^
  • 5 utflykter i sydvästra USA

5 utflykter i sydvästra USA

Sydvästra USA har många sevärdheter att bjuda på, och som kan upplevas på olika sätt. MyPlanet har samlat fem av de absolut bästa utflykterna som du inte får missa. 

Vill du också uppleva sydvästra USA? Läs mer om våra resor till USA!

1. Hop-on-hop-off-buss i San Francisco

Utforska San Francisco ombord på stadens bussar som kör sträckor mellan San Franciscos största sevärdheter. Biljetten är giltig i 24 eller 48 timmar från första påstigning, och ger dig möjlighet att gå på och av på så många som 40 olika spännande plaster runt om i staden. 

2. Helikoptertur över Grand Canyon

Om möjligt så tappar man andan ännu mer över mäktiga Grand Canyon på en helikoptertur. Se Colorado River snirkla sig vid foten av ravinen, flyg över Grand Canyons bredaste och djupaste platser samt flyg förbi Kaibab National Forest. 

3. Universal Studios

Universal Studios bjuder på massor av upplevelser för både barn och vuxna. Besök Simpsons knasiga värld, följ med på äventyr med Shrek och Åsnan i 4D, stå ansikte mot ansikte med King Kong och kasta dig ut i vilda rutschbanorna och andra attraktioner som är baserade på populära filmer genom tiderna. 

4. San Francisco och Golden Gate Bridge på cykel

Ge dig ut på upptäcktsfärd i den surrande storstaden San Francisco på cykel och cykla över Golden Gate Bridge. Den berömda bron är inte enbart San Franciscos utan hela den amerikanska västkustens varumärke. En biltur över bron är en upplevelse i sig själv, men att cykla gör upplevelsen ännu större. 

5. Los Angeles City Tour

Utforska USA:s glamorösa filmstad. Turen börjar vid Mann’s Chinese Theatre där stjärnor som Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe och många andra har satt sina handavtryck på trottoaren. Fortsätt med en kort promenad längs Hollywoods berömda Walk of Fame innan du kör vidare till den exklusiva shoppinggatan Rodeo Drive i Beverly Hills.