^
 • Nya Zeeland med Hongkong och Fiji

  20 dagar från 29.800 kr

 • Nya Zeeland med Hongkong och Fiji

  20 dagar från 29.800 kr

 • Nya Zeeland med Hongkong och Fiji

  20 dagar från 29.800 kr

 • Nya Zeeland med Hongkong och Fiji

  20 dagar från 29.800 kr

Nya Zeeland med Hongkong och Fiji

Kombinera en guidad rundresa i Nya Zeeland med storstaden Hongkong och sol och badsemester på Fiji.

20 dagar från 29.800 kr

Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn  
Pris per person för 2 vuxna från 39.700 kr
Priset inkluderar: flyg, övernattningar och guidad 7-dagarstur på Nya Zeeland

Storstaden Hongkong
Resan startar i Hongkong som bjuder på färgsprakande tempel, fantastisk mat och exotiskt gatuliv mellan de moderna skyskraporna. 

Guidad tur i Nya Zeeland
Fortsätt till Nya Zeeland där en spännande 7-dagarstur genom Nordöns vackra och varierande landskap väntar. Från Auckland utforskar du Coromandel-halvöns klippkuster och Rotoruas termiska underjord. Du möter också den ursprungliga maori-befolkningen och vandrar genom vulkaniska landskap i Tongariro National Park, innan turen går via huvudstaden Wellington tillbaka till Auckland. 

Sol & bad på Fiji
Resan avslutas med en avkopplande sol och badsemester i det tropiska paradiset Fiji. Hotellet ligger vid en vacker, vit sandstrand med vajande palmer, så här finns alla möjligheter att bara koppla av och njuta.  

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Avresa från Sverige

Från Sverige sätts kursen österut mot den spännande storstaden Hongkong. 

Dag 2: Ankomst till Hongkong

Väl framme i Hongkong checkar du in på ett centralt beläget hotell där du bor de kommande tre nätterna. Efter det är dagen fri och du kan utforska denna facinerande stad, vackert belägen vid havet och omgiven av grönklädda berg.  

Dag 3-4: Hongkong

Hongkong är en äkta asiatisk storstad där vackra, gamla tempel gömmer sig mellan skyskraporna och doften från gatuköpen fyller bakgatorna. Särskilt stämningsfullt är det efter mörkrets inbrott, då tusentals ljus lyser upp stadens klassiska skyline. Inte minst från Victoria Peak, där hela ljushavet ligger för dina fötter. Dagarna i Hongkong är fria att utforska på egen hand. Shoppa i alla tusentals olika butiker, hitta lugn och ro i de traditionella templen eller ta båten till den före detta portugisiska kolonin Macau. Vi hjälper naturligtvis gärna till med att boka utflykter hemifrån om du så önskar.  

Dag 5: Hongkong till Nya Zeeland

Idag är det dags att resa vidare till Nya Zeeland. När du landat i Auckland checkar du in på ditt centralt belägna hotell där du ska bo en natt före turens början. Auckland är Nya Zeelands största stad och här kan du uppleva kultur, mat och shopping. Det är också en av landets vackraste städer, vackert belägen vid havet. Många har egen båt här och segling är enormt populärt. Detta har gjort att staden har fått smeknamnet "City of Sails". En båttur för att se Auckland från vattnet är ett måste! På kvällen är det trevligt att promenera nere vid marinan och äta en god middag på någon utav de många restaurangerna som ligger där.

Dag 6: Auckland till Hahei på Coromandel-halvön

Idag börjar äventyret i Nya Zeeland på allvar när du tillsammans med gruppen och den lokala guiden lägger Auckland bakom dig och kör österut mot halvön Coromandel. Endast få vägar leder genom det dramatiska landskapet som växlar mellan skogsklädda klippor, böljande kullar och undangömda stränder. Första stoppet är den berömda bukten, Cathedral Cove. Härifrån fortsätter du till Hot Water Beach som är känd för en mycket speciell företeelse. Det finns nämligen varma källorna under sanden och under de rätta tidvattenförhållanden kan du gräva fram ditt eget badkar med härligt varmt vatten direkt på stranden. Dagen avslutas med en trevlig grillkväll där du kan lära känna de andra i gruppen. Natten tillbringas i en stuga nära stranden, så det finns alla möjligheter för ett dopp efter middagen om du skulle vilja ta det.

Dag 7: Maori-kultur i termiska Rotorua

Från Hahei fortsätter resan till Rotorua, känd för sin livliga geotermiska aktivitet. När du närmare dig området möts du av en karakteristisk "doft" av svavel från den vulkaniska jorden. Gejsrar sjuder och sprutar, lera kokar och bubblar och ånga läcker ut ur sprickor i jorden. Under eftermiddagen har du möjlighet att utforska området på egen hand eller delta i olika aktiviteter (ingår ej) som exempelvis forsränning. Ett annat alternativ är att besöka Hobbiton, där flera scener från filmerna om Sagan om Ringen och The Hobbit spelades in.

Men se till att ha lite ork kvar till kvällen, som bjuder på en mycket speciell upplevelse. Rotorua utgör hjärtat av Nya Zeelands maori-kultur och ikväll får du en fascinerande inblick i deras traditionella kultur. Vid ankomsten till maori-byn Tamaki Maori Village, välkomnas du av de lokala maorierna, som kommer att berätta om sin kultur och sina traditionella ritualer. Kvällen bjuder också på en traditionell hangi-middag med kött tillagat under marken och uppträdanden.

Dag 8: Rotorua på egen hand

Idag har du en heldag på egen hand för att utforska Rotorua och dess omgivningar. Du kan bland annat kasta dig ut i aktiviteter som White Water Rafting, zip-line, mountainbiking och mycket mer. Ett annat alternativ är att besöka Hobbiton, där vissa scener från filmerna Sagan om Ringen och Hobbit har spelats in. Efter en lång dag fylld med aktiviteter och upplevelser är ett besök på Polynesian Spa det perfekta sättet att avsluta dagen på.

Dag 9: Rotorua till Tongariro National Park

Idag väntar naturupplevelser i absoluta världsklass när du fortsätter till nationalparken Tongariro. Här häver sig tre aktiva vulkaner upp över karga lavafält, skogsklädda sluttningar och gröna sjöar. Tillsammans skapar de några av de mest dramatiska landskapen på hela Nordön. Inte undra på att filmteamet bakom filmtrilogin Sagan om ringen valde denna plats för inspelning av scener om Mount Doom i Mordor. Idag finns det lyckligtvis färre orcher i området, och du bjuds istället på världsberömda vandringsleder av olika längd och svårighetsgrad. Om du vill kan du ta del av den spektakulära naturen på en utav de kortare turerna, Taranaki Falls Walk. Du kan också besöka det fascinerande informationscentret Volcanic Centre Museum och lära dig mer om områdets vulkaniska natur.

Dag 10: Tongariro National Park - Blue Duck Station

Idag fortsätter turen till den avsides får - och nötkreaturfarmen Blue Duck Station. Här kommer du att välkomnas av familjen, som vid sidan av jordbruket är mycket aktiv inom naturskydd. Du utforskar farmens stora marker i 4WD medan guiden berättar om områdets natur - och djurliv samt anekdoter från svunna tider. När du kommer tillbaka till farmen har du resten av dagen för att på egen hand njuta av de vackra omgivningarna. Dagen avslutas med en god middag gjord av färska, lokala råvaror.

Dag 11: Blue Duck Station till Wellington

Helt andra upplevelser väntar i dag när du besöker Nya Zeelands huvudstad Wellington. Med cirka 400.000 invånare är Wellington inte någon stor stad, men den ligger vackert vid havet, omgiven av gröna kullar. Här får du en sällsynt titt bakom kulisserna i filmens värld när du besöker Weta Workshop, vilka låg bakom filmsuccérna The Hobbit, Sagan om Ringen och Avatar. Resten av dagen kan du på egen hand utforska staden. Ta exempelvis en promenad i den vackra botaniska trädgården, shoppa i de många butikerna och njut av atmosfären på alla mysiga kaféer. Du kan också besöka Nya Zeelands utmärkta nationalmuseum Te Papa Tongarewa, där avancerad teknik garanterar ett museibesök utöver det vanliga.

Dag 12: Wellington till Auckland

Från Wellington går resan tilbaka till Auckland, där du kan njuta av Nya Zeeland en sista natt innan du flyger vidare till Fiji dagen efter. 

Dag 13: Nya Zeeland till Fiji

En flygtur från Nya Zeeland tar dig till den tropiska ö-staten Fiji i Stilla havet. Fiji består av mer än 300 öar, varav endast 106 är bebodda. De allra flesta bor på de två största öarna, Viti Levu och Vanua Levu, där den förstnämnda är den mest besökta. Här finns de bästa stränderna och det är också här du kommer att checka in på den vackra 3-stjärniga First Landing Beach Resort och bo de kommande sex nätterna. Anläggningen består av mysiga bungalows utspridda i en stor tropisk trädgård bara ett stenkast från havet.

Dag 14-18: Sol och bad på Fiji

Dagarna är obokade och du kan bara njuta av de vackra tropiska omgivningarna. Med sina vita sandstränder och höga vajande palmer under en blå, molnfri himmel är Fiji som taget från ett vykort. Även klimatet är perfekt med en relativt stabil medeltemperatur på 22 grader på vintern (maj till oktober) och strax över 30 grader på sommaren. Lyckligtvis är havet aldrig långt borta om du behöver ett svalkande dopp.

I närheten av resorten ligger en lokal marina där det finns en liten butik där du kan köpa det mest nödvändiga. Från marinan kan du också åka på båtturer till Mamanuca Islands. Dessutom kan resortens personal hjälpa dig att boka utflykter, matlagningskurser, promenader genom trädgården eller kurser i korgflätning med bladen från kokospalmer. Självklart går det också bra att bara koppla av på stranden eller vid poolen och njuta av det underbara tropiska klimatet till fullo.

Dag 19: Hemresa

Det är dags att säga hejdå till det tropiska paradiset Fiji och resa hem till Sverige igen.

Dag 20: Ankomst till Sverige

Du landar i Sverige - solbränd och med minnet fullt av upplevelser!

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Ord.säsong  fr. 39.700 kr  fr. 29.800 kr 
 Högsäsong  fr. 41.900 kr  fr. 31.900 kr

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige - Hongkong - Auckland - Fiji - Hongkong - Sverige
 • Flygskatter
 • 3 nätter på bra turistklasshotell i Hongkong
 • 2 nätter på bra turistklasshotell i Auckland
 • 7 dagars guidad tur från/till Auckland med övernattningar på hostel och i stugor samt flera måltider
 • 6 nätter på First Landing Resort på Fiji inkl. frukost
 • Full klimatkompensation – läs mer här!

Tillägg:

 • Avbeställningsskydd

 • Reseförsäkring
 • Visum
 

Säsonger
OBS! Denna resa är endast möjlig med avresa under perioden oktober till maj. Slutet av november till mitten av mars räknas generellt som högsäsong för resor till Nya Zeeland. Därtill kommer även avresor under högtider.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888 088 eller skriv till resor@myplanet.se