Elefant framför jeep på safari på grön savann, Sydafrika

Big Five Safari i Madikwe

Följ med på spännande safari bland 'The Big Five' i Madikwe och upplev townshipen Soweto utanför Johannesburg.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

10 dagar från 31.200 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Denna resa erbjuder både den ultimata safariupplevelsen och härlig avkoppling på härliga lodgen aha Thakadu River Camp. Din resa börjar i metropolen Johannesburg där du har två nätter på hotell. Här får du bland annat följa med på en guidad cykeltur genom townshipen Soweto där många kända händelser i Sydafrikas historia ägt rum. Efter storstaden väntar den sydafrikanska bushen och safariupplevelser i Madikwe Game Reserve. Här väntar massor av spännande safaris med erfarna guider där du bland annat har möjlighet att se elefant, lejon, buffel, leopard och noshörning - även kända som "The Big Five". Det finns också goda möjligheter till avkoppling och att bara njuta av lugnet och faciliteterna på aha Thakadu River Camp. Då lodgen är ett ecoturism-samarbete går en stor del av vinsten till det lokala samhället och dess lokalbefolkning. Vetskapen om detta ger en extra bonus att vistelsen och upplevelserna man får på denna fantastiska plats också kommer de som bor och lever här till gagn. 

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Höjdpunkter på resan

AdobeStock_94431259.jpeg
Klimatkompenserade resor

 Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till "Envira Amazonia REDD+" görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året! 

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd 

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet "Envira Amazonia REDD+" kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till. 

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här. 

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien. 

CO2 certificateCO2 certificate 2

Rejser til Johannesburg og omegn, Sydafrika
Resor till Johannesburg & nordvästra Sydafrika

Resor till Johannesburg och nordvästra Sydafrika bjuder på kontraster när storstad möter vild natur.

Upplev Sydafrikas kontraster

På en resa till Johannesburg, Madikwe och Entabeni är det på allvar som du får uppleva Sydafrikas kontraster. Johannesburg är en hektisk och exotisk metropol som både på gott och ont representerar det moderna Afrika. Kontrasten kan nästan inte vara större än när du lägger staden bakom dig och ger dig ut i Sydafrikas vilda och storslagna natur. På gränsen till Botswana några timmar nordväst om Joahannesburg ligger Madikwe Game Reserve som är ett 76.000 hektar stort viltreservat. Här är chanserna stora att uppleva The Big Five. Även rakt norrut från Johannesburg ligger ännu ett spektakulärt naturomåde, Entabeni Game Reserve.

Karta

Dag för dag

Följ med på spännande safari bland 'The Big Five' i Madikwe och upplev townshipen Soweto utanför Johannesburg.

Dag 1: Avresa från Sverige

Idag reser du från Sverige mot Johannesburg i Sydafrika.

Dag 2: Ankomst till Johannesburg

Du anländer till Johannesburg där transfer till ditt hotell inne i stan väntar. Använd resten av dagen till att upptäcka staden, eller bara koppla av och ladda inför morgondagens utflykt till Soweto.

Dag 3: Cykeltur i Soweto

Idag väntar en heldagstur på cykel genom Soweto township utanför Johannesburg. Detta är ett kul och annorlunda sätt att få uppleva livet och vardagen i en township och du kommer närmare lokalbefolkningen än på en busstur. När du färdas på cykel får du en helt annan möjlighet att se, höra och känna staden och människorna omkring dig. Turen genomförs tillsammans med en lokal guide som kan berätta om områdets historia och utveckling genom åren. Du besöker naturligtvis huset där Nelson Mandela bodde som idag kallas Mandela Family Museum, och vägen går också förbi Hector Petersons minnesmärke. Du får också chans att stanna på vägen vid små gatustånd med snacks och frukt som finns utmed de smala gatorna. Turen avslutas med en traditionell måltid serverad utomhus vid Lebo’s Backpackers, innan du återvänder till Johannesburg efter sex timmar av cykling och starka intryck.

Dag 4: Johannesburg - Madikwe

Från Johannesburg reser du med privat transfer till Madikwe Game Reserve, där en mängd spännande safariäventyr väntar. Resan tar ca 4,5 timmar, men det finns mycket att titta på längs vägen. Landskapet blir succesivt mer ödsligt och den fascinerande afrikanska bushen tar över.

Checka in på aha Thakadu River Camp, som kommer att vara ditt hem de kommande fem nätterna. Räkna med en rad spännande safariupplevelser och även avkopplande stunder i lodgens vackra omgivningar.

Dag 5 – 8: Safari i Madikwe från aha Thakadu River Camp

Det härliga aha Thakadu River Camp är vackert belägen på stranden av Marico River, omgiven av den frodiga afrikanska bushen. Lodgen består av 12 luxury tents som är smakfullt och modernt inredda men med en stark afrikansk atmosfär. Varje luxury tent har eget badrum samt utedusch och privat altan med utsikt över de vackra omgivningarna. Det finns en härlig pool på lodgen där du kan koppla av och lapa lite sol mellan safariupplevelerna. Föredrar du skugga går det bra att landa i en bekväm soffa men en bra bok och en drink ett par timmar under dagens varmaste timmar. Lodgen har också en så kallad boma, som är en rund inhägnad av grenar där måltider utomhus kan intas. Här kan du njuta av läckra afrikanska gourmetmiddagar under den afrikanska gnistrande stjärnhimlen. En stor del av dagen går åt till att upptäcka reservatets unika djurliv. Två gånger om dagen har du möjlighet att följa med på safari på savannen. En kunnig guide är med för att ge bästa tänkbara upplevelse och se elefanter, noshörningar, lejon, leoparder och bufflar i deras naturliga element. Du har också möjlighet att uppleva några av de 350 fågelarter som lever i reservatet, antingen genom fågelskådning eller vandringar i bushen. Med fem dagar till ditt förfogande har du bästa möjligheter att uppleva magin i den afrikanska bushen. Njut av dessa dagar fyllda med spännande natur - och djurupplevelser samt avkoppling på lodgen. Väl värt att nämna är att aha Thakadu River Camp är ett för Sydafrika alldeles unikt ecoturism-samarbete mellan North-West Parks, Molatedi Community och turoperatören The Nature Workshop. Detta gör att du kan njuta av upplevelser i detta fantastiska område och veta att det lokala samhället och människorna som bor här får ta del av vinsten som görs på varje besökare.

Dag 9: Avresa från Madikwe till Sverige

Du blir upphämtad på lodgen i Madikwe Game Reserve och körs sedan till flygplatsen i Johannesburg där resan hem till Sverige börjar.

Vill du förlänga resan med ett par dagar i Johannesburg eller lägga till en vistelse i Kapstaden är det inga problem. Prata med din resesäljare för mer information och tips.

Dag 10: Ankomst till Sverige

Du har återigen fötterna på svensk mark efter ett oförglömligt safariäventyr i Sydafrika.

Se alla dagar

Prisexempel

10 dagar från 31.200 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
Sydafrika - Johannesburg - Soweto Township_0

Soweto och Apartheid Museum

En heldagstur till Soweto som tar dig till alla platser av politisk betydelse samt Apartheid Museum.

1 dag från 1.150 kr

Sydafrik a- Panoramaruten - Gods window (2)

Panoramarutten

Njut av Panoramaruttens vackra natur och storslagna vyer på denna privata heldagstur med guide.

5 timer från 2.100 kr

Sydafrika - Johannaesburg - Soweto_1

Tur till Soweto

Denna tur till Soweto tar dig till flera platser av betydelse och inkluderar Mandela Family Museum. 

5 tim från 650 kr

Sydafrika - soweto.jpeg

Cykla i Soweto

En guidad tur på cykel i Soweto, är för dig som vill uppleva och inte bara se en township.

6 tim från 1.650 kr

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
Vit sandstrand som möter turkost hav i soliga Mauritius

Sydafrika & Mauritius

 • Kapstaden & vinområdena
 • Safari i Kruger N.P
 • Sol & bad på Mauritius

16 dagar från 49.900 kr

Solnedgång över taffelberget och hus i Kapstaden, Sydafrika

Klassiska Sydafrika

 • Upplev landet med egen bil
 • Provsmakningar i vinområdet
 • Flera dagar med safariupplevelser

13 dagar från 26.800 kr

Flock elefanter som släcker törsten i vattenhåla, Afrika

Kruger och Kapstaden

 • Safari bland The Big 5
 • Tid att uppleva Kapstaden
 • Minimal transporttid

11 dagar från 30.800 kr

Lejonfamilj under träd på torr savann, Afrika

Sydafrikas höjdpunkter

 • Utforska Kapstaden
 • Safari i Kruger National Park
 • Kör i eget tempo med hyrbil

15 dagar från 34.500 kr

Resa Romantiska Sydafrika

Romantiska Sydafrika

 • Kapstaden & Camps Bay
 • Bo i vinområdena
 • Magisk safari i Kruger N.P

13 dagar från 38.000 kr

Fotograferande av elefant i Maritane i Pilanesberg, Sydafrika

Safariäventyr i Pilanesberg

 • 2 safaris dagligen inkluderade
 • Alla måltider inkluderade
 • Malariafritt område

10 dagar från 16.200 kr

Pool och solstolar med utsikt över skog, Sydafrika

Safari, Zululand & Drakensberg

 • Safari i Hulhuluwe-Imfolozi
 • Upplev Zulukulturen i Battlefields
 • Utforska vackra Drakensberg

14 dagar från 35.200 kr

Leopard som ligger ner på marken och vilar i skuggan, Afrika

Sydafrika & Australien kombo

 • Safari och natur i Sydafrika
 • Sydney, Cairns, Adelaide
 • Storstad, rev och djur i Australien
   

21 dagar från 46.900 kr

Vy över forsande Victoriafallen och regnbåge, Zimbabwe

Kapstaden, Victoriafallen och Safari

 • Upplev färgstarka Kapstaden
 • Victoriafallens enorma vattenmassor
 • Safari i Chobe National Park

14 dagar från 37.200 kr

Utsiktsplats på Woodbury Lodge i Amakhala, Sydafrika

Familjeäventyr i Sydafrika

 • Upplevelser för alla åldrar
 • Sandboarding och fyrhjuling
 • Big Five safari i Amakhala

11 dagar från 24.900 kr

Väg med utsikt över Kapstaden och Taffelberget i solnedgång, Sydafrika

Kapstaden, Garden Route & safari i Sydafrika

 • Upplev fascinerande Kapstaden
 • Kör längs vackra Garden Route 
 • Safari med The Big Five

12 dagar från 24.900 kr

Vinodling med berg i bakgrund i Franschhoek, Sydafrika

Safari, vin & strand i Sydafrika

 • Kör längs vackra Garden Route
 • Smaka på godsaker i vinområdet
 • Safariupplevelse i Amakhala

14 dagar från 27.400 kr

Tåg som kör genom landskap i solnedgång, Sydafrika

Rovos Rail, Victoriafallen & Safari

 • Åk lyxtåget Rovos Rail
 • Bo på Victoria Falls Hotel
 • Safari i Chobe National Park

12 dagar från 56.400 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png