^
 • Nya Zeelands pärlor

  28 dagar från 51.700 kr

 • Nya Zeelands pärlor

  28 dagar från 51.700 kr

 • Nya Zeelands pärlor

  28 dagar från 51.700 kr

 • Nya Zeelands pärlor

  28 dagar från 51.700 kr

 • Nya Zeelands pärlor

  28 dagar från 51.700 kr

Nya Zeelands pärlor

En resa utöver det vanliga till Nya Zeeland späckad med upplevelser och boende på en blandning av lodger, B&Bs och hotell.

28 dagar från 51.700 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Priset inkluderar: flyg, bilhyra, övernattningar, färjeöverfarter och utflykter

Nya Zeelands pärlor är den optimala resan för dig som önskar se och uppleva både de kända och lite mer okända sevärdheterna som detta vackra land har att erbjuda. Du gör en kör-själv-tur med hyrbil från norr till söder och bor på olika sorters boenden utmed vägen. Några är enklare hotell, andra B&Bs med personlig touch och vissa lite lyxigare lodger men alla med ett riktigt bra läge och många på platser dit få turister hittar. I resan ingår allt boende, bilhyra, båttransporter samt vissa utflykter som nämns i dag-för-dag programmet. Det går självklart bra att lägga på fler utflykter utifrån dina önskemål samt förlänga resan på de platser du önskar stanna lite längre på. Läs mer i dag-för dag programmet om alla oförglömliga upplevelser du får på denna resa till alla Nya Zeelands pärlor! 

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1-2: Avresa från Sverige

Idag flyger du från Sverige via Asien och ditt Nya Zeelands äventyr kan börja!

Dag 3: Auckland

Du ankommer till Auckland och hälsas välkommen på flygplatsen. Där får du också dina resedokument innan transferbussen tar dig till ditt hotell för de kommande två nätterna. Om du inte är alltför trött, rekommenderas en skön promenad i Aucklands hamn. 

Dag 4: Auckland/Waiheke Island

Denna förmiddag får du möjlighet att utforska Nya Zeelands största stad Auckland, som också kallas ’City of Sails’ tack vare alla segelbåtar här. Vid middagstid tar du färjan till Waiheke Island för en guidad rundtur av Waiheke Island. Det är en liten grupp och du får chans att besöka olika boutique vingårdar samt njuta av lunch i de vackra omgivningarna som finns på ön. Du kommer tillbaka till Auckland tidigt på kvällen vilket ger tid för en god middag på någon utav alla trevliga restauranger.

Dag 5: Omapere

Dags att hämta upp hyrbilen och köra norrut mot Omapere. Längs vägen finns många trevliga stopp du kan göra och det perfekta lunchstället hittar du vid Kauri Museum i Matakohe. På kvällen rekommenderas en guidad maoritur till de gigantiska Kauri träden som finns här.

Distans: ca 290 km

Dag 6: Bay of Islands

Ta färjan över Hokianga Harbour och res vidare mot det subtropiska Northland. Gör ett stopp i Ahipara som är en populär semesterort för lokalbefolkningen samt utgångspunkt för den berömda Ninety Mile Beach. Vill du finns det möjlighet att köra vidare upp till Cape Reinga, Nya Zeelands nordligaste punkt innan du fortsätter till Bay of Islands.

Distans: ca 100 km

Dag 7: Bay of Islands

Buktens skönhet kan bara fås i sin fulla prakt på en båttur. Oavsett om du väljer att åka till Hole in the Rock, simma med delfiner, segla eller paddla kajak kommer det att bli en minnesvärd upplevelse. Du kan också besöka historiska Treaty House i Waitangi eller ta en busstur till Cape Reinga.

Dag 8: Snells Beach

Idag kör du söderut på små sidovägar längs ostkusten. Du åker förbi vackra stränder och vikar tills du kommer till Snells Beach, en liten fiskeby vid Kawau Bay som nyzeeländarna själva älskar att besöka, men som inte är så känd bland turister. Varva sol och bad med att strosa bland små affärer eller äta en god middag på någon trevlig restaurang, vilket det finns gott om här.

Distans: ca 180 km

Dag 9: Coromandel

Du kör idag vidare utmed Coromandel halvöns västra kust tills du når Coromandel Town. Här kan du stanna och ta en fika på något utav stadens många mysiga caféer innan du fortsätter mot östkusten. Ett måste är att stanna på New Chums Beach (Wainuiototo), framröstad som en av världens 10 bästa stränder. Denna undangömda strand har inga byggnader, inga vägar, ingen infrastruktur eller camping - det är en pärla bland Nya Zeelands stränder!

Distans: ca 280 km

Dag 10: Rotorua

Kör utmed Cormandels östkust och utforska mer av den magi som denna vackra region bjuder på. Stanna bland annat på Hot Water Beach där du vid lågvatten kan gräva din egen termiska pool på stranden. Du kan också besöka en kiwiodling där du kan lära dig allt om Nya Zeelands nationalfrukt. Ikväll bor du i Rotorua, själva hjärtat av maorikultur och centrum för landets termiska aktivitet.

Distans: ca 250 km

Dag 11: Murupara

Res på "The Geothermal Highway" längs med kokande lera, svavelpooler och sprutande gejsrar innan du tar av mot en undangömd liten Maori by. Bo på Kohutapu Lodge som ägs och drivs av en lokal Maori familj. Här får du njuta av en traditionell Hangi middag samtidigt som familjen berättar mer om sin historia och kultur. En unik kväll som få turister får chans att uppleva!

Distans: ca 60 km

Dag 12: Tongariro National Park/Whanganui National Park

Du kör idag via Lake Taupo som vid klart väder bjuder på spektakulär utsikt över vulkanerna i området. Vidare reser du genom Tongariro National Park, en majestätisk vulkanisk platå där många scener ur de berömda Sagan om Ringen filmerna spelades in, för att komma fram till Whanganui National Park. De kommande två nätterna bor du på prisbelönta Blue Duck Station där du kan göra en mängd utomhusaktiviteter och där det finns en stor koncentration av blå anka och kiwi fåglar.

Distans: ca 220 km

Dag 13: Whanganui National Park

Idag väntar en mängd olika upplevelser och det finns något som passar alla. Följ med på en ”bush safari” där du får uppleva otrolig lokal historia och lära dig mer om det bevarandearbete samt dagliga arbete som pågår på denna får - och nötfarm. Det finns även: ridning, paddling, mountainbiking, helikopterturer, jet boating, segling och jakt. (”Bush safari” ingår. Övriga aktiviteter är frivilliga och ingår inte.)

Dag 14: Wellington

Resan går idag vidare till Wanganui som är en utav de äldsta bosättningarna i landet och känt för sin gästvänlighet. Du fortsätter sedan längs Kapiti Coast och kommer fram till Wellington, Nya Zeelands huvudstad. Ta en rundtur och en promenad längs vattnet till National Museum Te Papa där du på ett spännande vis får du får veta allt om landets historia och kultur.

Distans: 360 km

Dag 15: Abel Tasman National Park

Färjeöverfarten från Wellington till Picton går genom pittoreska Marlborough Sound, och är en upplevelse i sig. Från Picton kör du längs Queen Charlotte Drive där du passerar en mängd vikar och vackra stränder innan du kommer fram till Nelson. Denna solrika stad bjuder på en spännande lokal konstscen som du kan utforska innan du fortsätter till Abel Tasman National Park.

Distans: ca 190 km + ca 3,5 tim färjeöverfart

Dag 16: Abel Tasman National Park

Denna vackra nationalpark är landets minsta men upplevelserna hör till de största. Det finns ett stort utbud av aktiviteter och turer för alla oberoende av fysisk form. Ta en vandringstur, paddla kajak eller kombinera de båda på en dagstur. Du kan också köra till Golden Bay för att upplev ett område med oändlig variation av stränder, alpina dalar och lugna fiskefloder, alldeles nära havet. 

Dag 17: Carters Beach - West Coast

Idag går resan vidare längs slingrande Buller Gorge som tar dig till den vilda västkusten. Ditt boende för natten ligger på Carters Beach nära Westport – verkligen en oupptäckt pärla! Här kan du lyssna på vågorna som rullar in, titta på fantastiska solnedgångar över Tasmanhavet och promenera längs med breda sandstränder.

Distans: ca 240 km

Dag 18: Franz Josef

Kör söderut på västkusten och besök Pancake Rocks. Dessa bisarra klippformationer är fascinerande och kommer att bli en minnesvärd upplevelse! Fortsätt genom Greymouth och Hokitika, centrum för Nya Zeelands jadetillverkning. Här kan du besöka en verkstad och få se hur konstverk och smycken tillverkas. Du kommer sedan till Westland National Park där glaciärer, regnskog och kust ligger tätt på varandra. De många olika nyanserna av grönt i den täta regnskogen är hänförande!

Distans: ca 280 km

Dag 19: Wanaka/Cardrona Valley

Denna morgon är det dags att utforska glaciärerna! Du kan antingen göra en vandring till basen, tillsammans med en guide eller på egen hand, eller så väljer du att ta en helikoptertur upp till den gnistrande toppen. När du sedan lämnar västkusten gör du det genom vackra landskap i Haast Pass och Aspiring National Park innan du når Lake Wanaka. I en fantastisk bergsmiljö en bit från Wanaka på väg mot Queenstown, ligger Cardrona Hotel som är ditt boende för natten. Hotellet är ett utav Nya Zeelands äldsta och är känt för sin rustika charm och rika historia.

Distans: ca 310 km

Dag 20: Queenstown/Te Anau

Efter frukost är det dags att besöka Queenstown med sin storslagna natur och sitt enorma utbud av aktiviteter. Området erbjuder en mängd olika vandrings – och cykelleder och du kan ta en guidad tur till bland annat storslagna inspelningsplatser för Sagan om Ringen-filmerna. På eftermiddagen kör du mot Fiordland National Park och ditt hotell i Te Anau.

Distans: ca 220 km

Dag 21: Milford Sound/Te Anau

Idag väntar en heldagstur till spektakulära Milford Sound! Turen är inkluderad och du hämtas upp på hotellet för att köra mot Milford Sound. Vägen är känd som en utav världens vackraste körsträckor och du får njuta av ett fantastiskt alpint landskap.
får njuta av alpint landskap på en utav världens vackraste körsträckor upp till Milford Sound. En båttur tar dig ut på fjorden där du ser vattenfall, regnskog och mäktiga bergstoppar. Bland dem berömda Mitre Peak som skjuter 1000 m upp i luften. Eventuellt gör sälar, delfiner, och vid rätt säsong även pingviner dig sällskap vid sidan av båten.
Om du har tid, lägg till en dag och åk på en övernattningstur i detta magiska område. Klicka här på Milford Sound eller Doubtful Sound och läs mer!

Dag 22: Stewart Island

Vägen från Te Anau söderut genom Fiordland National Park är en del av Southern Scenic Route och är kantad av vackra vyer. Du passerar bland annat Lake Manapouri och kan få syn på valar och delfiner från klipporna i Te Waewae Bay. Väl framme i Bluff som är sydöns sydligaste punkt, ställer du bilen och tar färjan över till Stewart Island. Här har du två nätter att utforska denna spännande ö.

Distans: ca 190 km + ca 1 tim färjeöverfart

Dag 23: Stewart Island

Stewart Island är natur och åter natur! Här finns utflykter som tar dig till avskilda stränder där du får uppleva kiwifåglar i deras naturliga miljö. Ett besök på Ulva Island för att se dess skyddade fågelliv rekommenderas också. Likaså att ta en båttaxi längs kusten för att försöka få syn på Hookers sjölejon, en sorts öronsäl som lever just här. 

Dag 24: Dunedin

Färjan tar dig idag tillbaka till Bluff där du hämtar upp bilen. Du kör längs området The Catlins där du får njuta av en vindpinad och karg kust med många vackra vikar, skog och fantastiska vattenfall. Besök också världens äldsta förstenade skog (160 miljoner år) i Curio Bay samt vackra Nugget Point för fantastiska vyer och spännande djurliv. Du bor i Dunedin där dess skotska rötter tydligt återspeglas i byggnaderna.

Distans: ca 280 km + ca 1 tim färjeöverfart

Dag 25: Dunedin

Du har en hel dag i Dunedin vilket ger en perfekt möjlighet att köra ut längs Otago halvön och utforska det rika djurlivet som finns här. Ute på Taiaroa Head finns fastlandets enda häckningsplats för den gigantiska Kungsalbatrossen. Den sällsynta gulögda pingvinen kan också ses på Otago halvön.

Dag 26: Christchurch

Resan börjar närma sig sitt slut och du kör idag norrut mot slutdestinationen Christchurch. På vägen kan du besöka de sfäriska jättestenarna Moeraki Boulders. Varje sten väger flera ton, är upp till 2 meter i diameter och ligger utspridda på stranden. Åk vidare till Omaru för att få se den blå dvärgpingvinen som lever här. Väl framme i Christchurch kan du besöka den botaniska trädgården eller göra en ballongfärd över staden. På kvällen kan du summera din resa över en god middag på någon alla trevliga restauranger som finns här.

Distans: ca 360 km

Dag 27: Christchurch

Dags för avresa och du kör till flygplatsen där du lämnar din bil och flyger hem till Sverige igen.

Dag 28: Ankomst Sverige

Välkommen hem! Efter en lång och minnesrik resa landar du hemma i Sverige igen.

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna
 Ord. säsong  fr. 51.700 kr
 Högsäsong  fr. 56.900 kr

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige – Nya Zeeland t/r
 • Flygskatter
 • ”Meet & Greet” på flygplatsen
 • Transfer flygplats – hotell i Auckland
 • 2 nätter i Auckland
 • Halvdagstur Waiheke Wine Tour inkl. färja Waiheke Island t/r
 • 22 dagars bilhyra inkl. fria km och ansvarsförsäkring
 • Detaljerad dag-för dag vägbeskrivning och kartor
 • 1 natt i Omapere
 • 2 nätter i Bay of Islands
 • 1 natt i Snells Beach
 • 1 natt på Coromandel halvön
 • 1 natt i Rotorua
 • 1 natt på Kohutapu Lodge i Murupara inkl. hangimiddag och kulturella upplevelser
 • 2 nätter på Blue Duck Lodge i Whanganui National Park inkl. bush safari och 1 x middag
 • 1 natt i Wellington
 • Färja mellan Nord – och Sydön
 • 2 nätter i Abel Tasman National Park
 • 1 natt i Carters Beach
 • 1 natt i Franz Josef
 • 1 natt på Cardrona Hotel i Cardrona Valley
 • 2 nätter i Te Anau
 • Dagstur Milford Sound inkl. transfer Te Anau t/r
 • Färja Bluff - Stewart Island t/r
 • 2 nätter på Stewart Island
 • Filmvisning på Bunkhouse Theatre och snacks (endast under nyzeeländsk sommar)
 • 2 nätter i Dunedin
 • 1 natt i Christchurch
 • Frukost på utvalda hotell
 • Full klimatkompensation – läs mer här!

Tillägg:

 • Avbeställningsskydd
 • Budget Protection Plan - tilläggsförsäkring på bil för självriskeliminering. Utan denna försäkring är självrisken NZD3.000-3.750. Försäkringen kostar ca 3.400 kr/bil (29NZD/dag) och täcker hela perioden enligt resplan.
 • Reseförsäkring

Säsonger
Början av november till mitten av mars räknas generellt som högsäsong för resor till Nya Zeeland. Därtill kommer även avresor under högtider.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se

Fler utflykter

Fler utflykter