^
 • Klassiska Sydafrika

  13 dagar från 25.900 kr

 • Klassiska Sydafrika

  13 dagar från 25.900 kr

 • Klassiska Sydafrika

  13 dagar från 25.900 kr

 • Klassiska Sydafrika

  13 dagar från 25.900 kr

 • Klassiska Sydafrika

  13 dagar från 25.900 kr

Klassiska Sydafrika

Denna resa till Sydafrika är framtagen för att passa er som vill uppleva det klassiska Sydafrika med storstad, vinområden och underbar safari.

13 dagar från 25.900 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Priset inkluderar: flyg, hyrbil, övernattningar och safari

Ni börjar med fyra nätter i underbara Kapstaden. Här är det stora möjligheter för att utforska denna vackra stad och omgivningar på egen hand. Därefter tar ni bilen till vinområdet Stellenbosch för tre nätter. Stellenbosch som är en historisk universitetsstad känd för sin utsökta vackra Cape Dutch-arkiktektur samt inte minst som centrum för Sydafrikas äldsta och främsta vindistrikt. Ta chansen och kör ut till några av de mest kända vingårdarna och smaka deras finaste viner. 

Ett besök i Sydafrika är inget besök utan en Safari eller Game drive som den kallas. Efter nätterna i Stellenbosch flyger ni från Kapstaden till Hoedspruit för vidare transport till Timbavati Private Nature Reserve som är en del av den större Krugerparken. Timbavati ligger endast en kort körsträcka från flygplatsen och här har ni tre nätter med två game drives per dag. Med andra ord stora möjligheter att upptäcka Sydafrikas fantastiska djurliv vilket ofta är ett minne för livet. På lodgen är all mat, alkoholfri dryck samt kaffe och te inkluderat.

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Avresa Sverige

Resan går med nattflyg till Sydafrika. Incheckning sen eftermiddag, med en mellanlandning i Europa. 

Dag 2: Kapstaden

Välkomna till Kapstaden som sägs vara en av världens vackraste städer! Vid ankomst hämtar du upp din hyrbil och kör in mot centrum och ditt hotell där du checkar in.

Dag 3-5: Heldagar i Kapstaden

Tre heldagar i Kapstaden med möjlighet att utforska alla intressanta platser och sevärdheter i och omkring denna underbara stad. Här följer några tips på aktiviteter:

 • Ta linbanan upp på Table Mountain och njut av fantastisk utsikt över Kapstaden och Table Bay med Robben Island åt ena hållet, Table Mountain National Park och Cape Peninsula åt andra hållet
 • Ta en dag och åk ut i ett hisnande vackert landskap på Cape Peninsula med besök på halvöns allra sydligaste punkt Cape Point och Godahoppsudden, där man populärt brukar säga att de två världshaven Atlanten och Indiska Oceanen möts. Stanna till på tillbakavägen i Simon's Town för ett besök hos de charmiga pingvinerna på Boulders' Beach, och gör ett stopp för lunch på en av alla trevliga fiskerestauranger invid vackra False Bay
 • Besök den afrikanska marknaden på Greenmarket Square eller åk ut till kreativa shoppingcentrumet Old Biscuit Mill i Woodstock som har en kul marknad på lördagar
 • Vandra runt i den unika Malay-stadsdelen Bo-Kaap och besök fina butiken Monkeybiz Bead Project på Rose St med vackert och kreativt pärlhantverk
 • Njut av strandliv i Clifton eller Camps Bay längs med atlantkusten, ca 15-20 min. med bil från centrum
 • Ta ett dopp i Sea Points poolområde med fyra olika pooler
 • Gör en tur till Robben Island, där Nelson Mandela satt fängslad under så många år
 • Besök shoppingmeckat i V&A Waterfront, varifrån färjorna till Robben Island avgår samt där fantastiska akvariet Two Oceans Aquarium också ligger, ansett som ett av världens bästa akvarier

Dag 6: Stellenbosch

Efter frukost och utcheckning kör du mot vinområdet som är beläget inom en timmes bilfärd från Kapstaden. Ert guesthouse ligger i Stellenbosch som är en historisk universitetsstad känd för sin vackra Cape Dutch-arkiktektur samt inte minst som centrum för Sydafrikas äldsta och främsta vinområde. Ta chansen och kör ut till några av de mest kända vingårdarna och smaka deras finaste viner. Vingårdar väl värda ett besök i Stellenbosch är Rust-en-Vrede, Kanonkop, Thelema, Warwick Estate, Fairview, Rustenburg, och många många fler. Här finns mer än 100 vingårdar att välja på! Möjlighet finns att boka guidade vinturer (halv- eller heldag). Kontakta oss för mer information!

Australien - victoria - Yarra Valley

Dag 7-8: Heldagar i Stellenbosch

Två heldagar i de underbara vindistrikten med frukost på ditt hotell. Franschhoek är en stad i närheten av Stellenbosch som är känt för sina underbara viner såväl som för sitt franska kulturarv. Här hittar du en mängd trevliga restauranger som serverar utsökta franska måltider. Exempel på vingårdar värda ett besök i Franschhoekområdet är La Motte, Boschendal och Graham Beck. Förslag på restauranger i Franschhoek är Le Quartier Français (som är en av världens 50 bästa restauranger), Le Petite Ferme och Reubens Restaurant & Bar.

Dag 9-11: Safari på Shindzela Tented Bush Camp

Efter frukost och utcheckning kör du till Kapstadens flygplats där du lämnar hyrbilen och inväntar ditt flyg vidare mot Hoedspruit. Nu väntar tre avslutande dagar med ett äkta afrikanskt safariäventyr på Shindzela Tented Bush Camp i Timbavati Private Nature Reserve, som är del av den magnifika Krugerparken. När du landat på Hoedspruit Eastgate Airport möts du av en chaufför för en transfer direkt till lodgen, belägen endast en kort bilfärd från flygplatsen. Din första safari äger rum redan samma eftermiddag. 

På Shindzela Tented Busch Camp erbjuds du traditionell Kruger-safari i ett oinhägnat landskap med chans att se The Big 5 och många andra djur. Det ingår två safaris per dag och du kan välja mellan att antingen åka i en öppen 4WD, eller göra en Walking Safari. Båda alternativen är med en guide som känner till området väl och kan spåra djuren.  

Dag 12: Morgonsafari & hemresa

En sista safaritur tidigt på morgonen (beroende på flygtider) följt av frukost, innan det är dags för utcheckning och transfer till flygplatsen där hemresan börjar. Du flyger via Johannesburg där du har byte av flyg.

Dag 13: Ankomst Sverige

Ankomst till Sverige runt lunchtid.

Välkommen hem!

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna
 Lågsäsong  fr. 25.900 kr
 Högsäsong  fr. 28.400 kr

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige - Sydafrika t/r
 • Inrikesflyg Kapstaden Hoedspruit, Hoedspruit - Johannesburg
 • Flygskatter
 • Alla nödvändiga transfers
 • Bilhyra Gr. C - 4 dygn inkl. fria km, försäkring och GPS
 • 4 nätter på hotell i Kapstaden inkl. frukost
 • 3 nätter på hotell i Stellenbosch inkl. frukost
 • 3 nätter på Shindzela Tented Bush Camp inkl. alla måltider, alkoholfri dryck, te/kaffe samt 2 safaris per dag *
 • Full klimatkompensation – läs mer här!

* Notera att de flesta safarilodger har en åldersgräns på 6 år för barn

Tillägg:

 • Envägshyra tillkommer på denna tur och betalas på plats
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring

Säsonger
Maj till september räknas generellt som lågsäsong för resor till Sydafrika. Resterande del av året går under högsäsong. 
Pris för resor över jul och nyår är på förfrågan.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen. I Sydafrika har oftast safarilodgerna en åldersgräns på 6 år för barn. 

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se