^

Nya Zeeland & Australien kombo

Utforska Nya Zeeland i husbil, besök spännande Sydney samt upplev korallrev, regnskog och fascinerande kultur i Queensland!

28 dagar från 27.400 kr
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn 
Pris per person för 2 vuxna från 38.100 kr
Priset inkluderar: flyg, husbilshyra, övernattningar och utflykter

Upplev Australien och Nya Zeeland på en och samma resa. Du börjar med att uforska Nya Zeeland i husbil vilket ger en fantastisk frihet där du själv bestämmer temot och rutten. Efter att ha upplevt det bästa Nya Zeeland har att erbjuda, går resan vidare till den pulserande storstaden Sydney. Här väntar en uppsjö av möjligheter till spännande upplevelser! Nästa stopp är Trinity Beach på den australiska östkusten, där du på olika dagsturer upplever färgsprakande korallrev, frodig regnskog och spännande aboriginsk kultur.

 

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Avresa Sverige

Idag flyger du till Auckland, via Asien. Det är här ditt äventyr börjar!

 

Dag 2: Ankomst Auckland

Du landar i Auckland och checkar in på ditt centralt belägna hotell. Få en god natts sömn innan campingäventyret börjar imorgon. Det är möjligt att förlänga vistelsen i Auckland om du önskar mer tid till att utforska denna härliga stad. 

 

Dag 3-18: Nya Zeeland i husbil

Du har gott och väl två veckor på egen hand i husbil, vilket ger dig stora möjligheter att uppleva det bästa Nya Zeeland har att erbjuda.
På Sydön kan du uppleva några spektakulära kustlandskap i Abel Tasman National Park, som också är en bra utgångspunkt för cykling - och vandringsturer. I världsberömda Marlborough kan du utforska underbara vingårdar och valskådning i Kaikoura innan du åker vidare till den mer glest befolkade västkusten. Här följer du vägen, som slingrar sig på en smal landtunga mellan Southern Alps och Tasmanhavet. Här kan du utforska de populära glaciärerna Franz Josef och Fox i Westland National Park. Fortsätt genom Haast Pass och natursköna Wanaka till Queenstown, som ligger vid den fantastiska Lake Wakatipu med utsikt över bergskedjan The Remarkables. Här finns också en mängd spännande aktiviteter man kan göra i och runt staden.

 

Du kan också välja att köra norrut till Bay of Islands, som är ett av Nya Zeelands vackraste områden med vita sandstränder och gröna öar mot ett himmelsblått hav. Härifrån kan du fortsätta till halvön Coromandel på västkusten, där landskapet växlar mellan mjuka kullar, skogklädda klippkuster och orörda stränder. Fortsätt sedan söderut mot Rotorua som ligger i ett område med stor termisk aktivitet. Här kan du också lära dig mer om den nya zeeländska maorikulturen på en dagstur i området. Längre söderut via den spektakulära nationalparken Tongariro, ligger staden Napier. Den är känd för sina många byggnader i art deco-stil. I huvudstaden Wellington kan du besöka Nya Zeelands nationalmuseum Te Papa Tongarewa, som är allt annat än ett traditionellt museum. Du kan ta en promenad genom centrum och känna stämningen i landets huvudskad som ligger vackert beläget, omringat av gröna kullar och hav.

 

Dag 19: Ankomst Christchurch

Du anländer idag till Christchurch, där det har blivit dags att lämna din husbil. Staden Christchurch är mycket engelsk, vilket kan ses både på byggnader i centrum och på de brittiska gatunamnen. Eftermiddagen kan med fördel användas till ett besök i den botaniska trädgården, som är omgiven av ännu större Hagley Park. Du kan också få en överblick av staden på en ballongfärd. Möjligheterna till upplevelser är många i Christchurch . Du har en natt på hotellet innan morgondagens flygning till Australien och Sydney. 

 

Dag 20: Christchurch – Sydney

Resan går idag västerut mot Australiens största stad Sydney. Efter ankomst checkar du in på ditt centralt belägna hotell där du ska bo de kommande tre nätterna. Sydney erbjuder många spännande upplevelser och du har resten av dagen åt att skaffa dig dina första intryck av den stora metropolen.

 

Dag 21-22: Sydney

Du har två hela dagar åt att utforska Sydney. Du kan till exempel besöka den populära stranden Bondi Beach, där surfare glider fram på vågorna och lokalbefolkningen njuter av solen. Du kan också ta en promenad förbi operahuset, där du också har en underbar utsikt över Sydney Harbour Bridge. Eller vad sägs om en Bride Climb till toppen av Sydney Harbour Bridge? Möjligheterna är många och det finns utan tvekan något för alla.

 

Dag 23: Sydney – Trinity Beach, Queensland

Från Sydney flyger du till Cairns och efter en transfer norrut kommer du till Trinity Beach, i Queensland på Australiens östkust. Här bor du på en trevlig resort de kommande fyra nätterna. Du har resten av dagen att utforska området och få ett första intryck av Australiens 'tropical north'.

 

Dag 24: Heldagstur till Stora Barriärrevet och Michaelmas Cay

Dagen spenderas på en dagstur till Stora Barriärrevet och sandön Michaelmas Cay. Turen avgår från Cairns med en lyxig katamaran. Michaelmas Cay är en 360 meter lång sandö och är en del av Stora Barriärrevet. Djurlivet  är otroligt rikt i området och det är inte omöjligt att se havssköldpaddor som kommer och lägger ägg på stranden. Det finns också en mängd fåglar som har funnit sin oas på ön. I det varma, klara vattnet runt Michaelmas Cay hittar du en myriad av tropiska fiskar och många andra havsdjur som lockas av de färgsprakande korallreven. Tillbringa dagen med snorkling och att njuta av underbara sandstränder.

 

Dag 25: Dagstur till Cape Tribulation, Mossman Gorge och Daintree

Ännu en dagsutflykt väntar, där du på morgonen hämtas upp av en turbuss som idag tar dig norrut längs kusten till Mossman Gorge Centre. Här kommer du att välkomnas av det lokala Kuku Yalanji folket och sedan, tillsammans med en lokal guide,  utforskar en vacker djungelflod. Här hittar du ett rikt djurliv och får samtidigt njuta av områdets fantastiska natur. Turen fortsätter till Cape Tribulation, som är en av få platser i världen där regnskog möter korallrev. Sista stoppet på vägen är Alexandra Lookout, där du belönas med underbar utsikt över Snapper Island, Daintree River och havet i fjärran. Daintree River är särskilt känt för sitt rika djurliv, vilket du får uppleva på en vacker båttur på floden.

 

Dag 26: Trinity Beach

Du har en hel dag till ditt förfogande för att verkligen kunna suga ut det sista av Australien, innan flyget tar dig hem till Sverige igen. Du kan ta en tur till Cairns och promenera längs havet eller utforska de omgivande restaurangerna, kaféerna och shoppingen. Du kan också välja att ta en ballongflygning över staden, där du kan njuta av en unik utsikt. Eller så väljer du att bara njuta av en skön dag på den härliga resorten.

 

Dag 27: Cairns – Sverige

Njut av de sista timmarna på resorten innan det har blivit dags att ta farväl av Australien för den här gången. Du ger dig av mot flygplatsen i Cairns, där hemresan mot Sverige startar.

 

Dag 28: Ankomst Sverige

Du landar i Sverige efter ett fantastiskt äventyr!

 

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Ord. säsong  fr. 38.100 kr  fr. 27.400 kr
 Högsäsong  fr. 48.100 kr  fr. 34.400 kr

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige till Nya Zeeland, hem från Australien till Sverige
 • Flyg Christchurch-Sydney och Sydney-Cairns
 • Flygskatter
 • 1 natt på centralt hotell i Auckland
 • 16 dagars husbilshyra Auckland-Christchurch inkl. försäkring, fria kilometer, personlig utrustning, utrustning till husbilen, 24 timmars roadservice och GPS. Det ingår också ett 'Inclusive Pack' som ger självriskreducering från NZD7500.00 till NZD0.00 samt picknick bord - och stolar.
 • Dagstur i Rotorua inkl. guidning genom Maori Village, kulturellt uppträdande, Hangi middag och transfer
 • Färja mellan Nord - och Sydön 
 • 1 natt på hotell i Christchurch 
 • 3 nätter på centralt hotell i Sydney
 • 4 nätter på Blue Lagoon Resort, Trinity Beach norr om Cairns
 • Dagstur till revet (se dag 24) inkl. snorkelutrustning, lunch, kaffe/te och transfer
 • Dagstur till regnskogen (se dag 25) inkl. lunch och transfer 
 • Full klimatkompensation – läs mer här!
 

Tillägg:

 • Envägshyra vid upphämtning/avlämning i olika städer
 • Express Return Pack (från NZD299)
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
 • Visum till Australien 250 kr

 

Säsonger
Slutet av november till mitten av mars räknas generellt som högsäsong för resor till Nya Zeeland och Australien. Därtill kommer även avresor under högtider.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se