Par som är ensamma på sandstrand vid lagun på Aitutaki, Cook
Boka tidigt - 1000 kr i rabatt!

Rarotonga, Atiu & Aitutaki

Besök de tre fantastiska Cooköarna Rarotonga, Atiu och Aitutaki och kombinera sol, bad och avkoppling på vita stränder, med naturupplevelser i regnskog och på korallrev.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

16 dagar från 49.900 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Varför välja en ö när man kan besöka tre? Detta reseförslag tar dig till de tre vackra Cooköarna Rarotonga, Atiu och Aitutaki. Du startar med fem nätter på resorten Muri Beachcomber på Rarotonga, beläget precis vid Muri Lagoon. Där bor du i en Seaview Unit och har det turkosblå havet precis utanför dörren. Frukost dagligen samt en utflykt till de frodiga omgivningarna för att få veta mer om ön ingår. 

Du flyger sedan vidare till Atiu där tre nätter på Atiu Villas väntar. Atiu är en vulkanö med mycket grönska, spännande grottor och ett rikt fågelliv. Det finns självklart också vackra stränder och ett korallrev att utforska. Med endast ett 50-tal besökare per månad möter du här både orörd natur och små avskilda vikar tomma på folk. På Atiu ingår en utflykt där du får uppleva naturen närmare tillsammans med en kunnig guide. 

Efter Atiu väntar Aitutaki med ytterligare fyra nätter som spenderas på Pacific Resort Aitutaki. Här avslutar du din resa med att njuta av underbara bad i öns stora, turkosa lagun. Det ingår också en båttur ut på lagunen där du kan sola, bada och inta en läcker lunch omord. Frukost ingår alla dagar på Pacific Resort. 

Du flyger med Air New Zealand och mellanlandar i Los Angeles så ta chansen att göra ett stopp på ett par dagar på dit - eller hemvägen. Fråga din resesäljare om vilka möjligheter som finns tillgängliga. 

Vi klimatkompenserar din resa

AdobeStock_94431259.jpeg
Klimatkompenserade resor

Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet "Jacundá REDD+" i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till "Jacundá REDD+" görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person. Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året! 

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd 

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet "Jacundá REDD+" i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Rondônia, som ligger i Amazonas. Platsen är rik på biologisk mångfald och är hem åt en mängd olika djur - och växtarter. Stora delar av regnskogen i området är dock i fara då bönder i årtionden har skövlat skogen för att göra plats för sitt jordbruk. Dessutom har både levnadsvillkor och ekonomi varit dåliga under många år och flera lokalsamhällen är mycket sårbara. Projektet Jacundá REDD+ gör det möjligt för lokalbefolkningen att få en inkomst genom att bygga upp en försörjningskedja för lokala produkter som inte är relaterade till timmer. Det kan exempelvis vara gummi, acai och paranötter. Projektets mål är dessutom att skydda 35.000 hektar regnskog från avverkning, samt att plantera ytterligare 95.000 hektar skyddad skog. Man håller också workshops för områdets kvinnor och unga, där fokus är hälsa, biologisk mångfald och ledarskap. Dessa befolkningsgrupper är generellt sett väldigt utsatta och på detta vis hoppas man kunna rusta dem bättre för framtiden.

Projektet arbetar alltså även med social hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 140.290 ton per år. Av detta står MyPlanet för så mycket som en fjärdedel.

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här. 

Exempel på CO2-utsläpp

Här kan du se några exempel på hur mycket CO2-utsläpp en typsik MyPlanet resa ger.

Australien - 24 dagar - 2 inrikesflyg = 7,15 ton CO2
Nya Zeeland - 24 dagar = 7,35 ton CO2
USA - 20 dagar - 1 inrikesflyg = 4,25 ton CO2
Kanada - 17 dagar - 1 inrikesflyg = 3,55 ton CO2
Sydafrika - 12 dagar - 2 inrikesflyg = 4,15 ton CO2

Om du önskar veta vad just din resa har för CO2-utsläpp är du välkommen att kontakta oss så kan vi beräkna det åt dig. 

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har nu mottagit vårt första klimatcertifikat för vårt bidrag till South Pole's hållbarhetsprojekt ”Jacundá REDD+” i Brasilien. Första halvåret 2019 har vi kompenserat for 3.023 ton koldioxid.

Karta

Dag för dag

Besök de tre fantastiska Cooköarna Rarotonga, Atiu och Aitutaki och kombinera sol, bad och avkoppling på vita stränder, med naturupplevelser i regnskog och på korallrev.

Dag 1: Avresa Sverige

Idag lämnar du Sverige och åker mot sol, värme och paradisstränder på Cooköarnas Rarotonga, Atiu och Aitutaki.

Dag 2: Ankomst Rarotonga

Efter en mellanlandning i Los Angeles landar du dag två i ordningen på Rarotonga, Cooköarna. Du välkomnas på flygplatsen och blir körd de ca 20 min till resorten Muri Beachcomber där du ska bo de kommande fem nätterna. Efter att du checkat in kan du i lugn och ro bekanta dig med omgivningarna och njuta av de vackra vyerna på denna paradisliknande plats.

Dag 3-6: Rarotonga/Muri Beachcomber

Du har nu fyra hela dagar av sol, bad och skön avkoppling framför dig. Muri Beachcomber är beläget vid Muri Lagoon och är omgivet av prunkande, tropiska trädgårdar. Resorten är familjeägd och har endast 22 rum vilket gör att du får känslan av att befinna dig i en liten och privat oas. Från din 'Seaview Unit' har du det turkosblå havet, stranden och de vajande palmerna som närmsta grannar. På hotellet finns också ett härligt poolområde samt aktiviteter som snorkling, kajakpaddling och paddleboard. Här finns alla möjligheter att kombinera både skön avkoppling och roliga aktiviteter i en hänförande vacker miljö. Frukost ingår under hela vistelsen och intas i de grönskande omgivningarna. En utav dagarna åker du på en guidad halvdagstur i 4WD där du får utforska öns vackra natur samt lära dig mer om den lokala historian och kulturen. Barn är välkomna på Muri Beachcomber i resortens Garden och Family Units.

Dag 7: Rarotonga - Atiu

Idag lämnar du Rarotonga för att flyga ca 45 min till den lite mindre ön Atiu, också kallad Enuamanu som betyder 'fågelön'. Detta tack vare sitt rika fågelliv som du också kan upptäcka under din vistelese. Till Atiu kommer endast ca 50 besökare per månad och ön bjuder på orörd natur och spektakulära vyer som inte många får chans att uppleva. Du blir körd den korta sträckan från flygplatsen till Atiu Village där du ska bo de kommande tre nätterna.

Dag 8-9: Atiu/Atiu Villas

Atiu Villas ligger lite avskilt och är vackert omgivet av en grönskande tropisk trädgård och ananasfält. Här finner du lugn och ro och har en fantastisk utsikt över ett djungelbeprydd landskap som sträcker sig ända ner till havet.

Du bor i privata 'villas' där det mesta är byggt av lokalt virke från tropiska träd som mango, kokos, jordnöt, acacia och ceder. Alla villas har egen veranda, privat badrum, kokmöjligheter samt ett välfyllt och varierat skafferi där du kan ta vad helst du önskar och sedan betala för när du checkar ut. Detta gör att du kan testa matlagning med lokala råvaror som du annars aldrig hade fått chans att laga mat med. Övriga faciliteter och service på Atiu Villas är bland annat pool, tennisbana, hyrbilar, fritt wifi samt en restaurang och bar som serverar 2-rätters middag på kvällen. I din vistelse på Atiu ingår en halvdagstur där du kan välja mellan fyra olika turer. Antingen fokus på öns spännande natur, kultur, rika och unika fågelliv eller fantastiska grottor som finns här. Oavsett vilken tur du väljer väntar en häftig och unik upplevelse. Självklart går det bra att boka på mer än en tur (ingår ej) ifall du vill göra flera utav dem.

10: Atiu - Rarotonga - Aitutaki

Din vistelse på Atiu är till ända och flyget tar dig vidare via Rarotonga till Aitutaki. Denna magiskt vackra ö med med sin turkosa lagun som bara inbjuder till sol, bad, avkoppling och romantik. Du har som på övriga öar transfer inkluderad från flygplatsen och efter ca 10 min är du framme vid Aitutakis västkust och den prisbelönta lyxresorten Pacific Resort Aitutaki där du får njuta av ytterligare fyra nätter.

Dag 11-13: Aitutaki/Pacific Resort Aitutaki

Som långvarig medlem i samlingen 'Small Luxury Hotels of the Wold' har den prisbelönta resorten Pacific Resort Aitutaki alla faciliteter du kan förvänta dig av en lyxresort. Njut av härliga stunder på resortens spa eller gym, sola och bada vid den vackra infinity poolen eller låna en cykel eller kajak och upptäck omgivningarna. Du bor i en Ultimate Beachfront Bungalow med stranden och den vackra turkosblå lagunen precis utanför dörren, och även här väntar sagoliknande solnedgångar att hänföras av. Varje morgon serveras en delikat à la carte frukost som ingår i din vistelse. Resorten har två olika restauranger, varav en är The Rapae Bay Restaurant & Bar. Känd för sitt Pacific Rim Cuisine som är en fusion inspirerad av lokalt och internationellt kök, tillagas här delikata rätter av dagsfärska ingredienser som skaldjur och tropiska frukter. Självklart intar du dessa fantastiska måltider i det fria med en utsikt mer liknande en tavla än verklighet. Romantik, lyx och njutning på högsta nivå utlovas! En utav dagarna ingår också en Lagoon Cruise med BBQ-lunch där du kan snorkla, sola och bada i den vackra lagunen.

Dag 14: Avresa Aitutaki och Cooköarna

Idag har det blivit dags att säga adjö till Cooköarna för den här gången. Du njuter av en sista frukost i de vackra omgivningarna på Pacific Resort Aitutaki och får chans att summera dina upplevelser av alla tre öar du besökt i denna hänförande och spännande del av världen. Transfern tar dig sedan till flygplatsen för att påbörja resan mot Rarotonga och senare samma dag Los Angeles.

Dag 15: Mellanlandning Los Angeles

Liksom på utresan mellanlandar du i Los Angeles och har möjlighet att göra ett stopp på USA:s västkust. Passa på att stanna ett par dagar för se dig om eller shoppa lite innan vardagen åter väntar. Vill du stanna längre står sevärdheter som Highway 1, Grand Canyon eller Las Vegas redo att bjuda dig på ytterligare upplevelser. Prata med din resesäljare om alla möjligheter som finns tillgängliga.

Dag 16: Ankomst Sverige

Du landar i Sverige igen efter en resa med besök på tre av Cooköarnas vackraste och mest spännande öar. Med dig hem har du minnen av unik natur och kultur, sol, bad, lyx och romantik i detta jordiska paradis. Välkommen hem!

Se alla dagar

Prisexempel

16 dagar från 49.900 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
Fiji Island - Fiji Princess.jpg

4-dagars kryssning Fiji

Upplev svajande palmer, vita sandstränder och turkosblått hav när du på denna fyra dagar långa kryssning seglar från ö till ö i Stilla havet...

4 dagar från 10.800 kr

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
Vit sandstrand med palmer och turkost vatten, Cook

Jorden runt - Japan, Nya Zeeland, Cooköarna & USA

 • Storstad
 • Naturupplevelser
 • Sol & bad på Cooköarna

34 dagar från 46.800 kr

Palmkantad strand med vit sand, Cook
Boka tidigt - 1000 kr i rabatt!

Romantiska Cooköarna

 • Perfekt bröllopsresa
 • Romantik, sol och värme
 • Besök två vackra öar 
   

16 dagar från 45.500 kr

Vy över Rarotonga och Stilla Havet, Cook
Boka tidigt - 1000 kr i rabatt!

Cooköarnas pärlor

 • Vita paradisstränder
 • Besök två fantastiska öar
 • ​Avkoppling och aktiviteter
   

16 dagar från 40.900 kr

Resort med bungalows i blå lagun på Bora Bora, Tahiti

Romantiska Tahiti

 • Perfekt bröllopsresa
 • Romantik, sol och bad
 • Besök tre vackra öar 

16 dagar från 55.900 kr

Palmkantad strand med vit sand, Cook
Boka tidigt - 1000 kr i rabatt!

Cooköarna In Style

 • Lyx och romantik
 • ​Bröllopsresa In Style
 • Magiska solnedgångar
   

16 dagar från 59.900 kr

Rejser til Cook-øerne

Nya Zeeland och Cooköarna

 • Husbil på Nya Zeeland
 • Sol & bad på Cooköarna
 • Perfekt för familjen

26 dagar från 38.100 kr

Grön ö i Stilla havet, Fiji

Nya Zeeland med Hongkong och Fiji

 • Storstaden Hongkong
 • Rundresa i New Zealand
 • Sol & bad på Fiji

20 dagar från 43.500 kr

Solstice_Sidney_.jpg

Kryssning Söderhavet och Sydney

 • Sydneys sevärdheter
 • Vackra Blue Mountains
 • Söderhavsöar på kryssning

18 dagar från 32.100 kr

Så blir din skräddarsydda resa till

När du kontaktar oss på MyPlanet lyssnar vi på dina önskemål samtidigt som vi delar med oss av våra tips och erfarenheter. Tillsammans skräddarsyr vi sedan din drömresa!
1.png

Du kontaktar oss

Ring på 0775-888088, maila oss en reseförfrågan eller boka ett personligt möte på vårt kontor.

2.png

Vi ger dig tips och skräddarsyr

Du får kontakt med en kunnig resesäljare som ger dig bra tips och planerar din resa tillsammans med dig, helt efter dina önskemål. 

3.png

Du får ett reseförslag

Du får ett skräddarsytt förslag på din önskade resa. Detta kan du sedan ändra ifall du vill och du förbinder dig inte till någonting. 

4.png

Du bokar resan

När du känner dig nöjd med upplägget bekräftar du bokningen och kan börja se fram emot din kommande resa.

Få en gratis offert

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png