^
 • Sydafrika runt med bil

  27 dagar från 43.700 kr

 • Sydafrika runt med bil

  27 dagar från 43.700 kr

 • Sydafrika runt med bil

  27 dagar från 43.700 kr

 • Sydafrika runt med bil

  27 dagar från 43.700 kr

 • Sydafrika runt med bil

  27 dagar från 43.700 kr

Sydafrika runt med bil

Upplev höjdpunkterna i Sydafrika och Swaziland på den ultimata rundresan med hyrbil.

27 dagar från 43.700 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Priset inkluderar: flyg, hyrbil och övernattningar

Åk Sydafrika runt med bil och upplev det bästa landet har att bjuda på. Leta efter Afrikas vilda djur i världsberömda Sabi Sand vid Kruger, ta en båttur på floderna vid St. Lucia och utforska naturen i Zululand och Drakensbergen. Stå på kanten av Blyde River Canyon på Panorama Route, kör längs dramatiska kuster och mysiga småstäder på The Garden Route och besök vingårdar vid Swellendam. Du kommer dessutom nära zuluernas kultur, får uppleva Afrikas kontraster i vackra Kapstaden och besöker det lilla kungariket Swaziland. 

På resan bor du på förstklassiga hotell, safarilodges och guesthouses som alla kombinerar modern komfort med riktig sydafrikansk gästfrihet. Många måltider och aktiviteter är inkluderade och du har tillgång till bil under hela resan. Det ger dig frihet att kunna stanna när du vill och bli inspirerad till små äventyr på vägen. Det är ett fåtal som besöker Sydafrika mer än en gång i livet och på den här resan får du med allt – men med gott om tid och hög komfortnivå. 

OBS! Hotellen kan variera mellan de tidigare nämnda om man reser med barn, därmed kan även antalet inkluderade måltider variera.

 

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

0775-888 088

Dag för dag

Dag 1: Avresa från Sverige

Avresa från Sverige till Sydafrika.

Dag 2: Ankomst till Sydafrika

Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Sydafrika, så det brukar inte vara några problem med jetlag. Väl på plats i Johannesburg hälsas du välkommen på flygplatsen där du också får din personliga resplan. Därefter hämtar du din hyrbil och checkar in på ditt hotell som ligger i närheten av flygplatsen. Resten av dagen har du möjlighet att slappna av efter flygresan och få dina första intryck av Sydafrika. 

Dag 3: Johannesburg – Pilgrim's Rest

Du lägger storstaden bakom dig på morgonen och sätter kurs mot den mysiga guldgrävarstaden Pilgrim's Rest. Staden är rik på både historia och kultur samt ligger vackert omgiven av storslagna landskap på kanten av Drakenbergs-platån. Här bor du de kommande två nätterna och kan ta del av allt staden med omnejd har att erbjuda. Olika museer berättar om områdets guldgrävarhistoria, men det är också en häftig upplevelse bara att gå genom staden och känna stämningen från en för länge sedan svunnen tid. Här finns mycket hantverk att både titta på och köpa med sig om man vill. Den vackra naturen runt om erbjuder också en mängd aktiviteter så som ridning, vandring och cykling med mountainbike. 

Dag 4: Panorama Route

Du har hela dagen till att utforska de dramatiska omgivningarna, som med allt rätt är kända som Panorama Route. Bland de många höjdpunkterna finns bl.a. ravinen Blyde River Canyon som skär 60 km genom landskapet, för att sedan försvinna ut i låglandet på den andra sidan av Drakensbergen. Utsiktspunkten God’s Window är kanske Panorama ruttens mest kända utsiktsplats och en höjdpunkt på rutten. Namnet är passande då utsikten ut över ravinen långt under dig är helt fantastisk. Gör också ett stopp vid Bourkes Luck Potholes där rinnande vatten under miljontals år har förvandlat klipporna till surrealistiska skulpturer. Helt andra landskap finns vid The Pinnacle och runt omkring Graskop, där flera vackra vattenfall pryder landskapet. 

Dag 5: Pilgrim's Rest – Sabi Sand Game Reserve

Du har en av resans absoluta höjdpunkter framför dig. Du fortsätter österut mot det världsberömda Sabi Sand Game Reserve. Området gränsar till Kruger National Park och Sabi Sand räknas som ett av de bästa safari-områdena i hela Afrika. Området är framförallt känt för sina leoparder, men alla Afrikas ikoniska djurarter lever här. Du kan utan tvekan se fram emot naturupplevelser i världsklass. Alla måltider är inkluderade under vistelsen, te och kaffe samt två safaris per dag. 

Dag 6-7: Safari i Sabi Sand Game Reserve

Dagarna i Sabi Sand går i safarins tecken. Du går upp med solen och tillsammans med lodgens övriga gäster beger du dig ut på din första safari i reservatet i jakten på Afrikas vilda djur. Du har naturligtvis en erfaren guide med som hjälper till att lokalisera djuren. När du kommer tillbaka till lodgen väntar frukosten, och det finns tid till att slappna av i den fina omgivningen och se tillbaka på morgonens upplevelser. Ta ett dopp i poolen, njut av en kall dryck och läs en bra bok. Innan du vet ordet av är det återigen dags att sätta sig tillrätta i safarijeepen och bege sig ut på safari för att försöka få syn på lejon, elefanter, noshörningar, leoparder och några av de andra vilda djuren. Du kommer tillbaka till lodgen på kvällen, och får då middagen serverad samtidigt som mörkret sakta sänker sig över bushen. 

Dag 8: Kruger – Swaziland

Du lämnar nu Sydafrika för ett kort tag och kör in i det lilla kungariket Swaziland. Här finns små byar spridda bland låga, gräsklädda berg och tempot känns långsammare i jämförelse med grannlandet. Swaziland är stolt över sin rika kultur och landets etniska grupper gör mycket för att värna om sina traditioner. Det är därför inte ovanligt att se folk i färgglada dräkter eller byar bestående av lerhyddor med stråtak. Även landets hantverkstraditioner är levande, och produkter av hög kvalitet säljs runt om i landet. En del djur håller till i området och det är ganska vanligt att se små antiloper och olika typer av fåglar i lodgens trädgård. 

Dag 9: Swaziland

Njut av frukosten i lugn och ro i lodgens trädgård innan dagens aktiviteter. Hur du väljer att spendera dagen är helt upp till dig. Lodgen ligger i det natursköna Mlilwane Wildlife Sanctuary och erbjuder en rad olika aktiviteter (några mot betalning). Utforska naturen och lodgens fina botaniska trädgård till fots, eller hyr en mountainbike och upplev området på egen hand eller med guide. Du kan också åka ut på safari på jakt efter de lokala djuren eller lära dig mer om den rika kulturen i en by i närheten. Det finns många alternativ, så det finns tillräckligt att berätta om runt bålet på kvällen när du möts med de andra gästerna och tar en drink innan middagen serveras. 

Dag 10: Swaziland – St. Lucia

Du fortsätter tvärs igenom Swaziland och tillbaka till Sydafrika, där du sätter kurs söderut mot St. Lucia. St. Lucia är en trevlig liten stad i närheten av kusten och det stora våtmarksområdet Simangaliso, vars frodiga natur och rika fågelliv finns med på UNESCOs världsarvslista. Väl på plats inlogeras du på ett mysigt guesthouse som ligger både centralt och nära naturen. Det är så nära att antiloper, apor och vårtsvin då och då hittar in till trädgården. Till och med flodhästar kan ses ibland, och någon gång då och då tittar en leopard förbi i mörka natten. Efter att du har checkat in kan du använda resten av dagen till avslappning eller utforskning av staden och dess vilda natur. 

Dag 11: St. Lucia

Det kan varmt rekommenderas att ta en guidad båttur i iSimangaliso Wetland Park där flodhästar svalkar sig i det kyliga vattnet och stora krokodiler lurar vid vattenytan. Det är dock först och främst parkens mer än 500 olika fågelarter som lockar folk från hela världen. Kungsfiskare letar efter fisk på de låga grenarna längs vattendragen samtidigt som vackra flamingor står i lagunernas låga vatten. Där står även graciösa hägrar, och högt över floderna cirkulerar fiskörnar på jakt efter nästa måltid. 

Ett annat alternativ är att besöka nationalparken Hluhluwe-Imfolozi på en guidad heldagstur. Alla berömda safaridjur lever i parken, bl.a. de ovanliga afrikanska vildhundarna och geparder. Men Hluhluwe-Imfolozi är först och främst känt för sina noshörningar. Det var här som man i slutet av 1800-talet samlade södra Afrikas sista noshörningar i ett desperat försök för att rädda det stora djuret. Arbetet gav resultat. Idag lever ca 1.500 vita noshörningar och 360 svarta noshörningar i parken, och djur har placerats ut på många andra platser i Afrika.  

 

Dag 12: St. Lucia – Zululand

Du lägger kusten bakom dig och kör mot zuluernas gamla hemland. I närheten av staden Pomeroy bor du på de lyxiga Isibindi Zulu Lodge som ligger i ett privat naturreservat i hjärtat av Zululand. Men det är inte bara djurlivet som gör området och lodgen intressant, historia och kultur spelar en viktig roll i den här delen av landet som i århundraden varit zulu-folkets högborg. Området präglas fortfarande av zuluernas kultur på många sätt, och monument runt om i landskapet påminner om de blodiga slagen mellan zulukrigare och brittiska soldater. Lodgen är en hyllning till Zulu-nationen och hyddorna är byggda i den traditionella runda zulu-stilen. Om tiden tillåter kan du följa med på en safari fram på eftermiddagen, och därefter avnjuta middagen på lodgen. Förutom det kan du njuta av den fantastiska utsikten över de buskklädda backarna från terrassen med en kall dryck och ladda upp inför morgondagens äventyr. Alla måltider är inkluderade. 

Dag 13: Zululand

Jeepsafari och safari till fots är inkluderade i vistelsen. Det finns inga farliga djur i reservatet så du får gärna vandra på egen hand i den härliga naturen där giraffer, zebror och flera olika antiloparter rör sig fritt. Du kan också följa med på en heldagstur (mot betalning) till en rad olika platser där historiska slag utkämpades under kriget mellan britterna och zuluerna. Guiden är passionerad och när man hör berättelserna om slagen kan man nästan känna doften av dammet och höra zulu-krigarnas ivriga krigsrop. Om du vill lära dig mer om zulu-kulturen idag kan ett besök hos en lokal zulufamilj samt en traditionell healer arrangeras mot betalning. Kvällen spenderas på lodgen där middagen serveras under bar himmel till ljudet av zuluernas sång och dans. 

Dag 14: Zululand – Drakensberg

Fortsätt djupare in i landet till Drakensberg som utgör gränsen mellan Sydafrika och Lesotho. Med en höjd på upp till 3.482 meter är Drakensberg den högsta bergskedjan i södra Afrika, och hela området är fyllt av fantastiska vandringsleder mellan lodräta bergsväggar, gömda dalar och den största samlingen av grottmålningar söder om Sahara. Målningarna ger en fantastisk inblick i san-folkets liv och mytologier som har utvecklat sig här under en period på mer än 4.000 år. Det finns också ett rikt djurliv och kombinationen av spektakulära landskap, djurliv och historia har säkrat området en plats på UNESCOs världsarvslista. Här bor du de kommande två nätterna.  

Dag 15: Drakensberg

Du har hela dagen till att utforska området som bjuder in till vandring i den spektakulära naturen. Farliga rovdjur möter du knappast här, men med lite tur kan du få syn på de enorma elandantiloperna eller de sällsynta lammgamarna som elegant svävar med vinden. Även babianer och andra olika typer av djur lever i området. Det gör också mer än 170 olika fågelarter. Förutom djuren och landskapet är det värt att besöka några av de fantastiska väggmålningar som har dekorerat klippväggarna sedan tidernas begynnelse. Du kan också pröva lyckan med ett fiskespö. 

Dag 16: Drakensberg – Durban – Port Elizabeth

Från Drakensberg sätter du kurs mot storstaden Durban. Här lämnas bilen på flygplatsen och därefter flyger du till Port Elizabeth på Sydafrikas södra kust. En ny bil väntar på dig på flygplatsen så att du enkelt kan köra till ditt hotell.  Använd resten av dagen till att utforska Port Elizabeth, eller stanna kvar på hotellet och njut av havet och den härliga omgivningen. 

Dag 17: Port Elizabeth – Knysna

Idag beger du dig ut på den berömda Garden Route som går från Port Elizabeth till Kapstaden. Hela bilresan är ca 800 km lång och bjuder på dramatiska kuster, skiftande landskap och charmerande kuststäder. En av de trevligaste städerna längs vägen är Knysna som ligger vid Knysna-lagunen omgiven av frodiga skogar, fridfulla sjöar och gyllene stränder. Du är aldrig långt från Knysnas mysiga butiker, gallerier och caféer. 

Dag 18: Knysna

Njut av den inkluderade frukosten och sen är du är redo att utforska Knysna och dess omgivningar. Det finns många möjligheter. Börja t.ex. förmiddagen med en båttur på Knysna-lagunen efterföljt av ett besök i Featherbed Nature Reserve, vars klippor och täta skog vakar över inseglingen till den stora lagunen. Du kan också leta fram badkläderna och njuta av en dag på stranden efterföljt av en vandring i de vackra omgivningarna. Men se till att spara aptiten till Knysnas berömda specialitet – färska ostron – som serveras på mysiga fiskrestauranger utmed lagunen.

Dag 19: Knysna – Oudtshoorn

Du lägger Knysna bakom dig och kör vidare in i landet. Vägen tar dig först längs med kusten, för att sedan svänga norr över spektakulära Outeniqua Pass. Landskapet blir torrare och vildare, och i närheten av staden Oudtshoorn börjar strutsfarmarna dyka upp längs vägen. Oudtshoorn är berömd för just sina många strutsfarmer, och en del av dem är öppna för besökare så att du kan komma nära de fascinerande djuren. Du kan också gå ner under jord och utforska de imponerade droppstensgrottorna Cango Caves. 

Australien - victoria - Yarra Valley

Dag 20: Oudtshoorn – Swellendam

Du fortsätter västerut från Oudtshoorn mot Swellendam. Inom kort börjar vinodlingar dyka upp som ett tydligt tecken på att du nu kör in i Sydafrikas berömda vindistrikt. Vägen kallas i folkmun för "Världens längsta vinväg" och det finns många möjligheter för att stanna till på vägen och smaka på den goda drycken. Vingårdar ligger utmed vägen och i de idylliska små byarna lockar härliga caféer och fantastiska restauranger. 

Dag 21: Swellendam

Swellendam är en av Sydafrikas äldsta städer. Flera historiska byggnader och gamla ekar pryder stadskärnan som ligger vackert mellan böljande fält och vid foten av låga berg. Det är en avslappnad stämning i staden och det finns en uppsjö av aktiviteter att välja mellan i och runt om staden. Hur du använder dagen är helt upp till dig. Besök en vingård, upplev ett av stadens fina museer eller snöra på dig vandringsskorna och utforska naturen till fots. Ett annat alternativ är att gå till ett av de mysiga caféerna och njuta av stämningen på Swellendams historiska gator. Hur du än väljer att spendera dagen kommer du snabbt upptäcka hur lätt det är att förälska sig i denna lilla stad.

Dag 22: Swellendam – Kapstaden

Fortsätt genom vinområdets historiska småstäder och berömda distrikt mot Kapstaden. Ett annat alternativ är att ta den södra vägen via Hermanus längs kusten. Hermanus är först och främst känt för alla de rätvalar som håller till i bukten vid staden från juli till november. Valarna kommer ovanligt nära land och det sker relativt ofta att man får se hur de tar sig framåt i vågorna mindre än 20 meter från kusten. Från Hermanus är det värt att ta den mindre och längre kustvägen via Kleinmond och Strand till Kapstaden. Kusten på den här sträckan är otroligt vacker och det finns många fina stopp utmed vägen. Ett exempel är vid den stora pingvinkolonin vid Betty’s Bay. 

Dag 23-25: Kapstaden

Med sin placering mellan Atlantens vatten och dramatiska berg med platta toppar är Kapstaden utan tvekan bland världens vackraste storstäder. Det är också en väldigt spännande stad med bra shopping och intressanta människor som ger en bra inblick i det moderna Afrikas stora kontraster. Staden har ett överflöd av upplevelser – åk med linbanan till toppen av Table Mountain, besök Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad under så många år eller få en inblick i en annan sida av Sydafrika på en guidad tur till en township. 

Naturen är aldrig långt borta i Kapstaden, och med bilen kan du enkelt köra längs den bergiga halvön till Godahoppsudden. Det är en vacker tur som tar dig förbi mysiga fiskestäder, populära stränder och ett rikt djurliv som inkluderar babianer, antiloper, sälar och pingviner. Vindistriktets frodiga berg och historiska småstäder är bara en kort biltur bort, och fina vandringsleder slingrar sig fram mellan bergen runt staden. 

 

Dag 26: Avresa från Sydafrika

När det är dags går turen mot flygplatsen. Här lämnar du bilen och påbörjar resan hem till Sverige. 

Dag 27: Ankomst till Sverige

Du ankommer till Sverige. 

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna
 Lågsäsong  fr. 43.700 kr
 Högsäsong  fr. 45.700 kr

 

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige – Sydafrika t/r
 • Inrikesflyg Durban – Port Elizabeth
 • Flygskatter
 • 26 dagars bilhyra, Toyota Avanza eller liknande inkl. fria km, försäkringar och GPS
 • 1 natt Johannesburg inkl. frukost
 • 2 nätter i Pilgrim's Rest inkl. frukost
 • 3 nätter på lodgen Elephant Plains inkl. alla måltider samt 2 safaris per dag *
 • 2 nätter på Reillys Rock Hilltop Lodge inkl. frukost och middag
 • 2 nätter i St. Lucia inkl. frukost
 • 2 nätter på Isibindi Zulu Lodge inkl. alla måltider samt 1 guidad safari i jeep eller till fots *
 • 2 nätter i Drakensberg inkl. frukost
 • 1 natt i Port Elizabeth inkl. frukost
 • 2 nätter i Knysna inkl. frukost
 • 1 natt i Oudtshoorn inkl. frukost
 • 2 nätter i Swellendam inkl. frukost
 • 4 nätter i Kapstaden inkl. frukost
 • Full klimatkompensation – läs mer här!

* Notera att de flesta safarilodger har en åldersgräns på 6 år för barn​

 

Tillägg:

 • Envägshyra tillkommer på denna tur och betalas på plats
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring

Säsonger
Maj till september räknas generellt som lågsäsong för resor till Sydafrika. Resterande del av året går under högsäsong. 
Pris för resor över jul och nyår är på förfrågan.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen. I Sydafrika har oftast safarilodgerna en åldersgräns på 6 år för barn. 

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se