarstad.
Lite väster om Clyde är ni igen tillbaka på asfalterade vägar och i ett mer civiliserat landskap. Från Cromwell följer man Kwarau River till Queenstown, som är känt för sitt stora utbud av äventyrsaktiviteter.

Distans: ca 220 km

Dag 20: Heldag i Queenstown

Queenstown ligger vackert vid Lake Wakatipu med bergskedjan The Remarkables i ryggen och har allt vad hjärtat begär av aktivitetsmöjligheter. Ska det vara fart och fläkt med jetboating och forsränning eller ska det vara en båttur i ett lugnare tempo? Allt är möjligt i Queenstown!

Dag 21: Fox och Franz Josef glaciärerna

Körning längs med Crown Range Road till Wanaka och norrut längs Haast Pass, som tar er igenom Southern Alps. Ni är nu på Sydöns västkust, där nya spektakulära scenerier väntar efter varje kurva. En vandringstur från Lake Moeraki ut till kusten kan rekommenderas.

Distans: ca 350 km

Dag 22: Hokitika

Kom ihåg att se Fox- eller Franz Josef-glaciären eller kanske båda innan färden går vidare. Det är rätt ovanligt att glaciärerna når ner till den tempererade regnskogen. I staden Holitika kan man se hur den nya zeeländska jade (greenstone) bearbetas.

Distans: ca 140 km

Dag 23: Christchurch

Kör-själv-turen slutar i Christchurch och det finns olika vägar att välja mellan för att komma till den största staden på Sydön.

Distans: ca 250 km

Dag 24: Avresa

Bilen lämnas och tiden är inne att säga färväl till Nya Zeeland. 

Dag 25: Sverige

Ankomst till Sverige.

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Ord. säsong  fr. 43.100 kr  fr. 40.100 kr
 Högsäsong  fr. 47.200 kr  fr. 43.200 kr

Priset inkluderar:

 • Flygresa, Sverige - Nya Zeeland t/r
 • Flygskatter
 • "Meet & Greet" på flygplatsen
 • Transfer flygplats - hotell i Auckland
 • 21 dagars bilhyra (Toyota RAV 4 eller liknande terrängbil) inkl. fria km och lagstadgad ansvarsförsäkring
 • Detaljerad dag-för-dag vägbeskrivning
 • Kartor och lokala broschyrer
 • 1 natt i Auckland
 • 1 natt i Omapere
 • 2 nätter i Russel
 • 1 natt i Takapuna
 • 1 natt i Coromandel
 • 2 nätter i Rotorua
 • 1 natt i Napier
 • 1 natt i Tongariro National Park
 • 1 natt i Wellington
 • Färja mellan Nord - och Sydön
 • 1 natt i St Arnaud
 • 1 natt i Hamner Springs
 • 1 natt i Kaikoura
 • 1 natt vid Mount Cook
 • 1 natt i Kurow
 • 2 nätter i Queenstown
 • 1 natt i Franz Josef
 • 1 natt i Hokitika
 • 1 natt i Christchurch
 • Full klimatkompensation – läs mer här!

Tillägg:

 • Budget Protection Plan - tilläggsförsäkring på bil för självriskeliminering. Utan denna försäkring är självrisken NZD3.000-3.750. Försäkringen kostar ca 3.400 kr/bil (29NZD/dag) och täcker hela perioden enligt resplan.
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring

Säsonger
Slutet av november till mitten av mars räknas generellt som högsäsong för resor till Nya Zeeland. Därtill kommer även avresor under högtider.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se