USA - hawaii - honolulu.jpeg

Stora Hawaiiresan

Besök fyra av Hawaiis öar. Härliga stränder, äventyr med bil, natur med regnskog, vattenfall och vulkaner samt massvis av sevärdheter på en och samma resa.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

18 dagar från 43.900 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Med sina fantastiska stränder, snorkling i världsklass och underbart tropiska klimat kan Hawaiiöarna leva upp till de flesta drömmarna om den perfekta tropiska ön. 

En resa till Hawaii i hjärtat av Stilla havet erbjuder även orörd natur, mäktiga vulkaner och en fascinerande traditionell kultur med starka polynesiska rötter. Under resan besöker ni Oahu, Hawaii Island, Kauai och Maui. Och när resan går till amerikanska Pacific Pearl varför inte göra ett stopp i New York, Los Angeles eller San Francisco på vägen?

Nedan kan du läsa om reseförslaget till Hawaii där vi inkluderar fyra öar. Längre ned på sidan finner ni information om aktiviteter och utflyktes som MyPlanet rekommenderar. 

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Karta

Dag för dag

Besök fyra av Hawaiis öar. Härliga stränder, äventyr med bil, natur med regnskog, vattenfall och vulkaner samt massvis av sevärdheter på en och samma resa.

Dag 1: Ankomst Honolulu, Oahu

Från Sverige åker du mot Hawaii, där sol, värme och fantastiska upplevelser väntar dig! Du landar i Honolulu, där du bor på hotell i närheten av den populära stranden Waikiki Beach. Resten av dagen kan du använda till att utforska området och äta en god middag på någon trevlig restaurang.

Dag 2-4: Oahu

De följande dagarna har du gott om tid att utforska omgivningarna på Oahu. Hur du spenderar dina dagar är helt upp till dig. Ön har många inbjudande stränder som exempelvis Waikiki, Kailua och Lanikai. Hit kommer soldyrkare och surfare från hela världen för att njuta av vita sandstränderna och stora vågor. Tycker du om att snorkla och dyka är Oahu platsen för dig. Utanför kusten kan du uppleva fascinerande korallrev fyllda med färgglada fiskar. Oahu är mycket mer än bara sol och bad. Besök också Pearl Harbour där ett minnesmärke är rest till ära av de soldater som miste livet när japanerna överraskade amerikanerna med en attack 1941. Ta en guidad båttur där du åker runt minnesmärket och får se de sänkta krigsfartygen strax under havsytan. Passa också på att shoppa i några av Honolulus många designerbutiker, skäm bort dina smaklökar i China Town och njut av en drink på en bar medan ett traditionellt hawaiianskt band spelar i sina karakteristiska blommiga skjortor.

Dag 5-8: Kauai

Det har blivit dags att fortsätta din Hawaii-resa. Nästa stopp är ön Kauai, som i folkmun kallas för Garden Island på grund av sin vackra natur. På Kauai omges du av fascinerande dalar, spetsiga bergstoppar, tropisk regnskog och brusande vattenfall.

Omgivningarna bjuder in till utomhusaktiviteter och det finns det gott om på ön. Besök till exempel Waimea Canyon State Park som är en häftig och färgstark ravin som ofta kallas för Hawaiis Grand Canyon eller The Grand Canyon of the Pacific. Förslagsvis rekommenderas även ett kajakäventyr på Wailua River genom Kauais flotta landskap och för de våghalsiga finns här ziplinor som tar dig genom öns dalar. För dig som önskar sätta fysiken på prov finns den utmanande vandringen Kalalau Trail längs öns kust och går från Kée till Kalalau Beach. Slutligen finns här otaliga möjligheter att snorkla längs öns vackra korallrev och se färgglada fiskar simma omkring, eller bara sola och bada på de härliga stränderna Poipu - och Hanalei Beach.

Dag 9-12: Maui

Idag fortsätter redan till Maui. Stränderna på Maui är kanske de absolut bästa i hela ö-gruppen och när du är trött på att snorkla genom ändlösa korallhav eller prova krafterna på surfbrädan på Maui's legendariska vågor kan du snöra på vandringsskorna och utforska vulkaniska månlandskap i Haleakala National Park. Besöker du parken tidigt på morgonen kan du njuta av en fantastisk soluppgång över ön från toppen av vulkanen Haleakala, som är Mauis högsta punkt. Du kan självklart också boka in guidade turer och få lära dig mer om området. I regnskogarna på ön väntar vattenfall, naturliga pooler och vackra skogsområden med häftiga naturupplevelser. På vinterhalvåret fylls vattnen utanför Maui av knölvalar med kalvar, vilket är en fantastisk upplevelse att se. Maui har också riktigt bra restauranger där en god middag är ett självklart avslut på en händelserik dag.Distans: ca 45 minuters inrikesflygning Kauai - Maui

Dag 13-16: Hawaii Island

Efter en vacker flygtur landar du på Hawaii's största ö. Under vistelsen på Hawaii Island har du tillgång till en hyrbil. Hotellet ligger nära staden men längst ute bland klipporna där Stilla Havet möter den vulkaniska jorden i Kailua Bay.
Här väntar ytterligare naturupplevelser bland gröna kullar, vackra kuststräckor och snöklädda bergstoppar. Det är också på Hawaii Island som du hittar Hawaii Volcanoes National Park som finns med på UNESCO:s världsarvslista. I parken ligger två av världens mest aktiva vulkaner Kilauea och Mauna Loa, och du kan gå längs vulkankratern och se de röda lavaströmmarna forma landskapet. Det finns också underjordiska tunnlar att utforska som skapats av lavan under alla år. Det finns också tropiska områden att besöka. Exempelvis Rainbow Falls där vatten kastas ut över kanten av en lavagrotta. Fler vattenfall och vackra regnskogsblommor hittar du i Hawaii Tropical Botanical Garden. Vill du bara sola och bada erbjuder stränderna Hapuna - och Richardson Beach utmärkta platser för en härlig dag i vågorna.Distans: ca 40 minuters inrikesflygning Oahu - Hawaii Island

Dag 17: Avresa från Hawaii

Från Hawaii Island flyger du till fastlandet för att byta flyg och ta dig vidare mot Sverige igen. Vill du behöver inte äventyret ta slut här. Avsluta gärna med ett par dagar i Los Angeles eller San Francisco. Eller varför inte i New York? Rådgör med din resesäljare som gärna hjälper dig med att skräddarsy ytterligare ett stopp!

Dag 18: Ankomst Sverige

Välkomna hem!

Se alla dagar

Prisexempel

18 dagar från 43.900 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png