Väg med utsikt över Kapstaden och Taffelberget i solnedgång, Sydafrika

Kapstaden, Garden Route & safari i Sydafrika

Få storstadssemester i Kapstaden, safariäventyr och bilsemester längs med vackra Garden Route på denna resa till Sydafrika.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

12 dagar från 24.900 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

På den här resan får du uppleva tre av Sydafrikas största höjdpunkter: storstad, sol och safari. Hela resan spenderas dessutom i ett område där det inte finns malaria. Först spenderar du några dagar i en av världens vackraste städer Kapstaden, därefter hyr du en bil och beger dig ut på den fantastiska kuststräckan Garden Route. Här ligger små kuststäder som ett pärlband omgivna av fantastiska naturupplevelser och vackra stränder. Bilen ger dig friheten att själv kunna välja vilken väg du ska köra, samt var och när du vill göra ett stopp. Vi har bokat övernattningar för dig under vägen så att du kan lägga allt ditt fokus på att njuta av dagen. Resan avslutas med en riktig safari där du får komma nära Afrikas rika djurliv och uppleva The Big Five i det vilda!

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Höjdpunkter på resan

AdobeStock_94431259.jpeg
Klimatkompenserade resor

 Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till "Envira Amazonia REDD+" görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året! 

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd 

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet "Envira Amazonia REDD+" kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till. 

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här. 

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien. 

CO2 certificateCO2 certificate 2

Sydafrika - Cape Town - Havn (5).jpg
Resor till Kapstaden & vinområdet

Res till Kapstaden för ett besök på Robben Island och smaka vin och ost i det kända vinområdet. Hitta din resa här!

Kapstaden

Med ett läge mellan Atlanten och dramatiska berg är Kapstaden i Sydafrika en av världens vackraste städer. Kapstaden är även en spännande stad som bjuder på ett rikt folkliv och exotisk shopping. I Kapstaden har ni också möjlighet att få en inblick i det moderna Afrika, inte minst om ni besöker någon av Kapstadens fascinerande townships eller Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad i 27 år.

Nära till naturen

Från Kapstaden är det nära till naturen. Gör en utflykt till den klippiga halvön strax söder om Kapstaden och åk till Godahoppsudden. Upplev fina små fiskesamhällen, populära stränder och ett rikt djurliv som inkluderar både babianer, antiloper, sälar och pingviner. Även valar kan ses nära Kapstaden och längre in i landet erbjuder bergen vandring med vacker utsikt över staden och havet.

Sydafrikanskt vin

Längre in i landet väntar vinområdet. Här sträcker sig vinstockarna mot horisonten och på de vackra historiska vingårdarna kan du smaka på det sydafrikanska vinet från den senaste skörden. Till vin hör god mat och du äter fantastisk gott i vindistriktet. Området är även känt för sina trevliga Bed & Breakfasts. 

Resor till Sydafrika - vi kan Sydafrika!

Rejser til Garden Route, Sydafrika
Resor till Garden Route

Följ med på en oförglömlig resa längs Sydafrikas södra kust, som går under namnet Garden Route.

Mest kända körsträcka

En kör-själv semester med bil längs Sydafrikas södra kust på Garden Route är det perfekta sättet att uppleva denna vackra kuststräcka på. Här ligger trevliga små kuststäder som pärlor på ett band och mellan städerna är det möjlighet att utforska den frodiga naturen. Ät ostron i hamnen i Knysna, se valar i Hermanus, utforska historiska småstäder och stå öga mot öga med en struts. Detta är bara några av höjdpunkterna längs Garden Route, som är en av Sydafrikas höjdpunkter.

Karta

Dag för dag

Få storstadssemester i Kapstaden, safariäventyr och bilsemester längs med vackra Garden Route på denna resa till Sydafrika.

Dag 1: Avresa från Sverige

Resan från Sverige till Sydafrika kan äntligen börja!

Dag 2: Ankomst till Sydafrika

Du ankommer till Sydafrika på morgonen. Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Sydafrika, så för det mesta reser du utan jetlag. Väl på plats hämtar du din hyrbil och kör in till stan där du har tre nätter på ett centralt beläget hotell.

Dag 3-4: Kapstaden

Under de här dagarna kan du uppleva Kapstaden, som med all rätt anses vara bland världens vackraste städer. Staden själv bjuder på många turistattraktioner. En utav dem finns vid vattnet och är Victoria & Alfred Waterfront. Här kan du hitta små boutiquer, stora shoppingcenter, marknader, teatrar, biografer, barer, restauranger, hotell, ett akvarium samt South African Maritime Museum. Det är en särskild stämning vid Waterfront – speciellt på kvällen. Ett annat alternativ är att ta linbanan till toppen av Table Mountain där du har en fantastisk utsikt över staden och havet. Området har dessutom många fina vandringsleder.

Du kan också välja att ta bilen och köra längs den fantastiska kuststräckan Chapman’s Drive ner till Godahoppsudden. På vägen passerar du den mysiga lilla staden Simon’s Town. Staden är full av historia och på stranden Boulders Beach, som ligger i närheten, finns en stor pingvinkoloni.

Ytterligare ett alternativ är att besöka ett township. Här får du uppleva de förhållanden som större delen av Kapstadens befolkning lever under. Trots omständigheterna och fattigdom kommer du att få uppleva det sydafrikanska folkets fantastiska livsglädje och entusiasm. Önskar du få uppleva en township bör du följa med på en arrangerad tur och inte åka på egen hand.

Dag 5: Kapstaden – Hermanus

Det har blivit dags att säga farväl till Kapstaden. Du kör österut till den lilla staden Hermanus som är känd som en av de bästa platserna i världen att få syn på valar från land. Bilresan tar bara 1,5 timma men vi rekommenderar att du avsätter lite längre tid och undviker huvudvägen N2 som går inåt landet. Du bör istället ta chansen att få en extra naturupplevelse genom att följa kusten från Strand till Kleinmond och vidare till Hermanus. Vid Betty’s Bay kan du få se en stor pingvinkoloni, men hela sträckan är otroligt vacker så det finns många stopp du kan göra på vägen. Du spenderar en natt här i valarnas semesterparadis Hermanus. Från juli till november kommer sydkapare (del av rätvalsfamiljen) ofta så nära land att du mindre än 20 meter från kusten kan se hur de rör sig framåt i vågorna.

Dag 6-7: Hermanus – Knysna

De kommande två nätterna har vi bokat hotell för dig i den härliga lilla staden Knysna som ligger vid Knysna-lagunen. I området omkring den praktfulla lagunen finns ett naturligt paradis av frodiga, ursprungliga skogar, fridfulla sjöar och gyllene stränder. Det är 400 km mellan Hermanus och Knysna. Du kan välja att följa kusten eller köra inåt landet på R62, också känd som världens längsta vinväg. Den här vägen är lite längre och det kommer att ta större delen av dagen, men du belönas samtidigt med fantastisk natur! Om du vill kan vi hjälpa dig att boka en övernattning i t.ex. Oudtshoorn, som är berömt för sina strutsfarmer, innan du kör vidare till Knysna. Det ger dig lite mer tid till att uppleva området och de enastående Cango Caves som ligger norr om Oudtshoorn. Morgondagen kan du använda till att bara njuta av mysiga Knysna.

Dag 8-10: Knysna – Addo Elephant National Park

Ca. 4,5 timmars bilresa öst om Knysna väntar tre dagars safariupplevelser när du bor på den fantastiska Kuzuko Lodge som ligger i malariafria Addo Elephant National Park. Addo är framförallt känd för sin stora mängd elefanter, men är även hem för resten av Afrikas Big Five samt en mängd andra djurarter. Lodgen erbjuder safari i öppna fordon två gånger om dagen. Den ena i gryningen och den andra i slutet av dagen när hettan har lagt sig och savannen badar i den härliga eftermiddagssolen. Vilka djur du ser har naturligtvis med tillfälligheter att göra, men alla klassiska savanndjur håller till i området. Bland annat ”The Big Five”: lejon, elefant, noshörning, buffel och leopard. Så håll ögon och öron öppna!

Dag 11: Avresa från Sydafrika

Ditt sydafrikanska äventyr börjar gå mot sitt slut. Du säger farväl till Kuzuko Lodge och kör de 150 km till Port Elizabeth. Här lämnas bilen och resan hem mot Sverige påbörjas. Det vill säga om du inte väljer att förlänga resan med safari i Kruger National Park, vandring i vackra Drakesberg eller ett par dagar vid Indiska Oceanen. Prata med våra resekonsulter om de möjligheter som finns.

Dag 12: Ankomst i Sverige

Du ankommer till Sverige – ännu en gång utan jetlag och med en mängd minnen i bagaget!

Se alla dagar

Prisexempel

12 dagar från 24.900 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
Sydafrika - Stellenbosch (5)_0

Äventyr i vinområdet

Denna tur ger dig möjlighet att både prova vin samt upptäcka det vackra området på ett aktivt sätt.

5 tim från 3.000 kr

Sydafrika - Atlantis - sandklitter

Sandboarding och fyrhjuling

På denna tur kan du se fram emot en hel dag fylld med fart när du besöker sanddynorna i Atlantis.

1 dag från 1.500 kr

Par som tittar på vyn över havet och Hermanus från utsiktsplats, Sydafrika

Hermanus, valar och vin

Upplev valarna längs Sydafrikas sydkust och njut av områdets goda viner på denna privata heldagstur. 

1 dag från 1.950 kr

Barn i skoluniform i Kapstaden, Sydafrika

Robben Island & township

Res genom det moderna Sydafrikas historia och besök både Robben Island och en township.

1 dag från 900 kr

Sydafrika - Cape Town - haj

Dyka med vithajar

Dyk med vithajar och se de stora djuren på riktigt nära håll utanför Kapstadens kust.

5 tim från 2.450 kr

Sydafrika - Cape Town - Pingviner (3).jpg

Godahoppsudden & Cape Point

Besök Godahoppsudden, Cape Point och Boulders Beach på denna dagstur fylld med upplevelser. 

1 dag från 900 kr

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
Vit sandstrand som möter turkost hav i soliga Mauritius

Sydafrika & Mauritius

 • Kapstaden & vinområdena
 • Safari i Kruger N.P
 • Sol & bad på Mauritius

16 dagar från 49.900 kr

Solnedgång över taffelberget och hus i Kapstaden, Sydafrika

Klassiska Sydafrika

 • Upplev landet med egen bil
 • Provsmakningar i vinområdet
 • Flera dagar med safariupplevelser

13 dagar från 26.800 kr

Flock elefanter som släcker törsten i vattenhåla, Afrika

Kruger och Kapstaden

 • Safari bland The Big 5
 • Tid att uppleva Kapstaden
 • Minimal transporttid

11 dagar från 30.800 kr

Lejonfamilj under träd på torr savann, Afrika

Sydafrikas höjdpunkter

 • Utforska Kapstaden
 • Safari i Kruger National Park
 • Kör i eget tempo med hyrbil

15 dagar från 34.500 kr

Resa Romantiska Sydafrika

Romantiska Sydafrika

 • Kapstaden & Camps Bay
 • Bo i vinområdena
 • Magisk safari i Kruger N.P

13 dagar från 38.000 kr

Fotograferande av elefant i Maritane i Pilanesberg, Sydafrika

Safariäventyr i Pilanesberg

 • 2 safaris dagligen inkluderade
 • Alla måltider inkluderade
 • Malariafritt område

10 dagar från 16.200 kr

Pool och solstolar med utsikt över skog, Sydafrika

Safari, Zululand & Drakensberg

 • Safari i Hulhuluwe-Imfolozi
 • Upplev Zulukulturen i Battlefields
 • Utforska vackra Drakensberg

14 dagar från 35.200 kr

Leopard som ligger ner på marken och vilar i skuggan, Afrika

Sydafrika & Australien kombo

 • Safari och natur i Sydafrika
 • Sydney, Cairns, Adelaide
 • Storstad, rev och djur i Australien
   

21 dagar från 46.900 kr

Vy över forsande Victoriafallen och regnbåge, Zimbabwe

Kapstaden, Victoriafallen och Safari

 • Upplev färgstarka Kapstaden
 • Victoriafallens enorma vattenmassor
 • Safari i Chobe National Park

14 dagar från 37.200 kr

Utsiktsplats på Woodbury Lodge i Amakhala, Sydafrika

Familjeäventyr i Sydafrika

 • Upplevelser för alla åldrar
 • Sandboarding och fyrhjuling
 • Big Five safari i Amakhala

11 dagar från 24.900 kr

Vinodling med berg i bakgrund i Franschhoek, Sydafrika

Safari, vin & strand i Sydafrika

 • Kör längs vackra Garden Route
 • Smaka på godsaker i vinområdet
 • Safariupplevelse i Amakhala

14 dagar från 27.400 kr

Tåg som kör genom landskap i solnedgång, Sydafrika

Rovos Rail, Victoriafallen & Safari

 • Åk lyxtåget Rovos Rail
 • Bo på Victoria Falls Hotel
 • Safari i Chobe National Park

12 dagar från 56.400 kr

Elefant framför jeep på safari på grön savann, Sydafrika

Big Five Safari i Madikwe

 • Safari bland 'The Big Five'
 • Lyx och avkoppling
 • Fantastiska naturupplevelser

10 dagar från 31.200 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png