^
 • Resor till Sydafrika

  100% skräddarsytt eller färdigt reseförslag - du väljer!

 • Resor till Sydafrika

  100% skräddarsytt eller färdigt reseförslag - du väljer!

 • Resor till Sydafrika

  100% skräddarsytt eller färdigt reseförslag - du väljer!

 • Resor till Sydafrika

  100% skräddarsytt eller färdigt reseförslag - du väljer!

 • Resor till Sydafrika

  100% skräddarsytt eller färdigt reseförslag - du väljer!

Resor till Sydafrika

Vi erbjuder resor till Sydafrika utformade helt efter dina intressen, önskemål och budget. Kontakta oss så hjälper vi dig med din drömresa!

Se och göra i Sydafrika

Sydafrika lockar fler och fler resenärer, och det av förståeliga skäl. Resor till Sydafrika bjuder på Big Five safari, kulturarvet efter apartheid, mat och vin i absoluta toppklass samt en fantastisk befolkning som vill göra allt för att du ska känna dig hemma i deras vackra land. 

Safari, vin och Kapstaden

Åk på safari i Krugerparken eller i någon av de andra fantastiska nationalparker som finns i Sydafrika. Utforska Garden Route i egen bil på en vacker roadtrip, smaka på vin i vindistriktet och njut av storstadslivet i Kapstaden. Att du dessutom slipper jetlag och att den bästa tiden att besöka Sydafrika är under våra kalla vintermånader är bara en bonus.

 

Boka resa till Sydafrika

Vi hjälper dig med din drömresa, oavsett om det är något av våra färdiga reseförslag eller en skräddarsydd resa helt efter dina önskemål du vill boka.

Ring oss på 0775-888 088 eller maila en förfrågan på pris och resrutt här.

Fakta

Fakta om Sydafrika


 


The Rainbow Nation

Man kan med rätta omtala Sydafrika som en riktig regnbågsdestination. Här finns ett hav av olika nationaliteter och språk alltihop tillsammans i ett land som engång var uppdelar mellan svart och vitt. Även naturen omfamnar regnbågens alla färger från den blå Indiska Ocean till gul-bruna färger i det torra landskapet i nordvästra Sydafrika till gröna vingårdar strax utanför Kapstaden.


Ett land med många kontraster

Ena dagen upplever ni hur ett lejon nedlägger en buffel och nästa dag äter ni ostron medan ni tittar på valar. Vandra i världens tredje största ravin eller spela golf samtidigt som ni håller utkik efter elefanter. I Sydafrika finns sumpmarker och öken, giraffer och pingviner, berg och gyllene slätter. Här är det indier, zuluer, kineser, xhosaer och vita – allt tillsammans under samma himmel. Det är en regnbågsnation!


Livet efter apartheid

Uttrycket användes för första gången i Sydafrika av ärkebiskop Desmond Tutu då han skulle beskriva Sydafrika efter apartheid 1994. Det blev på alvar cementerat av Nelson Mandela kort tid efter att han tillträtt som president. "Each of us is as intimately attached to the soil of this beautiful country as are the famous jacaranda trees of Pretoria and the mimosa trees of the bushveld - a rainbow nation at peace with itself and the world".


På safari

Safari betyder på swahili "att resa".


Det är två möjligheter att åka på Safari på för att se och uppleva vilda djur i Sydafrika. Ni kan välja att besöka en av de många nationalparkerna som finns eller så kan ni välja att besöka ett privat viltreservat. I Nationalparkerna är det flera olika övernattningsalternativ. I de privata viltreservaten bor ni på reservatens lodger. Fördelen med nationalparkerna är att ni har lite fler övernattningsalternativ medan vid de privata viltreservaten är det färre bilar och människor och upplevelsen kan bli mer intens.


Guiden betyder allt

På alla safariutflykter betyder en stor del av succén på guiden. Hens vetskap, entusiasm och förståelse för naturen är ovärderlig – och smittande. Guiden vet var djuren befinner sig eller hittar dem via spår och ljud. Guiden vet praktiskt taget allt om växt- och djurlivet i reservatet. Ofta har guiden en ”tracker” med. Det är för det mesta en lokal som har levt i och med naturen i åratal. Trackern är expert i att avläsa naturen och kan få syn på de mest kamouflerade och dolda djur och fåglar.


Säkerhet

En stor del av den Sydafrikanska befolkningen lever i djup i fattigdom. Det kommer ni uppleva om ni besöker någon av kåkstäderna. Fattigdom kan medföra desperation och kriminalitet. Dock är de allra flesta Sydafrikaner, svarta som vita, mycket öppna och gästfria. De är stolta över sitt land och vill visa fram landets bästa sida. Ett par saker är förvisso bra att ha i bakhuvudet på er resa till Sydafrika:


 • Lås bildörrarna när ni kör

 • Kör inte bil efter mörkrets inbrott

 • Gå inte utanför på kvällen – Ta en taxi!

 • Åk inte ut till kåkstäderna på egen hand

 • Låt era dyra smycken stanna hemma

 • Fråga om de lokala förhållandena på ert hotell

 • -och allra viktigast. Bliver ni utsatta för ett rån överlämna allt det som tjuven ber om. Er kamera kan ersättas!

 


FAKTA OM SYDAFRIKA


Areal: 1.222.000 km2 (ca. 3 gånger så stort som Sverige)
Befolkning: (uppskattat) ca. 50 miljoner fördelat på nio provinser: Limpopo, Mpumalanga, Gauteng, Free State, North West, KwaZulu Natal, Eastern Cape, Western Cape och Northern Cape
Huvudstad: Pretoria är administrativ huvudstad, Kapstaden är lagstiftande huvudstad och Bloemfontein är juridisk huvudstad.
Regeringsform: Republik
Största stad: Johannesburg (5-12 miljoner invånare beroende på vad man betecknar som Johannesburg.
Tidsskillnad: +1 timma på vintern, annars ingen skillnad.
Nationaldag: Freedom Day 27 april
Språk: Det är 11 officiella språk, men de allra flesta pratar engelska


Valuta: Rand (ZAR)
Klimat: Sydafrika har sommar när vi har vinter och tvärtom. Temperaturen på sommaren (oktober till april) svänger mellan 15-30 grader beroende på var ni befinner er. Visum: Svenska statsborgare behöver inte ansöka om visum. Dock är det ett krav på antal tomma sidor i ert pass. Undersök alltid på swedenabroad.com innan avresa för senaste uppdaterade regler.
Hälsa: Var uppmärksam på att det är malaria på vissa platser i Sydafrika.


 


Karta