^
  • Resor till Florida Keys

  • Resor till Florida Keys

  • Resor till Florida Keys

  • Resor till Florida Keys

  • Resor till Florida Keys

Resor till Florida Keys

Florida Keys på USA:s sydligaste spets, bjuder på läckra stränder, spännande sevärdheter och karibisk atmosfär.

Boka något av våra färdiga reseförslag eller låt oss skräddarsy din drömresa. Ring 0775-888 088 eller gör en prisförfrågan här:

Skicka prisförfrågan

Florida Keys

Du lämnar fastlandets södra spets och beger dig ut på Overseas Highway, ut till Florida Keys. Bilresan är känd som en av USA:s vackra körsträckor och bara det är en upplevelse i sig. På vägen passerar du den ena tropiska ön efter den andra och är hela tiden omgiven av havet på båda sidor. Drömmer du också om Florida Keys tropiska stränder? Läs mer om våra resor till Florida och USA.

Key Largos stränder och koraller 

Den första ö du möter efter att ha lämnat Floridas fastland är Key Largo. Ön har vackra stränder och ett turkosblått vatten. Den största attraktionen på ön är John Pennekamp Coral Reef State Park. Njut av parkens fantastiska koraller från en glasbottenbåt, eller varför inte med snorkel och cyklop? På Key Largo kan du till och med simma med delfiner. Stanna eventuellt en natt i Key Largo på vägen då staden erbjuder ett bra urval av badhotell till förnuftiga priser.

Tropiska Islamorada

Islamorada ligger mellan Key Largo och Key West och består av sex fantastiska öar. Här kan du snorkla och dyka, men även vandra genom den frodiga och grönskande naturen längs de fantastiska stränderna. Islamorada är bl.a. annat känt från Netflix-succén Bloodline, som spelades in på vackra The Moorings Village & Spa (som du för övrigt kan bo på). Vi rekommenderar dock att du bor på t.ex. Postcard Inn eller Pelican Cove Resort, som är två trevliga boendealternativ.

Karibisk stämning 

På Floridas yttersta spets ligger Key West. Här är du närmre Kuba än Miami och atmosfären är långt mer karibisk än i övriga USA. I staden ligger små traditionella trähus, och i områden som Bahama Village känns det som att vara i en helt annan värld. Key West är perfekt att utforska med cykel. Vi rekommenderar att du spenderar eftermiddagen och kvällen på Mallory Square när gatumusikanterna fyller platsen med liv och fest, solen går ned och restaurangerna tänderna sina mysiga belysningar.

Upplevelser från Key West

Trots att Key West ligger lite vid världens ände är staden utgångspunkt för många spännande utflykter. Följ med på snorkeläventyr, båtutflykter eller besök det extremt avsides belägna fortet Fort Jefferson.