^
 • Nya Zeelands höjdpunkter

  18 dagar från 30.900 kr

 • Nya Zeelands höjdpunkter

  18 dagar från 30.900 kr

 • Nya Zeelands höjdpunkter

  18 dagar från 30.900 kr

 • Nya Zeelands höjdpunkter

  18 dagar från 30.900 kr

 • Nya Zeelands höjdpunkter

  18 dagar från 30.900 kr

Nya Zeelands höjdpunkter

Nya Zeelands höjdpunkter ger dig det bästa av Nya Zeelands båda öar under 18 dagar. Med bil och förbokade hotell upplever du vackra Nya Zeeland på ett fritt och avslappnat sätt.

18 dagar från 30.900 kr
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn 
Pris per person för 2 vuxna från 34.500 kr
Priset inkluderar: flyg, bilhyra, övernattningar och färjeöverfart

Nya Zeeland är ett litet men otroligt vackert land och upplevs allra bäst med bil eller husbil. På detta reseförslag är rutten lagd och det för att du inte ska missa något och få chans att uppleva landet på det mest tidsoptimala sätt. Resan går över båda öarna, genom nationalparker, via fårfarmer och glaciärområden, fjordlandskap och förbi häftiga alptoppar.

Upplev den gröna och frodiga Coromandel-halvön för att sedan ta del av maorikulturen i Rotorua. Mitt på Nordön ligger karga men vackra Tongariro National Park, där det finns aktiva vulkaner och ett häftigt, varierat landskap. Längst söderut på Nordön ligger Nya Zeelands huvudstad Wellington. Här rekommenderar vi ett besök på Te Papa nationalmuseum där du med modern teknik på ett facinerande sätt får lära dig om landets historia, natur och kultur.

Vidare går resan förbi konstnärsmeckat Nelson och därefter glaciärområdena på Sydön. Du får ett par dagar i det spektakulära fjordlandskapet där Milford - och Doubtful Sound ligger, innan du avslutar med östkusten och besöker Dunedin och Christchurch.

Läs mer om denna fantastiska och upplevelserika resa i dag-för-dag programmet nedan. Det går självklart bra att göra resan i omvänd ordning och börja på Sydön istället, eller skräddarsy helt efter dina egna önskemål.

Olika boendealternativ:
För dig som önskar lite högre standard på boende går det självklart att ordna mot ett tillägg. Paketet nedan är grundat på boende i kategori 'Standard'. Nästa kategori är 'Superior' och detta är boende med lite bättre standard. Det kan antingen innebära ett bättre hotell eller en högre rumskategori än i 'Standard'. Sist men inte minst har vi 'Boutique', vilket är mysiga lodger och B&B. Fråga din säljare om prisuppgifter på de olika kategorierna.

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Avresa Sverige

Låt äventyret börja!

Dag 2: Mellanlandning Asien

Resan går via Asien, där du byter plan för att sedan fortsätta mot Nya Zeeland. Varför inte göra ett stopp på vägen förslagsvis i Bangkok, Singapore eller Hong Kong? Här väntar massor av exotiska upplevelser och inte minst shopping i världsklass.

Dag 3: Ankomst Nya Zeeland

Efter ankomst till Auckland hämtar ni ut hyrbilen och sätter kurs mot Coromandel. Vill ni inte köra direkt efter ankomsten, kan vi förboka ett hotell till er i Auckland. Kontakta oss för priser och information.

Distans: ca 160 km

Dag 4: Heldag på Coromandel halvön

Coromandelhalvön öster om Auckland är en riktig pärla på Nya Zeeland och känd för sin vilda och orörda natur.

Få vägar leder genom landskapet. Från den gamla guldgrävarstaden Thames går rutten längs med västkusten norrut och fortsätter över halvön till det lilla samhället Whitianga.

Från Whitanga är det inte långt till klippformationen Cathedral Cove och Hot Water Beach. Här på stranden kan du uppleva en unik företeelse. Eftersom det här finns gott om varma källor under sanden kan ni genom att gräva ett hål skapa din alldeles egna badtunna på stranden.

Dag 5: Rotorua

Idag får ni stora natur- och kulturupplevelser när ni kör mot Rotorua som är hjärtat av Nya Zeelands Maori kultur. Rotorua är känd för sin livliga geotermiska aktivitet och när ni närmar er området möts ni av en distinkt "lukt" av svavel från vulkanisk lava. Man vänjer sig dock snabbt vid lukten!

I Rotorua bubblar det och pyser i lerpölar av den underjordiska termiska aktiviteten. Upplev sprutande gejsrar och varma källor.

Distans: ca 220 km

Dag 6: Tongariro National Park

Tongariro National Park domineras av tre vulkaner som alla är aktiva. Landskapet har blivit känt över hela världen eftersom vissa inspelningar för filmtrilogin Sagan om Ringen ägde rum här i nationalparken.

I nationalparken finns det vandringsleder av alla längder och svårighetsgrader. Allt från en timme till heldagsvandringar. Eller vad sägs om en flygtur över området?

Distans: ca 180 km

Dag 7: Wellington

Nu är det dags att bege sig vidare till Wellington. Här finns tid att besöka Nya Zeeland National Museum Te Papa Tongarewa, vilket sannerligen inte är något traditionellt museum. Avancerad datateknik och alla typer av audiovisuella metoder ser till så att detta museumbesök blir ett minne för livet.

Distans: ca 330 km

Dag 8: Nelson

I dag har dagen kommit för att lämna Nordön och bege sig över med färjan till Picton på Sydön. Själva färjeöverfarten är en naturupplevelse i sig själv. Nästa stopp är den soliga staden Nelson som ligger fint till längst norr ut på Sydön.

Bilen som ni haft den första tiden lämnas vid färjeterminalen i Wellington och en ny hämtas upp vid ankomst till Picton. Bilen får inte lov att tas med på färjan. Bagaget checkar ni in i Wellington och hämtar ut det vid terminalen i Picton.

Distans: ca 110 km + färjeöverfart ca 3,5 tim

Dag 9: Abel Tasman National Park

Nelson är den perfekta utgångspunkten för en utflykt till vackra nationalparken Abel Tasman. Detta område erbjuder några av de mest spektakulära landskapen på hela Nya Zeeland och parken är ett populärt resmål för naturälskare.

Det finns kortare vandringar att välja mellan. Ett annat lockande alternativ är att hyra havskajaker och paddla längs med kusten. Låter allt detta för aktivt? I så fall kan ni njuta av den underbara Kaiteriteri stranden med sin gyllene sand och varma vatten. 

Dag 10: West Coast och Franz Josef Glacier

Idag sätter ni kursen söderut längsmed den öde och långa västkusten. Vägen går på en smal landtunga mellan bergskedjan Southern Alps och Tasmanhavet.

Det finns inte många städer längs denna kuststräckning, men det finns ett par och Hokitika är en av dem. Hokitika är känd för sin nyzeeländska jade (kallas grönsten).

Från Hokitika svänger sedan vägen bort från kusten och går in genom den magnifika tempererade regnskogen med sprudlande floder, sipprande bäckar och otaliga glaciärer. Detta är Westland National Park och här ligger glaciärerna Franz Josef - och Fox Glacier. Glaciärerna sträcker sig från de höga bergen hela vägen ner till regnskog och havsnivå. Det är en häftig syn!

Kanske vill du planera in ett helikopterlyft upp till toppen och få gå på på de blåvita ismassorna? 

Distans: ca 470 km

Dag 11: Wanaka

Från glaciärområdet fortsätter ni söderut till Haast. Längs vägen är det goda möjligheter för både kortare och längre vandringar. Mellan oktober och december kan man se pingviner längs kusterna, och med lite tur kan ni se dem jaga i havet. Håll även utkik efter de speciella Kahikatea träd som har vuxit i området sedan urminnes tider.

Från Haast går vägen över Haast Pass där ni möter öppna landskap och stora vackra dalar omgivna av kullar och berg. Mitt i detta högland ligger den pittoreska staden Wanaka och här finner man också de blågröna glaciärsjöarna Lake Wanaka och Hawea Laka.

Distans: ca 290 km

Dag 12: Queenstown

I dag kör ni vidare från Wanaka till Queenstown. Dagens etapp är inte sål lång, men ni kommer köra över Nya Zeelands officiellt högsta navigerbara pass. Så ni har en vacker väg framför er.

Området är en populärt för skidåkning på vintern men naturälskare kommer hit året om för att njuta av den magnifika omgivningen. Den sista biten till Queenstown går förbi frukt-och vinodlingar.

I Queenstown är det utsikt över sjön Wakatipu som ligger omgiven av bergen The Remarkables. Sjön är väldigt unik och speciell då ytan höjer och sänker sig 12 cm var femte minut. Enligt maori mytologi beror det på en olycklig mans hjärta som ligger på botten av sjön eftersom han inte kunde få sin älskade prinsessa.

Idag är staden känd världen över för sina många adrenalinfyllda aktiviteter som äger rum både till sjöss, på land och i luften.

Distans: ca 120 km

Dag 13: Heldag i Queenstown

Queenstown är känt för sitt stora aktivitetsutbud. Staden är ett riktigt adrenalinmecka. Prova allt från bungyjump till vattenskoter till aktiviter på hög höjd med mycket fart. Längre ned på sidan har vi listat utflykts- och aktivtetsförslag i Queenstown. 

Historieintresserade bör även svänga förbi den gamla gruvstaden Arrowtown. År 1892 hittades guld i staden och därefter blev Arrowtown en blomstrande nybyggarort. Arrowtown är fortfarande ett välbevarat och mycket charmigt samhälle med tydliga minnen från de tidiga pionjärdagarna.

Queenstown i sig själv är en mycket charmig stad och ni kan men fördel bara spendera dagen här. Staden har många trevliga restauranger och caféer samt ett bra shoppingutbud. 

Dag 14: Te Anau

Efter ert besök i Queenstown är det dags att bege sig vidare till Te Anau, som ligger i Fiordland National Park. Nationalparken är både stor och magnifik och är utan tvekan en av de vackraste naturområdena på Nya Zeeland. Årligen faller här ca 8.000 mm regn vilket gör att det på bergssluttningarna växer både mossa, ormbunkar och jätteträd. Området är minst sagt grönt och frodigt.

Bergstopparna sträcker sig mot himlen och vattenfallen skickar kaskader av vatten utför de vertikala bergssidorna. Landskapet upplevs med fördel på en kryssning på en av fjordarna Doubtfoul Sound eller Milford Sound.

Vi hjälper gärna med rekommendeationer och förbokning. 

Distans: ca 170 km

Dag 15: Dunedin

Dunedin ligger på östkusten och staden stoltserar medNya Zeelands enda slott Larnach Castle som är väl värt ett besök.

Från Dunedin kan ni åka Taieri Gorge Railway som tar er på en resa till områden som endast kan nås med tåg. Vid ert besök i Dunedin rekommenderas även en utfykt till Otago halvön för att titta närmare på albatrosser och små gulögda pingviner.

Distans: ca 290 km

Dag 16: Christchurch

Vägen från Dunedin till Christchurch kan ni välja att köra mer direkt eller göra några omvägar längs vägen. Fråga oss efter tips!

Christchurch är en mycket engelsk stad och det återspeglas i många av byggnaderna i centrum och i gatunamnen.

De tidiga engelska invandrarna tog med sig det stora intresset för trädgårdsskötsel och år 1863 grundades den botaniska trädgården som idag utgör 30 hektar.

Den botaniska trädgården är omgiven av den ännu större parken Hagley Park som gör att Christchurch lever upp till sitt smeknamn - The Garden City.

Visst skulle det väl passa med att avsluta er sista kväll på Nya Zeeland med en middag ombord på en spårvagn? Middagen serveras när ni ser staden passera utanför. 

Distans: ca 360 km

Dag 17: Avresa Christchurch

I dag återlämnar ni er hyrbil på flygplatsen och flyger därefter hem mot Sverige.

Dag 18: Ankomst Sverige

Tack för denna gång och på återseende!

Karta

Pris per person

Resperiod  Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Ord. säsong  fr. 34.500 kr  fr. 30.900 kr
 Högsäsong  fr. 36.500 kr  fr. 32.600 kr

 Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige - Nya Zeeland t/r
 • Flygskatter
 • 15 dagars bilhyra inkl. fria km och lagstadgad ansvarsförsäkring
 • Detaljerad dag-för-dag vägbeskrivning och kartor
 • 2 nätter på Coromandel halvön
 • 1 natt i Rotorua
 • 1 natt i Tongariro National Park
 • 1 natt i Wellington
 • Färja mellan Nord - och Sydön
 • 2 nätter i Nelson
 • 1 natt i Franz Josef Glacier området
 • 1 natt i Wanaka
 • 2 nätter i Queenstown
 • 1 natt i Te Anau
 • 1 natt i Dunedin
 • 1 natt i Christchurch
 • Full klimatkompensation – läs mer här!

Tillägg:

 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring

Säsonger
Början av november till mitten av mars räknas generellt som högsäsong för resor till Nya Zeeland. Därtill kommer även avresor under högtider.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se

Fler utflykter

Fler utflykter