^
  • I sagan om ringens fotspår

    Från 1.470 kr

I sagan om ringens fotspår

Följ med på en storslagen expedition med fyrhjulsdrivna fordon genom Queenstowndalens vilda bergslandskap. Det finns flera turer att välja mellan, men gemensamt för dem alla är storslagna naturupplevelser med utgångspunkt från Sagan om ringen och Hobbitfilmerna och de olika inspelningsplatserna. Följ med på en spännande halvdagstur!

Nedan kan ni läsa om de olika utflykterna som vi erbjuder i Queenstown.

Safaris of The Scenes - Wakatipu Basin (Halvdag)
Detta är en riktig äventyrssafari kryddad med lite historisk touch från området. Denna utflykt är perfekt för er som letar efter en häftig off-road upplevelse men som också vill utforska några av inspelningsplasterna till sagan om ringen.

Ni åker i klassiska Land Rover Defender vilket ger upplevelsen en extra kant.

Utflykten startar med att ni sätter kurs mot bergskedjan The Remarkables även känt som Misty Mountains i filmen. Från toppen av berget utlovas en fantastisk utsikt över landskapet. Från the Remarkables åker ni sedan vidare mot Kawarau Gorge som känns igen som Pillars of the Kings, men detta är även platsen för världens första kommersiella Bungy Jump. Avslutningsvis kommer ni till den lilla staden Arrowtown som byggdes upp under guldrushdagarna. Här får ni prova att vaska guld och höra mer om historien kring detta.

Turens varar i ca 4 timmar och avgår kl. 08:30 och 13.30.

Safaris of The Scenes - Glenorchy (Halvdag)
Denna utflykt vänder sig till er som är stora film-fans och riktigt intresserade av Sagan om Ringen och Tolkiens universum. Denna utflykt tar er verkligen dit och tillbaka.

Ni åker i klassiska Land Rover Defender vilket ger upplevelsen en extra kant.

Redan från första stund är utsikten vad man kallar "breathtaking" medan ni åker längs med Lake Wakatipu och det är inte svårt att förstå varför dessa omgivningar passar så bra till Middle Earth. Efter några mil lämnar ni sjösidan bakom er och svänger upp mot Paradise Valley som står till scen för både Isengard, The Ithilien, Lothlorien Forest och mycket mer. Förutom Sagan om ringen och Hobbiten har området också stått som kuliss till flertalet andra filmer som X-men, Narnia och många fler.

Turen varar i ca 4 tim och 15 min och avgår kl. 08:15 och 13.30.

Bestäm själv vilka upplevelser du vill fylla resan med. Låt dig inspireras här och kontakta oss.

Beställ offert

Pris per person

Halvdagstur från 1.470 kr

Priset inkluderar:

  • Transport i fyrhjulsdrivet fordon
  • Besök på flertalet inspelningsplatser
  • Guldvaskning i Arrowtown *
  • Kaffe/Te

* Gäller 'Safaris of the scenes - Wakatipu Basin'