^
 • Safari, Zululand & Drakensberg

  14 dagar från 34.600 kr

 • Safari, Zululand & Drakensberg

  14 dagar från 34.600 kr

 • Safari, Zululand & Drakensberg

  14 dagar från 34.600 kr

 • Safari, Zululand & Drakensberg

  14 dagar från 34.600 kr

 • Safari, Zululand & Drakensberg

  14 dagar från 34.600 kr

Safari, Zululand & Drakensberg

På denna resa till vackra KwaZulu Natal får du uppleva det allra bästa det här natursköna område i Sydafrika har att bjuda på.

14 dagar från 34.600 kr 

Pris per person vid 2 vuxna
Priset inkluderar: Flyg, transport, safari, övernattningar inkl. många måltider

KwaZulu Natal är utan tvekan en av Sydafrikas mest förbisedda provinser, trots att det är en av landets absolut vackraste. På denna resa har du möjlighet att uppleva det bästa som detta natursköna området i Sydafrika har att erbjuda.

Du börjar med en fantastisk tredagarssafari och bor på en förstklassig safarilodge, som erbjuder makalös utsikt över ett av Sydafrikas äldsta skyddade naturområden; Hluhluwe iMfolozi. Här lever lejon, leoparder, elefanter, bufflar och många andra av Afrikas ikoniska djur. Men området är särskilt känt för sina vita noshörningar, och det finns goda chanser att uppleva dessa i Hluhluwe iMfolozi.

Härifrån tar du dig med bil till hjärtat av Zululand. Där tillbringar du de kommande två nätterna i en mysig lodge, som även erbjuder en fantastisk utsikt. Här finns det goda möjligheter att fördjupa sig i både Zulukulturen och Sydafrikas historia, eftersom det var på denna plats som de berömda Zulukrigen utkämpades. Från Zululand kör du till Drakensberg, där du har två hela dagar att utforska den dramatiska bergskedjan med bil, till fots eller kanske från en hästrygg. Resan avslutas med en lyxig badsemester i Umhlanga på ett av Sydafrikas mest legendariska badhotell.

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Avresa från Sverige

Idag flyger du från Sverige till Johannesburg i Sydafrika. Du anländer nästkommande morgon.

Dag 2: Ankomst till Hluhluwe iMfolozi Game Reserve

Efter ankomst till Johannesburg byter du flyg och fortsätter till staden Richards Bay. Här väntar en hyrbil som du kör till Hluhluwe iMfolozi Game Reserve. Väl framme bor du i Rhino Ridge; en förstklassig safarilodge belägen på en sluttning med magnifik utsikt över naturen. Lodgen präglas av en safariatmosfär och de bekväma rummen har gott om utrymme, goda faciliteter och härliga badrum med regndusch. Samma safariatmosfär återfinns i de mysiga, gemensamma områdena samt på den stora terrassen med utsikt över nationalparken. Alla måltider och dagliga safariaktiviteter ingår under din vistelse.

Distans: ca 100 km

Dag 3 - 4: Safari Hluhluwe iMfolozi

Under kommande dagarna står safari på schemat. Under tidig morgon och den sena eftermiddagssolen åker ni ut på ”game drive” i parkens storslagna natur. Här lever alla välkända afrikanska djur. Se lejon som är ute på jakt, leoparder som vilar uppe i trädkronorna och elefanter som vandrar genom landskapet från vattenhål till vattenhål. De har sällskap av zebror, giraffer, geparder, hyenor, flodhästar och antiloper. Här lever även den sällsynta afrikanska vildhunden. Men det är och förblir den vita noshörningen som är områdets höjdpunkt. I början av 1900-talet skapades Hluhluwe iMfolozi som ett sista försök att rädda den vita noshörningen från utrotning. Uppdraget lyckades, och det är tack vare Hluhluwe-IMfolozis ansträngningar som den vita noshörningen ännu kan upplevas i södra Afrika. Chanserna att se dessa är goda tack vare att det finns 1 800 vita noshörningar idag, och med lite tur kanske du också ser spetsnoshörningar.

Under dagens varmaste timmar kan du koppla av i lodgen. Varför inte njuta av en kall drink på terrassen med utsikt över det omgivande landskapet, eller skämma bort dig själv med en massage i spaområdet? Lodgen brukar även ordna olika extraaktiviteter som det är möjligt att anmäla sig till. Det kan exempelvis vara guidade vandringar och kulturevenemang med fokus på den lokala zulukulturen.

Dag 5: Hluhluwe iMfolozi Zululand

Före frukost är det dags för en sista safari i Hluhluwe iMfolozi, varpå du sedan kör genom det vackra landskapet i hjärtat av Zululand till Isandlwana Lodge. Lodgen är högt belägen med utsikt över bergen och de öppna vidder, och består av endast tolv rum. Lodgen har ett mysigt, gemensamt område med pool och en inbjudande veranda. Även här har du helpensionen, och du kan se fram emot smakfull, sydafrikansk mat som serveras ihop med lokala viner under det mysiga halmtaket i huvudbyggnaden.

Distans: ca 200 km

Dag 6: Zululand och Battlefields

På lodgen har du möjlighet att köpa en mängd olika utflykter om du önskar detta. Området spelar

En viktig roll i Sydafrikas historia. Det var här som många av de stora slagen i Ango-Zulukrigen utkämpades, med en historia som bevittnar dramatiska stridigheter. Inte minst slaget vid Isandlwana, där zuluarmén den 22 januari 1879 vann mot de tekniskt överlägsna britterna under ledning av befälhavaren Henry Pulleine. Ett annan viktig slag inträffade samma dag vid Rorke's Drift. Det är möjligt att besöka de gamla slagfälten med en guide som berättar historien så levande att du nästan kan känna doften av krutet. Zulufolket lever fortfarande här och en annan möjlighet kan vara ett besök i en samtida Zuluby. Här är du välkommen och höra om deras kultur som ännu idag håller fast vid några av deras gamla traditioner. Du är naturligtvis även välkommen att tillbringa dagen på lodgen eller utforska området i egen bil.

Dag 7: Drakensberg

Efter frukost fortsätter du din resa mot imponerande Drakensberg, som reser sig som en mur mot gränsen till Lesotho. Här bor du på en av områdets bästa lodger, Montusi Mountain Lodge. Lodgen ligger mitt bland böljande, gröna kullar med bergen i bakgrunden och består av en stor, charmig huvudbyggnad med reception, restaurang, terrass, bar, lounge och massagerum. Var och en av de sexton sviterna är inredda som enskilda villor utspridda över området. Under de senaste tio åren har lodgen genomfört ett stort arbete för att skydda naturen i denna del av Drakensberg, vilket har inneburit att flera olika fågel- och djurarter som tidigare försvunnit har återvänt till området.

Lodgen är den perfekta platsen att koppla av efter att ha utforskat bergen. Frukost och middag ingår, så du kan redan denna kväll njuta av den första middagen i den mysiga restaurangen.

Distans: ca 250 km

Dag 8 – 9: Drakensberg

Dags att utforska Drakensberg – varje naturälskares paradis. Drakensberg betyder "Dragon Mountains", men Zulus kallar området för Quuathlamba, vilket betyder "Barriären av spjut". Zuluernas benämning är kanske den mest beskrivande för detta mäktiga bergslandskap som reser sig som en mur vid gränsen av Sydafrika och Lesotho. Bergskedjan erbjuder ett dramatiskt landskap med enastående skönhet, och flera platser har välbevarad klippmålningar som visar hur Sanfolkets levde för tusentals år sedan. Förutom att vara en fantastisk plats för vandring erbjuder Drakensberg också spektakulära körsträckor samt ridturer och fiske. Hur du väljer att spendera dagarna här är helt upp till dig. Möjligheterna är många - varför inte göra en dagstur med bil till Royal Natal National Park eller Giants Castle Game Reserve?

Dag 10: Umhlanga/The Oyster Box Hotel

Njut av en lugn morgon i de vackra omgivningarna innan det är dags att lämna Drakensberg och köra till kuststaden Umhlanga, strax norr om Durban. Här bor du på The Oyster Box Hotel, ett överdådigt, femstjärnigt lyxhotell med anor från 1863. Den nuvarande byggnaden etablerades under 1950-talet, men den historiska atmosfären är ännu intakt med stora ljuskronor, trappor med gjutjärnsräcken och klassiskt möblemang. Komforten är dock i nivå med dagens standard, och på detta sätt kombinerar Oysterbox Hotel vacker, modern lyx med atmosfären från ett klassiskt badhotell. Hotellet är beläget vid stranden och utsikten över havet och den lokala fyren från poolområdet är fantastisk. Tack vare detta har hotellet vunnit flertalet priser och utmärkelser. De har exempelvis flera gånger om kammat hem titeln som Sydafrikas bästa hotell.

Distans: ca 300 km

Dag 11 – 12: The Oyster Box Hotel

Dagarna kan spenderas med att koppla av på hotellet och i de vackra omgivningarna. Förutom poolområdet erbjuder hotellet många restauranger och kaféer med alla slags frestelser. Du kan även skämma bort dig själv på hotellets spa eller se en film på hotellets egen biograf. Vill du utforska omgivningarna har du fortfarande bilen tillgänglig.

Dag 13: Avresa från Sydafrika

Efter frukost är det dags att säga adjö till Umhlanga och köra till King Shaka International Airport. Här återlämnas bilen och hemresan börjar.

Distans: ca 20 km 

Dag 14: Ankomst till Sverige

Efter ett byte av flyg ankommer du till Sverige.

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna
 Ord. säsong  Från 34.600 kr
 Högsäsong  Från 38.900 kr 

 

Priset inkluderar:

 • Flyg från Sverige till Richards Bay och retur från Durban
 • Flygskatter
 • 12 dagars bilhyra, Toyota Etios el. liknande inkl. fria km, alla försäkringar samt GPS
 • 3 nätter i safari room på Rhino Ridge Safari Lodge inkl. helpension
 • 2 game drives per dag och förfriskningar på game drives på Rhino Ridge Safari Lodge *
 • 2 nätter på Isandlwana Lodge inkl. helpension
 • 3 nätter på Montusi Mountain Lodge inkl. frukost och middag
 • 3 nätter på The Oyster Box Hotel inkl. frukost
 • Full klimatkompensation - läs mer här!

*Notera att de flesta safarilodger har en åldersgräns på 6 år för barn

 

Tillägg:

 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring

Säsonger
Maj till september räknas generellt som lågsäsong för resor till Sydafrika. Resterande del av året går under högsäsong. 
Pris för resor över jul och nyår är på förfrågan.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen. I Sydafrika har oftast safarilodgerna en åldersgräns på 6 år för barn. 

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se