^
 • Nya Zeelands Bästa

  25 dagar från 38.100 kr

 • Nya Zeelands Bästa

  25 dagar från 38.100 kr

 • Nya Zeelands Bästa

  25 dagar från 38.100 kr

 • Nya Zeelands Bästa

  25 dagar från 38.100 kr

 • Nya Zeelands Bästa

  25 dagar från 38.100 kr

 • Nya Zeelands Bästa

  25 dagar från 38.100 kr

Nya Zeelands Bästa

Nya Zeelands Bästa är en tre veckors resa till Nya Zeeland där boende och bilhyra är inkluderat.

25 dagar från 38.100 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Priset inkluderar: flyg, hyrbil, övernattningar och färja mellan Nord - och Sydön

Under denna resa får ni möjlighet att uppleva det bästa av Nya Zeeland med en variation av boende, maorikultur, fjordar, glaciärer och självklart underbara viner på några av Nya Zeelands bästa vingårdar.

Ni börjar resan i Auckland på Nordön och efter en resa genom hela Nya Zeeland lämnar ni bilen i Christchurch på Sydön innan er hemresa. 

Ni kan välja på två olika typer av boende: 'Standard' eller 'Boutique' där 'Standard' är turistklasshotell. Vill ni uppgradera ert boende och ha lite bättre komfort rekommenderar vi 'Boutique' där ni bor på små charmiga och lyxiga boutiquehotell och lodger. Observera att antalet inkluderade frukostar skiljer sig mellan paketen.

Det är avresor varje dag, året runt men vi rekommenderar resor på Nya Zeeländska sommaren mellan november och april.

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Avresa

Avresa från Sverige via Europa till Asien.

Dag 2: Asien

Mellanlandning i Asien och tid att sträcka på benen. Vill ni kan ni lägga in några nätter här i Asien och få ännu fler upplevelser. Tala med din säljare.

Dag 3: Ankomst Nya Zeeland

Seglarstaden Auckland är Nya Zeelands största storstadsområde med 1,4 miljoner invånare. Auckland storstadsområde omfattar städerna Auckland city, Waitakere, Manukau och North Shore. 

Staden är centrum för handel och industri men inom några minuter från staden du kan uppleva folktomma stränder, landsbygd och skogar. Staden omges av vatten och ett flertal vulkaner. 

Rangitoto Island som är den senaste av dem som fick ett utbrott för drygt 600 år sedan. Bilen hämtas upp på flygplatsen vid ankomst.

Dag 4-7: Bay of Islands

Kör längs State Highway 1 norrut från Auckland förbi Warkworth och Leigh, genom Wellsford och vidare upp till Whangarei. Längs vägen finns det många skogar att utforska. Ni kan också köra österut och besöka några av surfstränderna tex. Langs Beach nära Waipu. Whangarei står för den kommersiella och kulturella delen av Northland. Staden är omgiven av skogbeklädda kullar och här ligger en hamn där ni kan hitta båtar från hela Nya Zeeland och världen. Om ni är intresserade av klockor är Clapham Clock Museum värt ett besök med nästan 1000 ovanliga klockor från hela världen. Museet ligger i staden Basin och ligger endast fem minuter från centrum. Fortsätt till Kawakawa som har en järnvägslinje som löper längs huvudgatan. Den byggdes ursprungligen för tåg för att frakta kol till Opua. Ni fortsätter sedan mot Paihia där ni kommer att bo de närmaste tre nätterna.

Dessa dagar är på egen hand och det finns tid för att utforska det magnifika Bay of Islands. Kanske ta en kryssning, se delfiner eller besök The Treaty House at Waitangi. Den 6 februari 1840 undertecknade den brittiska regeringen och hövdingarna för Maorifolket Waitangifördraget. Denna dag firas som Nya Zeelands nationaldag (Waitangidagen). Kanske vill ni passa på att ta en båtresa till Nya Zeelands första huvudstad Russell? Vi föreslår också en båttur genom Bay of Islands med The Cape Brett Cruise där ni kan se "Hole in the Rock". Eller kanske följa "90 mile beach" till Cape Reinga?

Dag 7-9: Coromandel

Idag reser ni söderut igen och kan välja på ett par olika vägar. Antingen kör ni Sate Highway 1 tillbaka genom Auckland eller så provar ni en annan väg den vackra kustvägen genom Opononi. Längre söderut på denna sträcka ligger Waipoua Forest som består av 2639 hektar med Kauri-träd. Det största träd i Waipoua är Tane Mahuta (Lord of the Forest) och är 14 meter i omkrets och 51 meter hög. Fortsätt ner längs State Highway 1 till Auckland och sedan på State Highway 2 mot Coromandel Peninsula. Längs kusten i Firth of Thames ligger staden Thames med sina 5600 invånare idag. Staden ger en påminnelse om guldrushen som inleddes 1867. I början av 1900-talet hade staden cirka 19000 invånare. Från Themsen är det en kort resa över de vackra Coromandel Ranges bergen till den exklusiva stranden Pauanui.

Coromandel Peninsula är ett vackert område med skogar, pittoreska stränder, karga kuster och badplatser. Ta en bushwalk, en promenad på stranden eller varför inte göra något alls?

Dag 9-11: Rotorua

Fortsätt resan söderut från Pauanui och förbi många fler vackra stränder, vidare genom Kiwifruktens land runt Te Puke och till hjärtat av vulkanisk

verksamhet och kulturella centrum av Nya Zeeland, staden Rotorua. Rotorua ligger på centrala Nordöns vulkaniska platå vilket gör att gejsrar, pooler med kokande lera och vatten tränger upp genom jordytan och skapar dessa mäktiga upplevelser. Det mest välkända termiska området är Whakarewarewa Thermal Reserve. Här har ni två nätter och en heldag att uppleva området.

Dag 11: Taupo/Tongariro

Resan fortsätter vidare till Taupo precis vid kanten av Lake Taupo som är den största sjön på Nya Zeeland. Taupo är en öringsfiskares paradis! Det finns också alla typer av vattenaktiviteter så som parasailing, segling, vattenskidåkning, vindsurfing, kanot, forsränning (på Tongariro River), ridning, fallskärmshoppning och bungyjump. Innan ni kör förbi Taupo kommer ni att passera Huka Falls. Fortsätt längs den östra stranden av Lake Taupo till Turangi och då på riksväg 47 i Tongariro National Park.

Dag 12: Wellington

Ni lämnar Tongariro National Park och reser ner till Wanganui som ligger i Taranaki bukten på nordöns västra sida. Ni fortsätter sedan söderut mot Nya Zeelands huvudstad Wellington. I Wellington finns en vacker hamn och i utkanten skymtar ni Mount Victoria och kallas även för The Windy City. Ett besök på Te Papa muséet är ett måste.

Dag 13-15: Nelson

Ni tar färjan Interislander från Wellington till Picton på Sydön. Ni lämnar er hyrbil på nordön tar sedan färjan över sundet och hämtar upp en ny hyrbil på sydön. Bagaget checkar ni in i Wellington och hämtar ut det vid terminalen i Picton. På er resa mot Picton åker båten genom den vackra Queen Charlotte Sound. Väl framme i Picton kör ni mot staden Nelson. Ni kör genom det vackra området Marlborough Sound innan ni kommer till Nelson. 

Nelson är en vacker stad omgiven av havet, gyllene stränder och gröna kullar. Här har ni två nätter och en heldag att utforska området.

Dag 15: Greymouth

Från Nelson kör du vidare söderut mot "Wild west coast" på Sydön genom de små städerna Westport och Greymouth.

Dag 16: Glacier Region

Från Greymouth fortsätter resan söderut 40 km till den lilla staden Hokitika. Staden var en gång i tiden en av de största i landet pga av guldet man hittade i området på 1960-talet. Nu bor här endast 4 500 invånare. Besök gärna det historiska museet i stan för en inblick i områdets historia. En kort bilresa bort ligger berömda Westland National Park hemmet till Franz Josef och Fox glaciärerna. Ni kommer att ha tid idag till att ta en promenad upp till glaciären.

Dag 17-19: Queenstown

Ni lämnar glaciärerna i dag och fortsätter sydväst på State Highway 6. Vid Haast kör ni in i landet längs Haast River. Ni kommer in i regionen Central Otago och kör förbi vackra Wanaka, Luggate och Cromwell. Senare under eftermiddagen/kvällen är ni framme i Queenstown som är ett paradis för skidåkare, vandrare och äventyrare på alla nivåer. Om ni känner för lite extra äventyr i Queenstown så rekommenderas en tur med Heli-Jet på Kawarau River, Shotover Jet på Shotover River, forsränning, en helikoptertur eller hoppa bungyjump? Det är också möjlighet för lite mer avkopplande aktiviteter som en kryssning på vackra Lake Wakatipu på TSS Earnslaw eller bara ha en picknick-lunch och njuta av de vackra omgivningarna...

Dag 19: Te Anau

Från Queenstown reser ni söderut igen längs sjön Wakatipu till Te Anau på utkanten av Fiordland National Park. Fiordland National Park är listad som en World Heritage Park. Med sina 1,52 miljoner hektar är det den största nationalparken i Nya Zeeland och en av de största i världen. Milford Sound är en av de största fjordarna längs denna kust och den går förbi en av Nya Zeelands mest kända landmärken som är Mitre Peak. Mitre Peak reser sig 1692 meter rakt upp från vattnet och är en oerhört vacker syn.

Dag 20-22: Dunedin

På er resa mot Dunedin passerar ni Lumsden och Gore, som är känt för sitt öring fiske. Universitetsstaden Dunedin grundades av skotska invandrare 1848 och ligger på Otago halvön. Här finns många små vikar och det finns goda möjligheter till picknick och bad. Här har ni två nätter. Vi föreslår en biltur ut längs Otago halvön för att få se sydöns unika djurliv. Vid spetsen av halvön ligger Taiaroa Head som är häckningsplats för de magnifika Royal Albatross. Den sällsynta Yellow-Eyed pingvinen kan ses på Yellow-Eyed Penguin Reserve, halvvägs ut på längs halvön.

Dag 22: Twizel

Passera genom Palmerston och Oamaru i norra Otago. Res innåt i landet via Omarama, Twizel, Lake Tekapo och Lake Pukaki. Stanna vid kyrkan the Church of the Good Shepherd vid Lake Tekapo, för en av Nya Zeelands mest pittoreska rastplatser. Ni kommer in i Canterbury Plains som är det största området av "platt mark" på Nya Zeeland.

Dag 23: Christchurch

Idag reser ni från Twizel till Christchurch som är en av Nya Zeelands historiska städer med en distinkt "engelsk" känsla. Christchurch är en stad i regionen Canterbury i Nya Zeeland. Den är Sydöns största stad med omkring 350 000 invånare och ligger i mellersta delen av Sydöns östkust. Här har ni en natt innan er hemresa.

Dag 24: Avresa Nya Zeeland

Möjlighet till förlängning finns. Prata med din resesäljare.

Dag 25: Ankomst Sverige

Välkommen hem!

Karta

Pris per person

Standard

Resperiod Vid 2 vuxna
 Ord. säsong  fr. 38.100 kr
 Högsäsong  fr. 42.400 kr
 

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige - Nya Zeeland t/r
 • Flygskatter
 • 22 dagars bilhyra inkl. fria km och lagstadgad ansvarsförsäkring
 • Detaljerat dag-för-dag vägbeskrivning och kartor
 • 1 natt i Auckland
 • 3 nätter i Bay of Islands
 • 2 nätter i Coromandel
 • 2 nätter i Rotorua
 • 1 natt i Tongariro
 • 1 natt i Wellington
 • Färja mellan Nord - och Sydön
 • 2 nätter i Nelson
 • 1 natt i Greymouth
 • 1 natt i Glacier Region
 • 2 nätter i Queenstown
 • 1 natt i Te Anau
 • 2 nätter i Dunedin
 • 1 natt i Mt Cook Region
 • 1 natt i Christchurch
 • Full klimatkompensation – läs mer här!

Tillägg:

 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring

Säsonger
Början av november till mitten av mars räknas generellt som högsäsong för resor till Nya Zeeland. Därtill kommer även avresor under högtider.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se