^
 • Västra USA med husbil

  17 dagar från 11.200 kr

  Rabatt 15% på husbil

  Boka nästa sommars husbilshyra i USA/Kanada och få upptill 15% på hyran. 

  Kontakta oss idag!

  ...på husbilshyra i USA/Kanada. Boka nu!

 • Västra USA med husbil

  17 dagar från 11.200 kr

  Rabatt 15% på husbil

  Boka nästa sommars husbilshyra i USA/Kanada och få upptill 15% på hyran. 

  Kontakta oss idag!

  ...på husbilshyra i USA/Kanada. Boka nu!

 • Cruise America C25 på natur campinmgplads i USA
  Västra USA med husbil

  17 dagar från 11.200 kr

  Rabatt 15% på husbil

  Boka nästa sommars husbilshyra i USA/Kanada och få upptill 15% på hyran. 

  Kontakta oss idag!

  ...på husbilshyra i USA/Kanada. Boka nu!

Västra USA med husbil

Upplev storslagna nationalparker, Las Vegas och San Francisco på en kör själv semester med husbil i USA.

17 dagar från 11.200 kr
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn
Pris per person vid 2 vuxna från 14.500 kr
Priset inkluderar: flyg, husbilshyra och en övernattning på hotell.

Varför välja husbil i USA?
Ni har allt. Kök, matplats, badrum, toalett och sovplatser. En perfekt miljö för en familj med barn där det handlar om naturen, camping och upplevelser. Ni bestämmer var och när ni äter och framförallt vad ni vill se och uppleva.

Semester i husbil ger frihet att ta upplevelserna som de kommer. 

Å andra sidan är det en fördel att planera resan lite och inte minst om ni reser under sommerperioden till områden som även är populära hos amerikanarna. Det finns inget som är så tråkigt som att komma till en campingplats efter flera timmars resa för att få veta att allt är upptaget.

Vi ger dig här också 11 goda råd inför din husbilssemester  som gör din resa ännu bättre.

Här är ett förslag till en tur i västra USAdär alla övernattningar är på KOA-campingplatser och de kan reserveras i förväg. KOA är en kedja av campingplatser som kännetecknas av mycket fina faciliteter som gör vistelsen behaglig.

Yosemite, Death Valley, Zion, Bryce, Grand Canyon, Joshua Tree
Nationalparkerna är nära i västra USA och beroende på restid och era personliga intressen kan ni kombinera parkerna. Ni kan också utöka vårt förslag med en avstickare till Capital Reef National Park, Canyonlands nationalpark, Arches National Park med 2.000 sandstensvalv och Monument Valley med katedralliknande stenpelare där du förväntar dig att John Wayne rider in i bilden.

Camping i Sydvästra USA
Sydvästra USA har många utmärkta privata campingplatser med många faciliteter och ibland swimmingpool. Det finns även många fina allmänna natursköna campingplatser i nationalparker, statliga parker, skogar och även stadsparker. Vi har i ruttbeskrivningen föreslagit vissa campingplatser, men det finns många fler att välja mellan. Så det finns något för alla.

Vilken husbil passar dig?
För att lättare kunna välja vilken husbil som passar bäst för just dig och ditt ressällskap kan du få mer information och inspiration här: http://ipaper.ipapercms.dk/MyPlanet/Sweden/resor-till-kanada-usa-vilken-husbil-passar-dig/
 

 

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Ankomst Los Angeles, Kalifornien

Ni landar i Los Angeles på kvällen samma dag som ni lämnar Sverige. Man ska ha minimum en natt på hotell innnan man får lov att hämta ut sin husbil.

Dag 2: Santa Margarita Lake, Kalifornien

Husbilen hämtas och ni kör norrut längs med Stillahavskusten. Här avslöser den ena härliga stranden den andra badmöjligheterna ligger som på ett pärlband. Campingplatsen ligger lite inåt landet norr om San Luis Obispo.

Förslag på camping: Santa Margarita Lake KOA.

Dag 3-4: San Francisco

Fortsätt längs Stillahavskusten. Det finns många spännande platser att besöka längs vägen. T.ex. Hearst Castle vid Simeon och den lilla staden Monterey som inspirerade författaren John Steinbeck till sina romaner. Campingplatsen där ni ska bo i två nätter ligger 34 miles norr om San Francisco. Det är lätt att komma till San Francisco från campingen om ni vill tillbringa nästa dag i den vackert belägna storstaden.

Från campingplatsen är det heller inte långt till vindistriktet Napa Valley. En en annan möjlighet är med andra ord att besöka några av områdets vingårdar.

Om ni inte vill köra till Napa Valley så går det bra att åka på en guidad dagstur. Det finns många utflykter att välja mellan. Läs längre ned på sidan vilka dagsutflykter vi har i San Francisco och vad som kan bokas på förhand. 

Förslag på camping: Petaluma KOA.

Dag 5-6: Yosemite National Park, Kalifornien

Bo de nästa två nätterna på en campingplats lite utanför Yosemite National Park som är en av de vackraste nationalparkerna i USA. Yosemite stoltserar med imponerande vattenfall, klara porlande bäckar, spegelblanka sjöar, inbjudande gröna ängar, majestätiska bergväggar och gigantiska Sequoia träd. Även om det är en av de mest besökta nationalparkerna i hela USA kan man ha turen att se björnar.

Förslag på camping: Yosemite/Mariposa KOA.

Dag 7: Fresno, Kalifornien

Turen fortsätter vidare igenom Sierra National Forest till Sequoia National Park. Här ska ni stanna och se Giant Forest som är ett område med träd som är flera tusen år gamla. Under årens lopp har träden växt ordentligt på höjden! Om tiden tillåter rekommenderas ett besök i Crystal Cave.

Förslag på camping: Visalia/Fresno South KOA.

Dag 8: Las Vegas, Nevada

Las Vegas har allt vad hjärtat begär av underhållning och campingplatsen ligger precis där allt händernämligen på huvudgatan the Strip.

Förslag på camping: Circus Circus KOA.

 

USA - Utah - Bryce Canyon

Dag 9: Glendale, Utah

I södra delen av Utah ligger flera storslagna nationalparker. Bland annat så ligger här Zion National Park där vinderosionen har skapat fantastiska bergsformationer. Det var mormoner och metodister som först upptäckte området och tyckte det var så vackert att de försåg området med religiösa ortsnamn. Det går gratis shuttlebussar runt i nationalparken och man ska gå av på olika ställen och följa markerade vandringsleder. Ni övernattar på en campingplats mellan nationalparkerna Zion och Bryce.

Förslag på camping: Bryce Zion KOA.

Dag 10: Cannonville, Utah

Ytterligare en dag att utforska Bryce Canyon National Park med det fantasifulla bergslandskapet i gyllene och röda färger.

Förslag på camping: Cannonville/Bryce Valley KOA.

Dag 11: Flagstaff

Turen går österut till Lake Powell som uppstod när man byggde Glen Canyon Dam och det som tidigare var stora bergspartier har nu blivit till små bergstoppar i sjön

Förslag på camping: Flagstaff KOA.

Dag 12-13: Grand Canyon

Från Flagstaff är det endast en kort resa till Williams, som är basen de två nästkommande nätterna. Dagarna tillbringas i Grand Canyon National Park.

Vi rekommenderar att ni åker helikopter över Grand Canyon. Detta är ett minne för livet! Läs mer om dessa turer HÄR

Förslag på camping: Williams KOA.

Dag 14: Kingman

Route 66 är en väg som lever vidare i historien även om vissa ställen försvunnit på kartan. Route 66 fick sitt vägnummer 1926 och den förband under en mansålder the Midwest med Kalifornien. Inga andra vägar i USA har spelat en så väsentlig roll i utvecklingen av det moderna Amerika som Route 66. Idag är Interstate I-40 huvudväg och endast mindre sträckor av Route 66 finns bevarade, t.ex. vid Seligman och Kingman där ni kan uppleva autentisk 50-tals atmosfär.

Förslag på camping: Kingman KOA.

Barstow

Turen till Barstow kan gå via Hoover Dam och ni kan uppleva det spektakulära byggnadsverket på en rundvisning. Precis innan ni kommer till Barstow kan ni besöka spökstaden Calico. I Barstow ligger en stor Outlet och det är möjlighet att shoppa lite innan resan avrundas och hemresan påbörjas. 

Förslag på camping: Barstow KOA.

Dag 16: Avresa Los Angeles

Husbilen återlämnas och det är dags att flyga tillbaks till Sverige igen efter ett par härliga veckor rullandes i ett hus på hjul. 

Dag 17: Ankomst Sverige

Välkomna hem!

Karta

Pris per person

Cruise America (standard husbil)

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Ord. Säsong fr. 14.500 kr fr. 11.200 kr
 Högsäsong fr. 24.200 kr fr. 18.100 kr
 

Roadbear (premium husbil)

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Ord. säsong  fr. 15.900 kr  fr. 13.500 kr
 Högsäsong  fr. 27.400 kr  fr. 18.500 kr

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige - USA t/r
 • Flygskatter
 • 1 natt i Los Angeles (airport hotel)
 • 15 dagars hyra av vald husbilsleverantör inkl.
  - 2.500 miles
  - Ansvars- och kaskoförsäkring
  - Personlig utrustning 
  - Campingutrustning
  - Skatter och avgifter
  - 24-timmars hotline
  - KOA-kort och campingguide
 • Full klimatkompensation - läs mer här!

Tllägg:

 • Fria mil
 • Utrustningspaket till husbilen
 • Övernattning på campingplatser
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring

Säsonger
Den svenska sommaren räknas generellt som högsäsong för resor till västra USA. Därtill kommer även avresor under högtider.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 - 888 088 eller skriv till resor@myplanet.se