Sydafrika - Vinlandet.jpg

3 utflyktsmål runt Kapstaden

Krydda ditt besök i Kapstaden med spännande upplevelser i områdena kring staden. Här har vi samlat tre av våra bästa utflyktsmål som visar upp ett mångsidigt Sydafrika.

Vindistriktet

En kort bilresa från Kapstaden väntar vindistriktet. Här sträcker sig vinstockarna mot horisonten, och på de historiska vingårdarna kan du prata med de lokala odlarna över ett glas av den senaste vinskörden. Vindistriktet kan upplevas både med bil, till fots och på cykel. Eller varför inte delta i en spännande dagsutflykt ombord Franschhoek Wine Tram? Vissa delar av färden görs i en öppen tågvagn som påminner om en dubbeldäckare, medan andra görs i en öppen buss. Turen är en fantastisk upplevelse med enastående utsikt över vingårdarna och bergen i i bakgrunden. När som helst kan du hoppa av och uppleva de vackra gårdarna, gourmetmat i världsklass och de berömda vinerna på egen hand. Längs vägen får du information om områdets rika historia medan du lugnt färdas genom det grönskande landskapet. Om du vill spendera mer tid i vindistriktet finns det gott om mysiga Bed & Breakfasts och utmärkta restauranger att upptäcka.

Godahoppsudden

Dramatisk klippkust, historiska städer och ett rikt djurliv väntar på en dagstur från Kapstaden till Godahoppsudden. Från Kapstaden följer du Atlantkustem förbi Sea Point, Clifton och Camps Bay till utsiktspunkten Llandudno. Gradvis försvinner metropolen bakom dig och du fortsätter genom bildsköna små fiskebyar till Hout Bay, som är utgångspunkt för sälsafari med båt. Tillbaka på fastlandet fortsätter turen genom det storslagna kustlandskapet till Godahoppsudden, där vågorna från Atlanten och Indiska Oceanen möts. Utsikten över havet från den höga klippan är magnifik. Men det skyddade naturområdet erbjuder också vackra vandringar genom den speciella fynbovegetationen som kännetecknar denna del av landet. Med lite tur kan du upptäcka zebror, antiloper, strutsar, apor eller några av de många fåglar som lever här. Håll även utkik efter delfiner i havet utanför kusten, och ta en tur upp till det gamla fyrtornet från 1857, vars arbete har räddat många skepp från att gå på grund i det lömska farvattnet. Påväg tillbaka till Kapstaden stannar du vid Boulders Beach, där en pingvinkoloni håller till på stranden. Mysiga Simons Town är också värt ett besök med sina historiska byggnader, innan den bekanta synen av Kapstaden träder fram igen. Denna utflykt kan göras på egen hand i hyrbil eller på en guidad tur i buss.

Robben Island och Township

Denna guidade tur ger en bra introduktion till Kapstadens historia samt det moderna Sydafrika. Det första stoppet görs i Bo-Kaap som tidigare var hem åt friköpta slavar från Asien. Här kallar moskéerna till bön över de historiska husen som är målade i starka färger, och distriktet är den bästa platsen att bekanta sig med Kapstadens muslimska kultur och dess bidrag till Sydafrikas utveckling. Fortsätt sedan till District Six Museum som berättar om de 60 000 personer som under perioden 1966-1992 blev tvångsförflyttade från sina hem till townships i apartheidpolitikens namn. Du besöker också den moderna stadsdelen Langa, där du tittar förbi ett lokalt konstcenter och upptäcker det vardagliga livet med en guide som bor i området. Tillbaka i stadens centrala delar besöker du Nelson Mandela Gateway Museum vid Victoria & Alfred Waterfront. Här får du inblick i historien om Nelson Mandela och hans kamp mot apartheid. En kamp som kostade honom 27 år i fängelse, varav 18 år i det ökända fängelset på Robben Island utanför Kapstadens kust. Det blir väldigt påtaglig när du besöker fängelseön där han och många andra politiska fångar hölls.

 

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Passande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png