^

Rarotonga, Atiu & Aitutaki

Besök de tre fantastiska Cooköarna Rarotonga, Atiu och Aitutaki och kombinera sol, bad och avkoppling på vita stränder, med naturupplevelser i regnskog och på korallrev.

16 dagar från 70.400 kr
Pris per person vid 2 vuxna  

Priset inkluderar: flyg, övernattningar, tre turer samt vissa måltider

Varför välja en ö när man kan besöka tre? Detta reseförslag tar dig till de tre vackra Cooköarna Rarotonga, Atiu och Aitutaki. Du startar med fem nätter på resorten Muri Beachcomber på Rarotonga, beläget precis vid Muri Lagoon. Där bor du i en Seaview Unit och har det turkosblå havet precis utanför dörren. Frukost dagligen samt en utflykt till de frodiga omgivningarna för att få veta mer om ön ingår. 

Du flyger sedan vidare till Atiu där tre nätter på Atiu Villas väntar. Atiu är en vulkanö med mycket grönska, spännande grottor och ett rikt fågelliv. Det finns självklart också vackra stränder och ett korallrev att utforska. Med endast ett 50-tal besökare per månad möter du här både orörd natur och små avskilda vikar tomma på folk. På Atiu ingår en utflykt där du får uppleva naturen närmare tillsammans med en kunnig guide. 

Efter Atiu väntar Aitutaki med ytterligare fyra nätter som spenderas på Pacific Resort Aitutaki. Här avslutar du din resa med att njuta av underbara bad i öns stora, turkosa lagun. Det ingår också en båttur ut på lagunen där du kan sola, bada och inta en läcker lunch omord. Frukost ingår alla dagar på Pacific Resort. 

Du flyger med Air New Zealand och mellanlandar i Los Angeles så ta chansen att göra ett stopp på ett par dagar på dit - eller hemvägen. Fråga din resesäljare om vilka möjligheter som finns tillgängliga. 

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Avresa Sverige

Idag lämnar du Sverige och åker mot sol, värme och paradisstränder på Cooköarnas Rarotonga, Atiu och Aitutaki.

Dag 2: Ankomst Rarotonga

Efter en mellanlandning i Los Angeles landar du dag två i ordningen på Rarotonga, Cooköarna. Du välkomnas på flygplatsen och blir körd de ca 20 min till resorten Muri Beachcomber där du ska bo de kommande fem nätterna. Efter att du checkat in kan du i lugn och ro bekanta dig med omgivningarna och njuta av de vackra vyerna på denna paradisliknande plats.

Dag 3-6: Rarotonga/Muri Beachcomber

Du har nu fyra hela dagar av sol, bad och skön avkoppling framför dig. Muri Beachcomber är beläget vid Muri Lagoon och är omgivet av prunkande, tropiska trädgårdar. Resorten är familjeägd och har endast 22 rum vilket gör att du får känslan av att befinna dig i en liten och privat oas. Från din 'Seaview Unit' har du det turkosblå havet, stranden och de vajande palmerna som närmsta grannar. På hotellet finns också ett härligt poolområde samt aktiviteter som snorkling, kajakpaddling och paddleboard. Här finns alla möjligheter att kombinera både skön avkoppling och roliga aktiviteter i en hänförande vacker miljö. Frukost ingår under hela vistelsen och intas i de grönskande omgivningarna. En utav dagarna åker du på en guidad halvdagstur i 4WD där du får utforska öns vackra natur samt lära dig mer om den lokala historian och kulturen. Barn är välkomna på Muri Beachcomber i resortens Garden och Family Units.

Dag 7: Rarotonga - Atiu

Idag lämnar du Rarotonga för att flyga ca 45 min till den lite mindre ön Atiu, också kallad Enuamanu som betyder 'fågelön'. Detta tack vare sitt rika fågelliv som du också kan upptäcka under din vistelese. Till Atiu kommer endast ca 50 besökare per månad och ön bjuder på orörd natur och spektakulära vyer som inte många får chans att uppleva. Du blir körd den korta sträckan från flygplatsen till Atiu Village där du ska bo de kommande tre nätterna. 

Dag 8-9: Atiu/Atiu Villas

Atiu Villas ligger lite avskilt och är vackert omgivet av en grönskande tropisk trädgård och ananasfält. Här finner du lugn och ro och har en fantastisk utsikt över ett djungelbeprydd landskap som sträcker sig ända ner till havet. 

Du bor i privata 'villas' där det mesta är byggt av lokalt virke från tropiska träd som mango, kokos, jordnöt, acacia och ceder. Alla villas har egen veranda, privat badrum, kokmöjligheter samt ett välfyllt och varierat skafferi där du kan ta vad helst du önskar och sedan betala för när du checkar ut. Detta gör att du kan testa matlagning med lokala råvaror som du annars aldrig hade fått chans att laga mat med. Övriga faciliteter och service på Atiu Villas är bland annat pool, tennisbana, hyrbilar, fritt wifi samt en restaurang och bar som serverar 2-rätters middag på kvällen.  I din vistelse på Atiu ingår en halvdagstur där du kan välja mellan fyra olika turer. Antingen fokus på öns spännande natur, kultur, rika och unika fågelliv eller fantastiska grottor som finns här. Oavsett vilken tur du väljer väntar en häftig och unik upplevelse. Självklart går det bra att boka på mer än en tur (ingår ej) ifall du vill göra flera utav dem. 

 

10: Atiu - Rarotonga - Aitutaki

Din vistelse på Atiu är till ända och flyget tar dig vidare via Rarotonga till Aitutaki. Denna magiskt vackra ö med med sin turkosa lagun som bara inbjuder till sol, bad, avkoppling och romantik. Du har som på övriga öar transfer inkluderad från flygplatsen och efter ca 10 min är du framme vid Aitutakis västkust och den prisbelönta lyxresorten Pacific Resort Aitutaki där du får njuta av ytterligare fyra nätter. 

Dag 11-13: Aitutaki/Pacific Resort Aitutaki

Som långvarig medlem i samlingen 'Small Luxury Hotels of the Wold' har den prisbelönta resorten Pacific Resort Aitutaki alla faciliteter du kan förvänta dig av en lyxresort. Njut av härliga stunder på resortens spa eller gym, sola och bada vid den vackra infinity poolen eller låna en cykel eller kajak och upptäck omgivningarna. Du bor i en Ultimate Beachfront Bungalow med stranden och den vackra turkosblå lagunen precis utanför dörren, och även här väntar sagoliknande solnedgångar att hänföras av. Varje morgon serveras en delikat à la carte frukost som ingår i din vistelse. Resorten har två olika restauranger, varav en är The Rapae Bay Restaurant & Bar. Känd för sitt Pacific Rim Cuisine som är en fusion inspirerad av lokalt och internationellt kök, tillagas här delikata rätter av dagsfärska ingredienser som skaldjur och tropiska frukter. Självklart intar du dessa fantastiska måltider i det fria med en utsikt mer liknande en tavla än verklighet. Romantik, lyx och njutning på högsta nivå utlovas! En utav dagarna ingår också en Lagoon Cruise med BBQ-lunch där du kan snorkla, sola och bada i den vackra lagunen. 

Dag 14: Avresa Aitutaki och Cooköarna

Idag har det blivit dags att säga adjö till Cooköarna för den här gången. Du njuter av en sista frukost i de vackra omgivningarna på Pacific Resort Aitutaki och får chans att summera dina upplevelser av alla tre öar du besökt i denna hänförande och spännande del av världen. Transfern tar dig sedan till flygplatsen för att påbörja resan mot Rarotonga och senare samma dag Los Angeles.

Dag 15: Mellanlandning Los Angeles

Liksom på utresan mellanlandar du i Los Angeles och har möjlighet att göra ett stopp på USA:s västkust. Passa på att stanna ett par dagar för se dig om eller shoppa lite innan vardagen åter väntar. Vill du stanna längre står sevärdheter som Highway 1, Grand Canyon eller Las Vegas redo att bjuda dig på ytterligare upplevelser. Prata med din resesäljare om alla möjligheter som finns tillgängliga. 

Dag 16: Ankomst Sverige

Du landar i Sverige igen efter en resa med besök på tre av Cooköarnas vackraste och mest spännande öar. Med dig hem har du minnen av unik natur och kultur, sol, bad, lyx och romantik i detta jordiska paradis. Välkommen hem!

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna
 Ord. säsong   fr. 70.400 kr
 Högsäsong  fr. 74.200 kr
 

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige - Rarotonga t/r
 • Flyg Rarotonga - Atiu - (via Rarotonga) Aitutaki - Rarotonga
 • Flygskatter
 • 5 nätter i 'Seaview Unit' på Muri Beachcomber på Rarotonga inkl:
  - Frukost alla dagar
  - Transfer flygplats - hotell t/r
  - Meet & Greet på flygplatsen
  - Halvdagstur med Raro Safari Tours inkl. lunch
 • 3 nätter i 'Room only' på Atiu Villas på Atiu inkl:
  - Transfer flygplats - hotell t/r
  - Halvdagstur med guide, välj mellan: Island Eco Tour, Birdwatchers Tour, Aitu Punarea Cultural Tour eller Anatakitaki Cave Tour
 • 4 nätter i 'Premium Beachfront Bungalow' på Pacific Resort Aitutaki på Aitutaki inkl:
  - A la carte frukost alla dagar
  - Transfer flygplats - hotell t/r
  - Dagstur 'Lagoon Cruise' inkl. BBQ-lunch

Tillägg:

 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring

Säsonger
Juni till september räknas generellt som högsäsong för resor till Söderhavet. Därtill kommer även avresor under högtider. December till mars räknas generellt som lågsäsong. 

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se