^
  • Resa med tåg i Sydafrika

Resa med tåg i Sydafrika

Tåg är ett spännande sätt att ta del av Sydafrikas magnifika natur. Du kan välja allt från ekonomiklass till lyxkupé – eller kanske vill du ge dig ut på en överdådig tågsafari på Blue Train. Ångtågsfantaster kan även ge sig ut på en tågresa med ett av våra gamla, restaurerade ångtåg.

Annorlunda safari

Välj en annorlunda Sydafrikasafari – med tåg. Järnvägsnätet i Sydafrika är väl uppbyggt och det finns gott om alternativ att välja på för dig som vill utforska landet på räls.

Det går tåg till många av landets vackraste trakter och resenärer tar sig smidigt från städer som Johannesburg och Bloemfontein till spännande resmål som Kapstaden, Durban och Port Elizabeth.

Spoornets Shosholoza Meyl

En av Sydafrikas mest kända tåglinjer är Spoornets Shosholoza Meyl – ett passagerartåg som går mellan landets alla större städer. En biljett i ekonomiklass ger dig ett fällbart säte med gott om benutrymme på linjer som täcker in elva storstäder över hela landet.

Om du väljer att uppgradera får du plats i en två- eller fyrbäddskupé, vilka fungerar som sviter på dagen och sovrum på natten. Tågen har gemensamma duschar och toaletter. Det finns linjer mellan Johannesburg och Port Elizabeth, Durban, Bloemfontein och East London samt mellan Kapstaden och Durban.

Spoornet kör även Premier Classe – ett lyxigt passagerartåg med plats för 126 resenärer i rymliga två-, tre- eller fyrbäddskupéer, kompletta med välutrustat badrum. Små extrafinesser som morgonrock och toalettartiklar ingår också och du har tillgång till rumsservice. Premier Classe-linjen körs mellan Johannesburg och Durban, Johannesburg och Kapstaden samt Kapstaden och Port Elizabeth.

Blue Train - det mest kända tåget

Sydafrikas mest berömda tåg är dock otvivelaktigt Blue Train. Blue Train erbjuder tågkomfort i en helt egen klass och anstränger sig till det yttersta för att du ska få en sydafrikansk tågsafari i lyxens tecken. Marmorgolv, inredning i äkta guld, digital underhållningsanläggning i sviten och förstklassig lokal cuisine med viner kompletterar den flärdfulla resan med Blue Train.

Blue Train körs mellan Pretoria och Kapstaden och mellan Pretoria och Durban. Det finns även specialtur till Pilanesberg National Park.

Rovos Rail - något för alla ångtågsfantaster

Ångtågsfantaster bör definitivt boka in en utflykt med ångtåg på något av landets omsorgsfullt restaurerade lokomotiv, t.ex. med Rovos Rail. Det finns dags- och övernattningsturer från Johannesburg, Port Elizabeth och längs Garden Route.

Läs här om våra resor till Sydafrika!