^
  • Robben Island & township

    Från 900 kr

Robben Island & township

Denna tur startar i Bo-Kaap - ett historiskt område som blev hem åt många muslimer och slavar efter att de befriats. Utforska den unika kulturen och livsstilen i Cape Muslim community och få reda på mer om deras bidrag till Sydafrikas utveckling. District Six Museum ingår också i dagens program. Museet berättar historien om de över 60.000 personer som tvingades från sina hem i "District 6" till townships utanför staden åren 1966-1982.

Du lämnar staden och kör mot Cape Flats, där du gör stopp vid Langa Townships Gugu S'Thebe Arts & Cultural Center, som arbetar för att förbättra livskvaliteten för människor i townships genom konst och kulturliv. Du promenerar genom Langa med en lokal guide, bosatt i området och får på så vis en känsla för hur det är att leva här. Du når Victoria & Alfred Waterfront mitt på dagen och besöker Nelson Mandela Gateway Museum.

Det sista stoppet på dagens tur är Robben Island. Här väntar en guidad rundtur i buss på ön samt en rundtur i fängelset där Nelson Mandela satt fängslad under så många år. Tillbaka på fastlandet igen har turen nått sitt slut och du blir avsläppt vid ditt hotell. 

Vill du ha turen som privat tur går det också att arrangera. Fråga din säljare om pris. 

 

Bestäm själv vilka upplevelser du vill fylla resan med. Låt dig inspireras här och kontakta oss.

Beställ offert

Pris per person

Dagstur från 900 kr

Priset inkluderar:

  • Engelsktalande guide
  • Entrée till District Six Museum, Bo-Kaap Museum och Gugu S’Thebe Arts & Cultural Centre
  • Biljett till Robben Island
  • Transport