^
  • 10 största upplevelserna i Sydafrika

10 största upplevelserna i Sydafrika

1. Spektakulär natur och fridfull atmosfär

Sydafrika har förärats spektakulära landskap och fantastisk natur – med allt från majestätiska bergstoppar och djupa raviner till täta urskogar, vidsträckta, orörda stränder, lekfulla floder som svalkar och stimulerar sinnena, samt böljande blomsterängar och grönskande savanner som rymmer färgpalettens alla nyanser. Här finns platser för eftertanke, för inspiration och äventyr och för glädjefyllda stunder då du bara njuter av naturens gåvor.

2. Vinprovning

Du kan i princip provsmaka dig hela vägen runt Sydafrika, eftersom vindistrikten sträcker sig ända från väst till nordligaste Norra Kapprovinsen och kanten av Karoo. Besök berömda vingårdar eller leta upp små, okända guldkorn – och missa inte heller de uppskattade portvins- och konjakslederna. Och där det finns fantastiskt vin brukar det också dukas upp en och annan smaklig måltid. Gourmander, gastronomer och sybariter – missa inte de världsberömda vindistrikten där fantastiska kockar också håller till. 

3. Femstjärnig safari

På de finaste, prisbelönta safarilodger i Mpumalanga, Limpopo och Östra Kapprovinsen är savann ett annat ord för salighet. Oklanderlig service och cuisine, lyxkänsla i varenda detalj, avkopplande spaanläggningar och spektakulära naturupplevelser ger en safariresa som överträffar dina vildaste förväntningar.

4. Frihetskampen

Sydafrikas kamp för demokrati fortsätter att inspirera och beröra miljontals människor. Besök platser som har spelat en viktig roll i frihetskampen och ta del av resan mot frihet medan du följer några av historiens främsta, levande frihetssymboler i fotspåren.

5. Häpnadsväckande havsupplevelser

Var annars kan du segla bredvid valar, se vilda tigerhajar i vitögat, uppleva vithajar inifrån en trygg bur, bekanta dig med storstadspingviner, snorkla med valhajar och se nyfödda sköldpaddsungar treva efter havets säkerhet på en månbelyst strand?

6. Kulturmöten

Upplev äkta och inspirerande kulturmöten. Besök en zuluby eller storstadstownship, tillbringa en hel vecka i en xhosafamilj eller varva ner på en klassisk, sydafrikansk gård. Sydafrikaner är gästfria och låter dig gärna ta del av deras vardag, seder och bruk. Du är varmt välkommen – på en snabbvisit eller långsemester!

7. Friluftsäventyr

Vackert väder, fantastiska städer och platser, magnifik natur och rekordstor äventyrskänsla – inte så konstigt att Sydafrika nämns när man pratar om äventyr!

8. Storstadsrytm

Känn pulsen i städerna, digga afropop, hiphop eller jazz på en shebeen eller invänta gryningen på en nattklubb. Prova lyckan på ett kasino, besök våra museer eller roa dig på teatern. Shoppa, ät och anpassa din puls till den sydafrikanska rytmen under ditt äventyr i den afrikanska storstan.

9. Bordet är dukat

Sydafrika dukar upp allt från traditionell vardagsmat till Michelinbelönta restauranger. Prova en rejäl shebeenbuffé eller avnjut en gourmetbankett under den stjärnbeströdda, afrikanska kvällshimlen. Låt smaklökarna ta dig med på en fantastisk upptäcktsresa fylld av aptitretande, sydafrikanska delikatesser.

10. Njutning för alla sinnen

Koppla av och njut på sydafrikanskt vis. Varva ner med lyxiga spabehandlingar och välgörande kurer. Parfymerade, traditionella salvor tillverkade av lokala oljor och ingredienser får dig garanterat att koppla av och känna dig som en afrikansk kunglighet på nolltid.

Läs här om våra resor till Sydafrika!