^
  • Dagstur Doubtful Sound

    Från 2.500 kr

Dagstur Doubtful Sound

Ett komplement till Milford Sound är det större fjordområdet Doubtful Sound. Detta fjordområdet är tre gånger så stort som Milford, har färre turer per dag och således lite lugnare än Milford. Transporten hit tar längre tid men det är det verkligen värt.

Dagen börjar med att ni blir upphämtade vid ert hotell i antingen Queenstown eller i Te Anau. Ni reser mot Lake Manapouri och här ni kommer att kliva ombord en båt som kommer ta er över sjön till West Arm. Här väntar en buss som kommer ta er vidare genom Wilmot Pass. Denna sträcka är spektakulär och här reser ni genom en fantastisk regnskog. Väl framme vid Deep Cove kliver ni ombord på båten som kommer ta er på en 3 timmars båttur på Doubtful Sound. Här ligger fokus på djur- och naturupplevelser. På er resa längs fjorden kommer ni att se vattenfall, regnskog och höga berg. Har ni tur kan ni även få se sälar, delfiner, pingviner och kanske även fågeln Kea.

Vägen tillbaka till Queenstown/Te Anau är samma som på vägen ut, ni åker via Wilmot Pass och över den vackra sjön Manapouri. 

Precis som Milford erbjuds här både en dagstur och en övernattningstur beroende på vad man önskar. Vi på MyPlanet rekommenderar som alltid övernattningsturen för att få en så god upplevelse som möjligt.

Bestäm själv vilka upplevelser du vill fylla resan med. Låt dig inspireras här och kontakta oss.

Beställ offert

Pris per person

Dagstur från 2.500 kr

Priset inkluderar:

  • Transfer från hotellet i Queenstown/Te Anau
  • Båttur över Lake Manapouri
  • Buss från West Arm till Doubtful Sound
  • 3 timmars båttur på Doubtful Sound
  • Kaffe/Te ombord på båten på Doubtful Sound 

Notera att lunch inte är inkluderat i turen men kan köpas till vid bokningstillfället.