^
 • Sydön med guide – södra delen

  Från 14.200 kr

Sydön med guide – södra delen

Upplev Sydöns fantastiska fjordar, vilda bergsområden och spegelblanka sjöar på denna rundresa med engelsktalande guide. Från Christchurch går resan genom bergen över till Nya Zeelands karga och avlägsna västkust. Här väntar spännande dagar med glaciärer, tempererad regnskog och vackra sjöar. Du får också åka jet-boat med utsikt över bergen och lära dig mer om nyzeländsk jade innan du åker på en båttur på den vackra fjorden Doubtful Sound. Du övernattar på båten för att få den bästa upplevelsen av fjordens dramatiska natur och rika djurliv. Från Doubtful Sound fortsätter du till Queenstown, där du har två hela dagar åt att utforska de många aktiviteterna och den fantastiska naturen runt staden. Nästa stopp är Naseby, som berättar historien om Nya Zeelands tidiga guldgrävardagar. Här ger du dig också ut på en vacker cykeltur på Otago Gold Mining Trail innan det är dags att återvända till Christchurch där resan avslutas. Turen är baserad på boende i fyrbäddsrum, men det går självklart att få dubbelrum eller enkelrum om du istället önskar det. 

Bestäm själv vilka upplevelser du vill fylla resan med. Låt dig inspireras här och kontakta oss.

0775-888 088

Program

Dag 1: Christchurch - Franz Josef

Nau mai, haere mai (välkommen)! Din resa börjar med en av världens bästa tågsträckor med TranzAlpine, där du sitter ner och njuter av sydöns fantastiska landskap som susar förbi genom tågfönstret. Resan går genom det vidsträckta Canterbury Plains för att sedan korsa det berömda Arthur's Pass till Nya Zeelands råa och glesbefolkade västkust. Resan avslutas i den historiska gruvstaden Greymouth, där du möter upp din guide och grupp. Därifrån fortsätter turen till Franz Josef, där du kommer att bo de kommande två nätterna. Detta är ett fantastiskt område med brusande floder, ringlande vattendrag och mäktiga glaciärer. 

Dag 2: Franz Josef-glaciären

Hela dagen är obokad så att du på det sätt som passar dig bäst kan utforska detta magnifika naturområde som är upptaget på UNESCO: s världsarvslista. Du kan exempelvis snöra på dig vandringskängorna och utforska de många vandringslederna som slingrar sig genom den frodiga vegetationen. Eller gå på en av de många guidade turerna, varav några tar dig med helikopter hela vägen upp till isen (ingår ej). Efteråt kan du vila benen över en god middag på ett av områdets mysiga lokala kaféer eller restauranger. Du får också mycket gärna låna köket och laga mat där du bor, om du hellre föredrar det.

Dag 3: Franz Josef - Mount Aspiring N.P

Ytterligare en vacker körsträcka väntar idag när kursen är inställd på Makarora i Mount Aspiring National Park. På vägen stannar du vid den så ofta fotograferade Lake Matheson där täta skogar och snöklädda berg reflekteras i den spegelblanka sjön. Sjön upplevs bäst på en trevlig, liten promenad innan turen fortsätter genom områden med brusande vattenfall och alpina bergspass. Väl framme vid Mount Aspiring National Park går du ombord på en jetbåt, och snart flyger du fram längs vattenvägarna med utsikt över bergen och den orörda naturen. Tillbaka på land checkar du in i en charmig stuga mitt ute i naturen. Resten av dagen är sedan fri så att du bara kan njuta av den magnifika omgivningen.

Dag 4: Mount Aspiring N.P - Doubtful Sound

Idag väntar ännu en av resans stora höjdpunkter när du lämnar Makarora och åker mot Fiordland National Park. Upp till 8.000 mm regn per år är inte onormalt i detta vilda och svårtillgängliga naturområde, vilket skapar ett ovanligt frodigt landskap med mossa, ormbunkar och träd. Det finns också otaliga vattenfall som skickar kaskader av vatten ut över de vertikala bergssidorna. Naturscenerna upplevs bäst på en båttur på fjorden, och det är precis vad som väntar dig när du går till sjöss på Doubtful Sound. Detta är utan tvekan en av Nya Zeelands mest dramatiska fjordar och det dröjer inte länge förrän du är omgiven av vild natur. På båtturen finns möjlighet att se pälssälar, pingviner och delfiner som simmar och hoppar i vattnet. Allt medan du åker djupare och djupare in i det magnifika fjordlandskapet längs dess smala armar. Om du vill uppleva fjorden i en kajak kan du få göra det då det finns kajaker tillgängliga från båten. I slutet av dagen kastar kaptenen ankare i en avlägsen bukt för natten och en trevlig middag serveras ombord.

Dag 5: Doubtful Sound - Queenstown

Vakna upp till ljudet av mjuka vågor mot skrovet medan doften av färskt kaffe sprider sig på båten. Efter frukost är det dags att återvända till civilisationen och bussen som står redo att ta dig vidare till Queenstown. Det här är Nya Zeelands obestridda adrenalin-huvudstad och staden är full av aktiviteter, restauranger, kaféer och uteställen med levande musik. Det hela fulländas av stadens fantastiska läge med utsikt över Lake Wakatipu och bergskedjan The Remarkables. Hotellet du bor på har en vacker utsikt och ligger nära Queenstowns många faciliteter.

Dag 6-7: Queenstown

Queenstown är med rätta känt för sina många adrenalinfyllda aktiviteter som äger rum både på vattnet, på land och i luften. Om du föredrar något mer stillsamt erbjuder området även mer lugna aktiviteter. Hyr exempelvis en cykel och cykla de ca 20 kilometerna genom vackra landskap till den gamla guldgrävarstaden Arrowtown. Idag är guldet borta, men Arrowtown är kvar som ett välbevarat och charmigt minne från Nya Zeelands tidiga pionjärdagar. Ett annat ställe att besöka är den berömda bungyjump-bron där du kan se de orädda hopparna kasta sig ner med bara en gummilina runt benen. Om du skulle vilja göra dem sällskap kan det ordnas på plats. Eller så stannar du i Queenstown, där du utan problem kan tillbringa en hel dag med att bara shoppa och njuta av den vackra utsikten över sjön och bergen från ett soldränkt kafé.

Dag 8: Queenstown - Mt Cook

Du lämnar Queenstown på morgonen och åker en kort busstur till Wanaka, där du sedan spenderar förmiddagen med att cykla längs med den vackra sjön. Efter en god lunch fortsätter du resan vidare över Lindis bergspass genom det pittoreska Mackenzie området till Nya Zeelands högsta berg, Mt Cook. Här finns det tid för en spektakulär vandring genom Hooker Valleys dramatiska bergslandskap, eller varför inte ta en helikoptertur över detta alpina landskap (ingår ej). Detta är även en fantastisk plats att uppleva stjärnskådning. Natten spenderas sedan på ett närliggande boende i bergen.

Dag 9: Mt Cook - Christchurch

Från Mt Cooks spektakulära vyer går resan vidare genom landskapet som blev känt genom Sagan Om Ringen-filmerna. Vi stannar till för en rundtur i vackra Lake Tekapo, med sin ikoniska kyrka och sina turkosa sjöar. På vägen vidare mot sydöns största stad finns det möjlighet för en adrenalinpumpande forsränningstur på Rangitata-floden (ingår ej). Vill man hellre fortsätta bussturen och se Christchurchs höjdpunkter gör man detta. Gruppen samlas sedan vid boendet på kvällskvisten och då har det blivit dags att säga hejdå till varandra.

Turen kan förlängas med flera upplevelser på Sydön - läs mer här!

Fakta

Turen avgår varje torsdag under den nyzeeländska sommaren (11 okt 2018 - 9 maj 2019 och 26 sept 2019 - 7 maj 2020).

Övernattningsställena på turen är noga utvalda, men märk väl att hotellstandarden generellt sett är låg. Vanligtvis delar du rum med andra resenärer, men det finns möjlighet att uppgradera till dubbel - eller enkelrum, med undantag för övernattningen på Doubtful Sound.

Du får ha med dig max 15 kg i en mjuk väska, samt en liten dagryggsäck.

Pris per person

9 dagar från 14.200 kr 

Priset inkluderar:

 • Erfaren engelsktalande guide
 • Transfer i buss enligt program
 • 8 x frukost och 4 x middag 
 • 8 övernattningar i fyrbäddsrum
 • Tågsträckan TranzAlpine Christchurch - Greymouth o/w
 • Guidad vandring omkring Lake Matheson och The Blue Pools
 • Jet boat-tur i Makarora
 • 2 dagar/1 natt på kryssning på Doubtful Sound med övernattning ombord
 • Lån av havskajak på kryssningen på Doubtful Sound
 • Guidad cykeltur i Wanaka inkl. cykelhyra 
 • Guidad vandring uppför Hooker Valley Track i Mt Cook National Park
 • Rundtur till fots i området vid Lake Tekapo

Tillägg:

 • Uppgradering till dubbel - eller enkelrum