^
  • Resor till Kauai

Resor till Kauai

Boka något av våra färdiga reseförslag eller låt oss skräddarsy din drömresa. Ring 0775-888 088 eller gör en prisförfrågan här:

Skicka prisförfrågan

The Garden Island

Kauai är den äldsta och den nordligaste av de Hawaiianska öarna. Den kallas för The Garden Island på grund av dess grönska. Kauai är ett perfekt ställe för den som vill ha en aktiv semester och uppleva den otroligt vackra naturen och dess bergiga landskap. Ungefär 10 % av Kauai är tillgänglig via bilvägar, vilket är bra för den som gillar att vandra, eftersom det innebär att det finns mycket kvar av ön att utforska till fots. Ha bra utrustning och ta reda på vart och vilka rutter som är bäst att gå. 

Kauai bjuder flera aktiviteter såsom golf. I Princeville har du en av de vackraste banorna jag sett, med dess omgivning av gröna kantiga bergstoppar i bakgrunden, palmer och havet i ett tropiskt klimat. Byarna är mycket små på Kauai, blinkar du så har du redan hunnit passera dem. Att vara på Kauai ger en blandad känsla av att vara i den amerikanska södern, samtidigt som man får charmen från ö-livet.  

Hanapepee

Hanapepee är Kauai's "största" lilla stad. Det är en riktig hippiestad som erbjuder konst från lokala konstnärer på Kauai. Här kan man även bli erbjuden salt från Salt Pond Beach. Saltet får inte säljas då det anses heligt, endast ges bort som en gåva. Dock har jag sett att det finns i olika souvenirbutiker runt om ön. Det finns fortfarande familjer som har kunskapen i hur man hanterar saltet som överförts ifrån generation till generation. De är de enda som får lov att utvinna den röda marken, till det karaktäristiska röda kristallliknande saltet som finns på Kauai. Gå inte in i områden där de plockar saltet utan lov.

Waimea Canyon State Park

Är ett måste för den som besöker Kauai. En bättre utsikt på land går nästan inte att finna! Waimea Canyon är en 16 kilometer lång ravin och upp till 900 meter djup. Det brukar även kallas för Stilla Havets Grand Canyon. Det finns ett flertal stopp på vägen med fina utsikter över både havet och bergen. Ta en heldag och bara njut!

Det finns vandringsleder för den som vill vara mer aktiv. Nästan alla utkiksplatserna är handikapps anpassade, med ramper eller asfalterade vägar. Det finns inte så många ställen där man kan köpa vatten eller något att äta. Köp med dig picknick och en massa vatten och välj en av de många vackra platserna att äta på.

Områden i Hawaii