^
 • Storstad, sol & safari

  12 dagar från 18.900 kr

 • Storstad, sol & safari

  12 dagar från 18.900 kr

 • Storstad, sol & safari

  12 dagar från 18.900 kr

 • Storstad, sol & safari

  12 dagar från 18.900 kr

 • Storstad, sol & safari

  12 dagar från 18.900 kr

 • Storstad, sol & safari

  12 dagar från 18.900 kr

Storstad, sol & safari

Få storstadssemester i Kapstaden, safariäventyr och bilsemester längs med vackra Garden Route på denna resa till Sydafrika.

12 dagar från 18.900 kr
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn 
Pris per person för 2 vuxna från 22.200 kr
Priset inkluderar: flyg, hyrbil och övernattningar

På den här resan får du uppleva tre av Sydafrikas största höjdpunkter: storstad, sol och safari. Hela resan spenderas dessutom i ett område där det inte finns malaria. Först spenderar du några dagar i en av världens vackraste städer Kapstaden, därefter hyr du en bil och beger dig ut på den fantastiska kuststräckan Garden Route. Här ligger små kuststäder som ett pärlband omgivna av fantastiska naturupplevelser och vackra stränder. Bilen ger dig friheten att själv kunna välja vilken väg du ska köra, samt var och när du vill göra ett stopp. Vi har bokat övernattningar för dig under vägen så att du kan lägga allt ditt fokus på att njuta av dagen. Resan avslutas med en riktig safari där du får komma nära Afrikas rika djurliv och uppleva The Big Five i det vilda!

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Avresa från Sverige

Resan från Sverige till Sydafrika kan äntligen börja!

Dag 2: Ankomst till Sydafrika

Du ankommer till Sydafrika på morgonen. Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Sydafrika, så för det mesta reser du utan jetlag. Väl på plats hälsas du välkommen på flygplatsen där du får din personliga reseplanering. Därefter hämtar du hyrbilen och kör in till stan där du har tre nätter på ett centralt hotell.

Dag 3-4: Kapstaden

Under de här dagarna kan du uppleva Kapstaden, som med all rätt anses vara bland världens vackraste städer. Staden själv bjuder på många turistattraktioner. En utav dem finns vid vattnet och är Victoria & Alfred Waterfront. Här kan du hitta små boutiquer, stora shoppingcenter, marknader, teatrar, biografer, barer, restauranger, hotell, ett akvarium samt South African Maritime Museum. Det är en särskild stämning vid Waterfront – speciellt på kvällen. Ett annat alternativ är att ta linbanan till toppen av Table Mountain där du har en fantastisk utsikt över staden och havet. Området har dessutom många fina vandringsleder. 

Du kan också välja att ta bilen och köra längs den fantastiska kuststräckan Chapman’s Drive ner till Godahoppsudden. På vägen passerar du den mysiga lilla staden Simon’s Town. Staden är full av historia och på stranden Boulders Beach, som ligger i närheten, finns en stor pingvinkoloni.

Ytterligare ett alternativ är att besöka ett township. Här får du uppleva de förhållanden som större delen av Kapstadens befolkning lever under. Trots omständigheterna och fattigdom kommer du att få uppleva det sydafrikanska folkets fantastiska livsglädje och entusiasm. Önskar du få uppleva en township bör du följa med på en arrangerad tur och inte åka på egen hand.

Dag 5: Kapstaden – Hermanus

Det har blivit dags att säga farväl till Kapstaden. Du kör österut till den lilla staden Hermanus som är känd som en av de bästa platserna i världen att få syn på valar från land. Bilresan tar bara 1,5 timma men vi rekommenderar att du avsätter lite längre tid och undviker huvudvägen N2 som går inåt landet. Du bör istället ta chansen att få en extra naturupplevelse genom att följa kusten från Strand till Kleinmond och vidare till Hermanus. Vid Betty’s Bay kan du få se en stor pingvinkoloni, men hela sträckan är otroligt vacker så det finns många stopp du kan göra på vägen.  Du spenderar en natt här i valarnas semesterparadis Hermanus. Från juli till november kommer sydkapare (del av rätvalsfamiljen) ofta så nära land att du mindre än 20 meter från kusten kan se hur de rör sig framåt i vågorna.

Dag 6-7: Hermanus – Knysna

De kommande två nätterna har vi bokat hotell för dig i den härliga lilla staden Knysna som ligger vid Knysna-lagunen. I området omkring den praktfulla lagunen finns ett naturligt paradis av frodiga, ursprungliga skogar, fridfulla sjöar och gyllene stränder. Det är 400 km mellan Hermanus och Knysna. Du kan välja att följa kusten eller köra inåt landet på R62, också känd som världens längsta vinväg. Den här vägen är lite längre och det kommer att ta större delen av dagen, men du belönas samtidigt med fantastisk natur! Om du vill kan vi hjälpa dig att boka en övernattning i t.ex. Oudtshoorn, som är berömt för sina strutsfarmer, innan du kör vidare till Knysna. Det ger dig lite mer tid till att uppleva området och de enastående Cango Caves som ligger norr om Oudtshoorn. Morgondagen kan du använda till att bara njuta av mysiga Knysna. 

Dag 8-10: Knysna – Addo Elephant National Park

Ca. 4,5 timmars bilresa öst om Knysna väntar tre dagars safariupplevelser när du bor på den fantastiska Kuzuko Lodge som ligger i malariafria Addo Elephant National Park. Addo är framförallt känd för sin stora mängd elefanter, men är även hem för resten av Afrikas Big Five samt en mängd andra djurarter. Lodgen erbjuder safari i öppna fordon två gånger om dagen. Den ena i gryningen och den andra i slutet av dagen när hettan har lagt sig och savannen badar i den härliga eftermiddagssolen. Vilka djur du ser har naturligtvis med tillfälligheter att göra, men alla klassiska savanndjur håller till i området. Bland annat ”The Big Five”: lejon, elefant, noshörning, buffel och leopard. Så håll ögon och öron öppna!

Dag 11: Avresa från Sydafrika

Ditt sydafrikanska äventyr börjar gå mot sitt slut. Du säger farväl till Kuzuko Lodge och kör de 150 km till Port Elizabeth. Här lämnas bilen och resan hem mot Sverige påbörjas. Det vill säga om du inte väljer att förlänga resan med safari i Kruger National Park, vandring i vackra Drakesberg eller ett par dagar vid Indiska Oceanen. Prata med våra resekonsulter om de möjligheter som finns.

Dag 12: Ankomst i Sverige

Du ankommer till Sverige – ännu en gång utan jetlag och med en mängd minnen i bagaget!

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Lågsäsong  fr. 22.500 kr  fr. 18.900 kr
 Högsäsong  fr. 25.900 kr  fr. 21.500 kr

 

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige – Sydafrika t/r
 • Flygskatter
 • Personligt mottagande på flygplatsen i Sydafrika
 • 10 dagars bilhyra Kapstaden - Port Elizabeth inkl. fria km, försäkring och GPS
 • 3 nätter i Kapstaden inkl. frukost
 • 1 natt i Hermanus inkl. frukost
 • 2 nätter i Knysna inkl. frukost
 • 3 nätter på Kuzuko Lodge, Addo inkl. alla måltider och 2 safaris per dag *
 • Full klimatkompensation – läs mer här!

* Notera att de flesta safarilodger har en åldersgräns på 6 år för barn​

 

Tillägg:

 • Envägshyra tillkommer på denna tur och betalas på plats
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring

 

Säsonger
Maj till september räknas generellt som lågsäsong för resor till Sydafrika. Resterande del av året går under högsäsong. OBS! På detta reseförslag räknas även september som högsäsong. Pris för resor över jul och nyår är på förfrågan.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen. I Sydafrika har oftast safarilodgerna en åldersgräns på 6 år för barn. 

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se