^

Big Five Safari i Madikwe

Följ med på spännande safari bland 'The Big Five' i Madikwe och upplev townshipen Soweto utanför Johannesburg.

10 dagar från 23.900 kr
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn 
Pris per person för 2 vuxna från 30.600 kr
Priset inkluderar: flyg, övernattningar, utflykt och safaris 

Denna resa erbjuder både den ultimata safariupplevelsen och härlig avkoppling på härliga lodgen aha Thakadu River Camp. Din resa börjar i metropolen Johannesburg där du har två nätter på hotell. Här får du bland annat följa med på en guidad cykeltur genom townshipen Soweto där många kända händelser i Sydafrikas historia ägt rum. Efter storstaden väntar den sydafrikanska bushen och safariupplevelser i Madikwe Game Reserve. Här väntar massor av spännande safaris med erfarna guider där du bland annat har möjlighet att se elefant, lejon, buffel, leopard och noshörning - även kända som "The Big Five". Det finns också goda möjligheter till avkoppling och att bara njuta av lugnet och faciliteterna på aha Thakadu River Camp. Då lodgen är ett ecoturism-samarbete går en stor del av vinsten till det lokala samhället och dess lokalbefolkning. Vetskapen om detta ger en extra bonus att vistelsen och upplevelserna man får på denna fantastiska plats också kommer de som bor och lever här till gagn. 

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Avresa från Sverige

Idag reser du från Sverige mot Johannesburg i Sydafrika.

Dag 2: Ankomst till Johannesburg

Du anländer till Johannesburg där transfer till ditt hotell inne i stan väntar. Använd resten av dagen till att upptäcka staden, eller bara koppla av och ladda inför morgondagens utflykt till Soweto. 

Dag 3: Cykeltur i Soweto

Idag väntar en heldagstur på cykel genom Soweto township utanför Johannesburg. Detta är ett kul och annorlunda sätt att få uppleva livet och vardagen i en township och du kommer närmare lokalbefolkningen än på en busstur. När du färdas på cykel får du en helt annan möjlighet att se, höra och känna staden och människorna omkring dig. Turen genomförs tillsammans med en lokal guide som kan berätta om områdets historia och utveckling genom åren. Du besöker naturligtvis huset där Nelson Mandela bodde som idag kallas Mandela Family Museum, och vägen går också förbi Hector Petersons minnesmärke. Du får också chans att stanna på vägen vid små gatustånd med snacks och frukt som finns utmed de smala gatorna. Turen avslutas med en traditionell måltid serverad utomhus vid Lebo’s Backpackers, innan du återvänder till Johannesburg efter sex timmar av cykling och starka intryck.

Dag 4: Johannesburg - Madikwe

Från Johannesburg reser du med privat transfer till Madikwe Game Reserve, där en mängd spännande safariäventyr väntar. Resan tar ca 4,5 timmar, men det finns mycket att titta på längs vägen. Landskapet blir succesivt mer ödsligt och den fascinerande afrikanska bushen tar över.

Checka in på aha Thakadu River Camp, som kommer att vara ditt hem de kommande fem nätterna. Räkna med en rad spännande safariupplevelser och även avkopplande stunder i lodgens vackra omgivningar.

Dag 5 – 8: Safari i Madikwe från aha Thakadu River Camp

Det härliga aha Thakadu River Camp är vackert belägen på stranden av Marico River, omgiven av den frodiga afrikanska bushen. Lodgen består av 12 luxury tents som är smakfullt och modernt inredda men med en stark afrikansk atmosfär. Varje luxury tent har eget badrum samt utedusch och privat altan med utsikt över de vackra omgivningarna. Det finns en härlig pool på lodgen där du kan koppla av och lapa lite sol mellan safariupplevelerna. Föredrar du skugga går det bra att landa i en bekväm soffa men en bra bok och en drink ett par timmar under dagens varmaste timmar. Lodgen har också en så kallad boma, som är en rund inhägnad av grenar där måltider utomhus kan intas. Här kan du njuta av läckra afrikanska gourmetmiddagar under den afrikanska gnistrande stjärnhimlen. En stor del av dagen går åt till att upptäcka reservatets unika djurliv. Två gånger om dagen har du möjlighet att följa med på safari på savannen. En kunnig guide är med för att ge bästa tänkbara upplevelse och se elefanter, noshörningar, lejon, leoparder och bufflar i deras naturliga element. Du har också möjlighet att uppleva några av de 350 fågelarter som lever i reservatet, antingen genom fågelskådning eller vandringar i bushen. Med fem dagar till ditt förfogande har du bästa möjligheter att uppleva magin i den afrikanska bushen. Njut av dessa dagar fyllda med spännande natur - och djurupplevelser samt avkoppling på lodgen. Väl värt att nämna är att aha Thakadu River Camp är ett för Sydafrika alldeles unikt ecoturism-samarbete mellan North-West Parks, Molatedi Community och turoperatören The Nature Workshop. Detta gör att du kan njuta av upplevelser i detta fantastiska område och veta att det lokala samhället och människorna som bor här får ta del av vinsten som görs på varje besökare. 

Dag 9: Avresa från Madikwe till Sverige

Du blir upphämtad på lodgen i Madikwe Game Reserve och körs sedan till flygplatsen i Johannesburg där resan hem till Sverige börjar.

Vill du förlänga resan med ett par dagar i Johannesburg eller lägga till en vistelse i Kapstaden är det inga problem. Prata med din resesäljare för mer information och tips.

 

Dag 10: Ankomst till Sverige

Du har återigen fötterna på svensk mark efter ett oförglömligt safariäventyr i Sydafrika.

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Lågsäsong  fr. 30.900 kr  fr. 23.900 kr
 Högsäsong  fr. 33.900 kr  fr. 26.800 kr
 

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige – Sydafrika t/r
 • Flygskatter
 • Personligt mottagande på flygplatsen i Sydafrika
 • Transfer Johannesburg flygplats - hotell t/r
 • 2 nätter i Johannesburg
 • Dagstur 'Cykla i Soweto' inkl. guide, utrustning och lunch
 • Privat transfer Johannesburg - aha Thakadu River Camp i Madikwe t/r
 • 5 nätter på aha Thakadu River Camp inkl. alla måltider och 2 safaris per dag
 • Full klimatkompensation – läs mer här!

Tillägg:

 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring

 

Säsonger
Maj till september räknas generellt som lågsäsong för resor till Sydafrika. Resterande del av året går under högsäsong. OBS! På detta reseförslag räknas även september som högsäsong. Pris för resor över jul och nyår är på förfrågan.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se