^
 • Sydafrika och Mauritius

  16 dagar från 49.900 kr

 • Sydafrika och Mauritius

  16 dagar från 49.900 kr

 • Sydafrika och Mauritius

  16 dagar från 49.900 kr

 • Sydafrika och Mauritius

  16 dagar från 49.900 kr

 • Sydafrika och Mauritius

  16 dagar från 49.900 kr

Sydafrika och Mauritius

Härlig resa till Sydafrika med besök i Kapstaden, vinområdena, safari i Krugerparken och avslutande sol på romantiska Mauritius

15 dagar från 49.900 kr
Pris per person vid 2 vuxna

Priset inkluderar:  flyg, övernattningar, transfers, safari och turer

En resa till Sydafrika och Mauritius med stort fokus på äventyr och romantik. En resa som passar dig som kanske vill uppleva Sydafrika och Mauritius på bröllopsresan eller bara komma bort med din partner. Alla boenden och upplevelser är noga framtagna för för just detta ändamål.

På resan kombineras safari och vinprovning i Sydafrika med avkoppling och romantik på härliga Mauritius. Börja med fyra nätter på lyxiga The Bay Hotel utanför Kapstaden varifrån du bland annat får besöka de världsberömda vindistrikten på en guidad tur. Nästa stopp på resan är två nätter på Motswari Private Game Reserve i Krugerparken, där Big 5-safari väntar.

Efter oförglömliga upplevelser bland lejon och bufflar väntar två nätter i Johannesburg med besök i Soweto. Resan avslutas sedan med flyg till vackra Mauritius för fem nätter på 5-stjärniga Paradise Cove Boutique Hotel. Här kan ni förutom att bada i det turkosblå vattnet, också njuta av spa, segelturer och romantiska middagar på tu man hand.  

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Avresa Sverige

Resan går med nattflyg till Sydafrika. Incheckning sen eftermiddag, med en mellanlandning i Europa. 

Dag 2: Kapstaden/Camps Bay

Välkomna till Kapstaden som av många anses vara en av världens vackraste städer! Vid ankomst blir du hämtad av en chaufför som kör dig till Camps Bay, beläget vid kusten ca 20 min utanför Kapstaden. Du checkar in på fantasiska Camps Bay Resort och har sedan resten av dagen på egen hand.

Dag 3: Kapstaden/Camps Bay

Dagen är idag fri för egna aktiviteter. Utforska Camps Bay, ligg vid poolen, njut av en SPA-behandling eller ta dig kanske in till Kapstaden och upptäck staden. Här kan du besöka historiska Robben Island eller ta en tur upp till toppen av Taffelberget för en underbar utsikt. Kanske lockar istället en dagstur söderut till Godahoppsudden och Cape Point där de två haven möts och där du kan se pingviner utmed vägen vid Boulders Beach. Vi rekommenderar att du förbokar turer hemifrån då det snabbt blir uppbokat. 

Dag 4: Dagstur till vinområdena (privat)

Dags att njuta av goda viner och vackra vyer under denna privata dagstur till vinområdena Stellenbosch och Franschoek norr om Kapstaden. Under dagen får du besöka flertalet fantastiska vingårdar där vinprovning står på menyn. Turen är privat så inga andra resenärer är med under dagen, vilket ger dig en unik och persnlig inblick i detta fantastiska område. Du är tillbaka på hotellet under sen eftermiddag i god tid för en härlig middag med utsikt över bukten. 

Dag 5: Kapstaden/Camps Bay

Ytterligare en dag som är fri för dig att upptäcka allt Kapstaden med omnejd har att erbjuda. Få inspiration och se alla våra dagsturer HÄR.

Dag 6: Kapstaden - Hoedspruit/Krugerparken

Idag lämnar du Kapstaden och flyger till Hoedspruit där häftiga safariäventyr väntar.  Vid ankomst möts du av en representant som kör dig till lodgen Motswari Private Game Reserve som blir ditt hem de kommande två nätterna. Redan första eftermiddagen åker du på din första safari med chans att se The Big 5, bestående av lejon, noshörning, buffel, elefant och leopard. 

Dag 7: Krugerparken/Motswari Game Reserve

Du väcks tidigt på morgonen och åker ut på din andra safari för att få syn på djuren innan solen lyser starkt och djuren drar sig undan. Med på safarin är duktiga spårare och guider som ger dig bästa tänkbara förutsättningar att få se djuren, samt lära dig om hur de lever i området. Oförglömliga upplevelser som sedan kan smältas över en härlig frukost väl hemma på lodgen igen. Motswari Private Game Reserve är beläget i den privata delen av Krugerparken och här kommer du att kunna uppleva både natur och djurliv samt njuta av lodgens olika faciliteter. All mat ingår förutom de totalt fyra safariturerna.

Dag 8: Krugerparken - Johannesburg

Efter en sista morgonsafari och frukost beger du dig mot Johannesburg där två nätter väntar i denna myllrande storstad. 

Dag 9: Morgontur till Soweto/Johannesburg

Efter frukost blir du idag upphämtad på ditt hotell och åker mot Johannesburgs största township Soweto. Egentligen är det en samling townships som bildades i utkanten av staden under 30-talets apartheid och under dagen besöker du bland annat The June 16 Memorial Acre faces Morris Isaacson High School, varifrån upproret The Soweto Uprising startade 1976, samt Nelson Mandelas hus. En kunnig guide är med på turen och du får lära dig mer om både Soweto och apartheids historia. Efter fyra timmar återvänder du till Johannesburg och har resten av dagen åt att utforska Sydafrikas största stad.  

Dag 10: Johannesburg - Mauritius

Idag går resan österut mot Mauritius där härliga stränder och skön avkoppling väntar under fem nätter på Paradise Cove Boutique Resort.

Dag 11-14: Mauiritius/Paradise Cove Boutique Resort

Dags att bara njuta av sol, bad och härliga stränder på Mauritius Paradise Cove Boutique Resort. Hotellet vänder sig endast till vuxna resenärer så här finns chans att slappna av i en lugn och vuxenanspassad miljö. Låt romantiken flöda i de vackra omgivningarna, ta en SPA-behandling och njut av god mat och dryck på någon utav hotellets fyra restauranger. Staden Grand Baie ligger endast 10 minuter bort och erbjuder ännu fler restauranger samt uteliv för den som önskar det. Det finns också dagsaktiviteter som kajak, trampbåtar, vattenskidor och tennis att testa på om man vill vara lite mer aktiv. På resorten finns också en en tropisk trädgård och en vacker infinity-pool som ytterligare förgyller din tillvaro. Fem nätter här är som en lisa för själen och en plats många väljer för att fira någon speciell dag, eller bara njuta av en romantisk semester med sin partner. 

Dag 15: Avresa Mauritius och ankomst Sverige

Idag har det blivit dags att lämna Mauritius och paradiset och flyga mot nordligare breddgrader. Efter både äventyr, avkoppling och romantiska hotellvistelser landar du återigen på svensk mark samma dag som du började din resa. 

Pris per person

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige - Sydafrika//Mauritius - Sverige
 • Inrikesflyg Kapstaden - Hoedspruit o/w
 • Flygskatter
 • Transfer flygplats - hotell t/r
 • 4 nätter i Camps Bay, Kapstaden
 • Privat heldagstur till vinområdena inkl. vinprovning och lunch
 • Transfer Hoedspruit - Motswari Private Game Reserve o/w
 • 2 nätter på Motswari Private Game Reserve inkl. safari och måltider
 • Transfer Motswari Private Game Reserve - Johannesburg o/w
 • 2 nätter i Johannesburg
 • Privat halvdagstur till Soweto inkl. alla transporter
 • Flyg Johannesburg - Mauritius o/w
 • 5 nätter på Paradise Cove Boutique Resort, Mauritius inkl. MyPlanet bonus:
  - Cooking class
  - Beach bag till henne
  - Stråhatt till honom
  - En flaska bubbel vid ankomst 
  - En romantisk middag för två
  - Choklad
 • Full klimatkompensation – läs mer här!