^
 • Kapstaden, Victoriafallen och safari

  14 dagar från 29.900 kr

 • Kapstaden, Victoriafallen och safari

  14 dagar från 29.900 kr

 • Kapstaden, Victoriafallen och safari

  14 dagar från 29.900 kr

 • Kapstaden, Victoriafallen och safari

  14 dagar från 29.900 kr

 • Kapstaden, Victoriafallen och safari

  14 dagar från 29.900 kr

Kapstaden, Victoriafallen och safari

I denna resa får du uppleva både Kapstaden och Victoriafallen samt åka på safari i Chobe National Park.

14 dagar från 29.900 kr 
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn
Pris per person för 2 vuxna från 35.500 kr
Priset inkluderar: Flyg, övernattningar och safari
 

Denna resa innehåller tre av de absolut största höjdpunkterna i södra Afrika, nämligen vackra Kapstaden i Sydafrika samt Victoriafallen i Zimbabwe och safari i Botswana. Resan går i ett behagligt tempo vilket gör att du har gott om tid att uppleva de olika platserna du besöker.

Resan börjar i Kapstaden, Sydafrika där du har fem dagar att upptäcka stadens alla sevärdheter. Du får chans att lära dig mer om landets historia, njuta av det vackra landskapet utanför staden samt bli mer bekant med stadens vänliga invånare. Efter det väntar de mäktiga och välkända Victoriafallen i Zimbabwe där du har tre nätter. Sista anhalt på resan är Chobe National Park i Botswana, där tre nätter på härliga Chobe Safari Lodge bjuder på spännande utflykter och safaris bland Afrikas vilda djur. Du får också möjlighet att bara koppla av på lodgen som ligger vackert precis vid Chobe River.

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Avresa från Sverige

Idag lämnar du Sverige och påbörjar din spännande resa till södra Afrika. 

Dag 2: Ankomst till Kapstaden

Du ankommer i dag till Kapstaden och körs från flygplatsen till ditt centralt belägna hotell. Här kan du installera och återhämta dig efter resan innan du kanske beger dig ut för att inhämta de första intrycken av staden du ska spendera kommande fem dagar i. 

Dag 3 – 6: Kapstaden

Kapstaden är en av världens vackraste storstäder med sitt läge mellan Atlanten och bergen. Du kan ta linbanan till toppen av Taffelberget, varifrån du har helt fantastisk utsikt över staden, bergen och havet. Gör också ett besök på Robben Island, där Nelson Mandela satt fängslad i 27 år och lär dig mer om landets mörka historia. Eller varför inte utforska en utav stadens townships? Du kan dessutom njuta av kulinariska upplevelser på någon utav Kapstadens många trevliga restauranger. Läckra skaldjur tillsammans med ett lokalt vitt vin rekommenderas varmt. 

 

Kapstaden är omgiven av vacker natur. Kör eller ta en tur söderut till Godahoppsudden och Cape Point, och upplev mysiga små fiskebyar, vackra stränder och ett rikt djurliv utmed vägen. Du kan också ha tur att se valar i närheten av Kapstaden. En kort bilresa från stan väntar också vindistrikt där några av världens bästa viner produceras. Här ser du rader av vinstockar som sträcker sig så långt ögat når och omges av hänförande, vackert bergslandskap. De flesta vingårdar erbjuder smakprov på senaste skörden och inne i städerna Franschhoek, Stellenbosch och Paarl ligger förstklassiga restauranger där mat och vin kombineras på ett utsökt vis. 

Dag 7: Kapstaden till Victoriafallen

Njut av de sista timmarna i Kapstaden innan det är dags att flyga vidare norrut till Victoriafallen i Zimbabwe, där nästa äventyr väntar. Du kommer att hämtas på flygplatsen och köras till ditt hotell där du ska bo de kommande tre nätterna. Det finns flera olika sätt att uppleva det 1,6 km långa vattenfallet, där vattenmassorna väller ut över berget och skickar upp ett moln av ånga mot den blå himmelen. Du kan bland annat njuta av de vackra vyerna från utsiktsplatserna längs floden. Eller vad sägs om att ta en helikoptertur över området så att du kan se hela vattenfallet och det magnifika landskapet från ovan?

Dag 8 – 9: Victoriafallen

Victoriafallen är dock mycket mer än det mäktiga vattenfallet. I området finns en uppsjö av olika aktiviteter så det är inte svårt att fylla dagarna med roliga och spännande upplevelser. Besök exempelvis den lokala marknaden, vilket är ett paradis för dig som älskar att shoppa. Här hittar du allt du kan tänka dig när det gäller träsnideri, masker, tvålskulpturer och mycket mer. Du kan också åka på forsränning, hoppa bungyjump eller komma nära både elefanter och lejon på spännande safaris. Möjligheterna är oändligt många så enda utmaningen är att behöva välja vad du ska göra!  

Dag 10: Victoriafallen till Chobe National Park

Från Victoriafallen reser du mot den lilla staden Kasane i Botswana varifrån du åker vidare till Chobe National Park som är en av Afrikas absolut bästa safariområden. Parken är hem åt lejon, leoparder, giraffer och en mängd andra djur. Genom parken rinner Chobefloden och lockar djur från alla håll och kanter. Det är en fantastisk upplevelse att betrakta elefanterna som badar i floden, allt medan bufflar och flodhästar söker sig hit för att dricka och krokodilerna lurar under ytan. Du kan också få se lejon och hyenor i närheten av floden, där även zebror och antiloper kommer för att beta. De kommande tre dagarna bor du på Chobe Safari Lodge som är en perfekt utgångspunkt för att utforska området.

Dag 11 – 12: Safari på Chobe Safari Lodge

Njut av dagens varmaste timmar vid poolen på Chobe Safari Lodge, spela squash i den svala morgonluften, skäm bort i skönhetssalongen eller ta en drink i baren. På kvällen kan du njuta av en god måltid i lodgens stora utomhusrestaurang som badar i mjuka strålar från kvällssolen. 

Lodgen erbjuder också en mängd aktiviteter, inklusive safaris där du får möjlighet att uppleva Chobes rika djurliv i sällskap med en skicklig guide som berättar om naturen och djuren du ser längs vägen. Du kan också åka på fisketurer, scenic flights eller göra en dagsutflykt till Victoriafallen eller Okavangodeltat. Eller vad sägs om en guidad vandring genom Chobes vackra landskap, där du håller utkik efter områdets många olika fågelarter.

Dag 13: Avresa från Kasane, Botswana

Njut av sista morgonen i Chobe National Park, innan det är dags att ta sig till flygplatsen och påbörja resan hem mot Sverige igen. 

Dag 14: Ankomst Sverige

Du landar på svensk mark igen efter ett afrikanskt äventyr du sent ska glömma!

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Lågsäsong  fr. 35.500 kr  fr. 29.900 kr
 Högsäsong  fr. 34.900 kr  fr. 30.900 kr

 

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige - Sydafrika // Botswana - Sverige
 • Transfer flygplats - hotell t/r i Kapstaden
 • 5 nätter i Kapstaden inkl. frukost
 • Flyg Kapstaden - Victoriafallen, Zimbabwe o/w
 • Transfer flygplats - hotell o/w i Victoriafallen
 • 3 nätter i Victoriafallen inkl. frukost
 • Transfer Victoriafallen - Chobe Safari Lodge, Botswana o/w
 • 3 nätter på Chobe Safari Lodge inkl. alla måltider samt 2 safaris per dag *
 • Transfer Chobe Safari Lodge - Kasane flygplats o/w
 • Full klimatkompensation – läs mer här!

* Notera att de flesta safarilodger har en åldersgräns på 6 år för barn

Tillägg:

 • Avbeställningsskydd 
 • Reseförsäkring 

Säsonger
Maj till september räknas generellt som lågsäsong för resor till Sydafrika. Resterande del av året går under högsäsong. 
Pris för resor över jul och nyår är på förfrågan.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen. I Sydafrika har oftast safarilodgerna en åldersgräns på 6 år för barn. 

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se