^
  • Upplev Kwa ZuluNatal

    Upplev Kwa ZuluNatal på denna 4-dagars kör-själv tur till iSimangaliso Wetland och Hluhluwe-Imfolozi National Park.

Upplev Kwa ZuluNatal

Området Kwa ZuluNatal är kanske Sydafrikas bäst bevarade hemlighet. På denna fyra dagar långa kör-själv tur från Durban upplever du både det storslagna våtområdet iSimangaliso Wetland Park och nationalparken Hluhluwe-Imfolozi, som är rik på både stora kattdjur och noshörningar. Du har samtliga tre övernattningar på en mysig lodge i den lilla staden St. Lucia som ligger vackert alldeles vid havet,  

Bestäm själv vilka upplevelser du vill fylla resan med. Låt dig inspireras här och kontakta oss.

0775-888 088

Program

Dag 1: Durban – St. Lucia

Bilen hämtas upp i Durban och kursen sätts norrut längs kusten mot St. Lucia. Här finns många möjligheter att göra stopp i någon utav de många små strandsamhällena som ligger utmed vägen. Väl framme vid St. Lucia checkar du in på din lodge där du ska bo de kommande tre nätterna. St. Lucia är en mysig liten stad med ett fantastiskt läge mellan kusten och flera stora floder som rinner ut i havet här. Det gör att djur - och fågellivet här ovanligt rikt, vilket gjort att området tagits upp som naturarv på UNESCO:s världsarvslista.  

Dag 2: Båttur i iSimangaliso Wetland Park

Dagen bjuder på en spännande båttur genom det stora våtmarksområdet i iSimangaliso Wetland Park. Här kan du få se flodhästar som latar sig i det låga vattnet, och med lite tur kan du också få syn på någon utav de stora krokodiler som lurar under vattenytan. Det är dock fågellivet som först och främst imponerar här, och mer än 500 fågelarter har observerats i område. Allt från blixtsnabba kungsfiskare och fascinerande pelikaner, till vackra flamingor och enorma örnar. Att se när örnarna dyker från hög höjd för att elegant fånga fisk med klorna är en upplevelse! Tillbaka i land har du resten av dagen ledig och kan njuta av St. Lucia och dess omgivningar, antingen på egen hand eller på en av många turer där du kan komma riktigt nära områdets fantastiska natur.

Dag 3: Safari i Hluhluwe-Imfolozi

Flera stora naturupplevelser väntar på denna guidade dagstur till nationalparken Hluhluwe-Imfolozi. Parken är en utav Kwa ZuluNatals bästa safariparker, och alla ikoniska afrikanska djur, såsom elefanter, lejon och leoparder lever här i de öppna savannlandskapen. Även geparder, giraffer, bufflar, afrikansk vildhund och en mängd olika arter av antilop har du möjlighet att se här. Det är dock först och främst noshörning som gör Hluhluwe-Imfolozi parken unik. I slutet av 1800-talet fanns det färre än 100 noshörningar kvar i hela södra Afrika och det är endast tack vare hårt arbete i Hluhluwe-Imfolozi som både den svarta och den vita noshörningen inte är utdöd idag. Det finns goda chanser att få se de stora djuren då det idag lever ca 1500 vita och ca 360 svarta noshörningar här.

Dag 4: St. Lucia – Durban

Njut av morgonen i St. Lucia innan turen går tillbaka till Durban igen. Här återlämnas bilen, om du inte har valt att förlänga turen med ett besök i Drakensbergen eller vid de berömda slagfälten där Boerna, Zuluerna och Britterna slogs under århundraden. 

Pris per person

4 dagar från 3.400 kr 

Priset inkluderar:

  • 4 dagars bilhyra (Totoya Corolla eller liknande), inkl. fria km, alla försäkringar och GPS
  • 3 nätter på Lidiko Lodge i St. Lucia inkl. frukost 
  • 1 x båttur i iSimangaliso Wetland Park
  • 1 x heldags-safari Hluhluwe i öppet fordon