^
  • 7 tips om att kryssa med barn

  • 7 tips om att kryssa med barn

  • 7 tips om att kryssa med barn

7 tips om att kryssa med barn

Fler och fler har fått upp ögonen för kryssning som resform de senaste åren, och kryssningar har blivit populära som aldrig förr. Många barnfamiljer uppskattar också kryssningens många bekvämligheter, i kombination med spännande upplevelser som väntar ombord och utmed vägen. Underhållningen är i världsklass, du äter bra och upplever många nya, olika platser men behöver bara packa upp en gång och har samma bas hela vägen.

Vi har här samlat 7 goda råd till dig som funderar på att åka på kryssning med barn. Följer du dem, är du på god väg mot en oförglömlig upplevelse för både liten och stor.  

 

  1. 1. Välj rätt fartyg

Det finns ett hav av rederier och fartyg att välja mellan - ofta också i samma geografiska område. Välj ett fartyg som fokuserar på barnen. Alltså ett fartyg där det finns ett stort och bra utbud av aktiviteter som pool, klättervägg och bio. Det gör att barnen har det roligt även de dagar när ni inte är iland någonstans utan spenderar dagen ombord. En annan sak att vara uppmärksam på om du har mycket små barn med, är vilken tid det är möjligt att äta middag. Det kan variera mycket, och med små barn kanske du föredrar ett fartyg där du kan äta relativt tidigt.

  1. 2. Få en bra start och avslutning

Se om du kan planera din resa så att du spenderar ett par dagar i staden varifrån fartyget seglar och några dagar där kryssningen slutar. Sydney, Vancouver, New York, Miami och Honolulu är till exempel alla städer där det finns massor av kul saker för barnen att göra. Då får ni chans att välja er vid tidsskillnaden och förbereda er på den långa resan till havs som väntar.

  1. 3. Ha med en karta

En gammal hederlig papperskarta är en trevligt för både barn och vuxna, så investera i en sådan före avresa. Kartan ger en bra översikt över området du seglar i. Du kan se öar, berg, kullar, kuster, hamnar, städer och mycket annat som du kanske har upplevt eller snart ska få uppleva. Barnen kommer definitivt att älska att utforska kartan, följa rutten fartyget seglar och se

  1. 4. Planera dagen tillsammans

Kryssningsfartyget erbjuder vanligtvis en mängd olika aktiviteter, shower och annat kul för barnen. Det kan vara överväldigande att välja mellan, så gör en plan tillsammans med barnen. Vad vill de allra helst ha testat på innan kryssningen är över? Och gör sedan en plan för dagen, antingen kvällen före eller under tiden ni äter frukost. Då blir det lugn och ro och ingen känner sig åsidosatt. Ofta finns det aktiviteter för de lite större barnen som talkshows, skattjakt, olika sporter och videospelsturneringar. Anmäl barnen i förväg, så är du säker på att de får plats.  

  1. 5. Lev dig in i livet till havs

Livet ombord på ett fartyg är något väldigt speciellt och spännande för ett barn. Det kittlar barnens fantasi och väcker tankar om Kapten Krok Klo, pirater, öde öar och dolda skatter. Låt dem utforska, uppleva och fantasera och gör det tillsammans med dem. Lär dem de många uttryck som används ombord på ett fartyg, som styrbord, babord, kojer, skrov, knopar, kabyss och andra ord. De kommer att tycka att det är coolt att kunna berätta om kojer, knopar och andra spännande saker när de kommer hem.

  1. 6. Allt är betalat för innan avresa 

Det bästa med att vara på kryssning är att nästan allt betalas hemifrån. Så du slipper att barnen bedjande ser på dig titt som tätt och tigger om ännu en läsk. Samtidigt behöver du inte oroa dig för hur mycket pengar du spenderar på resan, vilket hjälper dig att koppla av och bara njuta av din semester med barnen. Om du har valt att inte inkludera dryck kan det vara en bra idé att ge barnen lite fickpengar varje dag som de kan använda till just dricka.

  1. 7. Låt mor - och farföräldrarna följa med

En kryssning är ett fantasiskt sätt för mor - och farföräldrar att få spendera tid med sina barn och barnbarn. Ni bor separat, men kan umgås under dagen och göra roliga aktiviteter eller se en bio ihop. När ni går iland kan ni dela upp er om det är vissa utflykter som passar de vuxna bättre och andra som är roligare för barnfamiljen. Ät middag tillsammans och dela era upplevelser från dagen med varandra. Avsluta kvällen med ett spel uppe på däck eller kanske med en show i skeppets teater.

Här kan du läsa mer om alla våra reseförslag med kryssning!

Läs här om olika rederier och vad som kan ingå, vilka olika fartygsklasser det finns samt en mängd praktisk information!