^

Kruger och Kapstaden

På denna resa får du en fantastisk kombination av safari i ett exklusivt, privat reservat vid Krugerparken och upplevelser i vackra Kapstaden. Inkluderat i priset är hela fyra dagars safariupplevelser med boende och helpension.

11 dagar från 21.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn
Pris per person för 2 vuxna från 24.900 kr
Priset inkluderar: flyg, övernattningar och aktiviteter

Du börjar resan med hela fyra dagars safari i Klaserie Private Nature Reserve vid världsberömda Kruger National Park. Reservatet är ett av de största privatägda områdena i Sydafrika och här finnas en stor koncentration av djur och du bjuds på exceptionella safariupplevelser.

Härifrån flyger du till Kapstaden där kommande fyra nätter tillbringas på ett mysigt pensionat i hjärtat av denna underbara stad. Hur du väljer att spendera dina dagar i Kapstaden är helt upp till dig, men MyPlanet kan naturligtvis också vara behjälpliga med att organisera utflykter i och runt staden.

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Avresa från Sverige

Från Sverige bär det av med flyg mot Johannesburg i Sydafrika.

 

Dag 2: Ankomst till Sydafrika

Vid ankomsten till Johannesburg byter du plan och fortsätter till Hoedspruit i närheten av Kruger National Park. Du blir hämtad på flygplatsen och körs till den mysiga lodgen Gomo Gomo Lodge där du ska tillbringa nästkommande fyra nätter. Gomo Gomo Lodge ligger i ett utav Sydafrikas största privata reservat, Klaserie Private Nature Reserve som är del av det så kallade Greater Kruger National Park. Lodgen är vackert byggd i tegel och stugorna har eget badrum och alla andra faciliteter du kan tänkas behöva. Det finns en pool att koppla av vid mellan safariturerna och måltiderna intas i den öppna matsalen varifrån du kan titta ut över vattenhålet dit djuren kommer för att dricka. Safariturerna sker morgon och eftermiddag/tidig kväll och det finns goda chanser att se lejon, noshörningar, bufflar och elefanter i deras naturliga miljö.

Dag 3 - 5: Safari i Klaserie Private Nature Reserve

Safariturerna sker morgon och eftermiddag/tidig kväll och det finns goda chanser att se lejon, noshörningar, bufflar och elefanter i deras naturliga miljö. På morgonen innan det blivit för varmt är djuren mer aktiva och därav ger man sig ofta av innan solen ens gått upp. Den sena safarituren sträcker sig till efter solnedgången vilket är en speciell upplevelse när leoparder och hyenor stryker i buskarna. Du kan också utforska området till fots någon förmiddag på en så kallad bushwalk. Då får du lära dig om djurspår och termitstackar och en promenad ger en helt annan upplevelse än en safari i 4WD. Här upplever du verkligen atmosfären i den sydafrikanska bushen på nära håll. Tiden på lodgen mellan safariturerna kan du spendera vid poolen med en god bok, eller i baren med en kall dryck. Måltiderna intas i den öppna matsalen varifrån du kan titta ut över vattenhålet dit djuren kommer för att dricka. Det finns också en traditionell boma där läcker sydafrikansk mat serveras under stjärnorna i skenet av den sprakande elden.

Dag 6: Safari och vidare till Kapstaden

Det är dags för en sista safari före frukost och transfer till flygplatsen i Hoedspruit. Härifrån går flyget vidare till Kapstaden där du kommer att hämtas upp på flygplatsen och köras till ditt mysiga pensionat i hjärtat av staden. Eftermiddagen spenderas sedan på valfritt vis. 

Dag 7 - 9: Kapstaden

Dagarna i Kapstaden har ni på egen hand, och det finns mycket att se och göra i och runt denna vackra stad. Ta en tur med linbanan till toppen av Table Mountain, besök någon lokal township eller ta en båttur till fängelseön Robben Island, där Nelson Mandela satt fängslad i 27 år. Missa heller inte det berömda Victoria & Alfred Waterfront, ett område som erbjuder en uppsjö av restauranger och shopping.
Ta en tur nerför Cape Peninsula och besök både Godahoppsudden och Cape Point. Förutom att uppleva storslagen natur och pittoreska städer kan du också se pingviner och babianer längs vägen.
För vinintresserade rekommenderas också varmt att besöka de vackra vinområdena som ligger endast en timmes bilresa från Kapstaden.
Möjligheterna är många och MyPlanet hjälper dig naturligtvis gärna att här hemifrån ordna de utflykter du önskar göra.

Dag 10: Avresa från Kapstaden

Det har blivit dags att säga adjö till Sydafrika för den här gången. Du kan ägna större delen av dagen åt att få med de sista upplevelserna av Kapstaden, innan du hämtas upp och körs till flygplatsen för hemresa tillbaka till Sverige.

Dag 11: Ankomst till Sverige

Du kommer tillbaka till Sverige efter en spännande resa i Krüger och Kapstaden.

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Lågsäsong  fr. 24.900 kr  fr. 21.500 kr
 Högsäsong   fr. 26.500 kr  fr. 22.900 kr

 

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige – Sydafrika t/r
 • Inrikesflyg Hoedspruit - Kapstaden
 • Flygskatter
 • Personligt mottagande på flygplatsen i Sydafrika
 • Transfer Hoedspruit flygplats - Gomo Gomo Game Lodge t/r
 • 4 nätter på Gomo Gomo Game Lodge inkl. alla måltider och 2 safaris per dag *
 • Transfer Kapstaden flygplats - hotell t/r
 • 4 nätter i Kapstaden inkl. frukost
 • Full klimatkompensation – läs mer här!

* Notera att de flesta safarilodger har en åldersgräns på 6 år för barn​

 

Tillägg:

 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring

 

Säsonger
Maj till september räknas generellt som lågsäsong för resor till Sydafrika. Resterande del av året går under högsäsong. 
Pris för resor över jul och nyår är på förfrågan.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen. I Sydafrika har oftast safarilodgerna en åldersgräns på 6 år för barn. 

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se