^
  • USA:s 10 bästa stränder

USA:s 10 bästa stränder

Med mer än 20.000 km kust erbjuder USA ett antal stränder. Men var hittar du de allra bästa? Här är våra USA-experters tips på landets 10 bästa stränder – utan inbördes ordning.

 

Fort Myers Beach, Florida
 

Sand kan knappast vara mer finkornig än sanden på Fort Myers Beach. Den känns nästan mer som mjuk talk än sand. Att stranden också är lång, bred och ovanligt vit, gör den till en stark kandidat till titeln Floridas bästa strand.

Clearwater Beach, Florida
 


Massor av turkost vatten och mjuk, vit sand väntar badgäster på Clearwater Beach. Stranden sträcker sig hela fyra kilometer längs kusten så det finns gott om plats för alla. Området är också känt för sitt akvarium samt mysiga och avslappnade atmosfär.
 

South Beach i Miami, Florida
 

För många är South Beach i Miami symbolisk för Florida. Den legendariska stranden kantas av smala palmer och pittoreska restauranger, varav en del är inhysta i pastellfärgade art déco-byggnader från 1930-talet.

Kauna'oa Bay på Hawaii Island, Hawaii

Kauna'oa Bay ser ut precis som de flesta föreställer sig Hawaii. En vacker, halvmåneformad vik med vit sand och turkost vatten på ena sidan och frodig tropisk regnskog på den andra. Mycket mer vykortsliknande det blir knappast.

Kaanapali Beach på Maui, Hawaii

Tidigare var den fem kilometer långa Kaanapali Beach på Mauis nordvästkust den plats dit områdets hövdingar kom för att vila upp sig - och det är lätt att förstå varför. Den fina sandstranden inbjuder likaväl till ett svalkande dopp som till avkoppling i skuggan av en palm.

Laguna Beach, Kalifornien
 

Lokalbefolkningen har länge kommit till Laguna Beach, söder om Los Angeles. Men fortfarande tar sig bara ett fåtal turister till denna vackra, gyllene bukt. Du har dock inte vattnet för dig själv. Utanför kusten lever åtskilliga val - och delfinarter som kan ses på valskådning året runt.

Santa Monica, Kalifornien

Santa Monica och angränsande stranden Venice Beach sjuder av liv hela dagen lång. Folk kommer såklart för att sola och bada på den gyllene stranden, men minst lika många kommer för att njuta av atmosfären. Strandpromenaden myllrar av folk, kaféer och underhållning.

Windansea Beach i La Jolla, Kalifornien

Klippig kust och ibland stora vågor gör Windansea Beach norr om San Diego mindre lämplig för familjer med barn och andra badgäster. Men fotografer och naturälskare flockas här för att uppleva denna råare version av kalifornisk strand.

Outer Banks, North Carolina

Outer Banks är en oförglömlig syn. En mer än 300 km lång remsa av smala sandöar längs North Carolinas kust, där du bjuds på oändliga stränder med sanddyner, charmiga byar och en maritim kultur med anor från de första nybyggarna.

Myrtle Beach, South Carolina

Subtropiskt klimat, massor av sol och en 10 km lång sandstrand gör Myrtle Beach till en av de mest populära strandstäderna längs den amerikanska östkusten. En bit från stranden bjuder staden på utmärkt shopping, restauranger och massor av underhållning.

Läs här om våra sol och bad resor till USA!