^
 • Kryssning Karibien och Florida

  16 dagar från 16.500 kr

 • Kryssning Karibien och Florida

  16 dagar från 16.500 kr

 • Kryssning Karibien och Florida

  16 dagar från 16.500 kr

 • Kryssning Karibien och Florida

  16 dagar från 16.500 kr

Kryssning Karibien och Florida

Kombinera karibiska öar, god mat och nöjen ombord på ett utav världens största kryssningsfartyg med aktiviteter och shopping i Florida.

Exempelresa: 14 dagar från 16.500 kr *
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn
Pris per person vid 2 vuxna 19.500 kr
 

Priset inkluderar: flyg, bilhyra, övernattningar och kryssning inkl. helpension

Denna exempelresa är baserad på ett utav flera möjliga kryssningsalternativ. Både fartyg och rutter kan variera stort beroende på avresedatum. Därför är nedan dag-för-dag program samt prisindikation endast ett utav många förslag på kryssning i Karibien. Önskar du åka med ett specifikt fartyg eller rutt, fråga oss gärna så tar vi reda på vilken kryssning som finns tillgänglig på just ditt önskade datum.

Att kombinera aktiviteter i Orlando och shopping i Miami med en härlig kryssning i Karibien är att få det bästa av alla världar. I Orlando väntar en hyrbil på dig på flygplatsen och du får chans att besöka både nöjesparker, Kennedy Space Center eller stränderna i närheten. Från Orlando kör du ner till Fort Lauderdale där en sju nätter lång kryssning runt östra Karibien står näst på tur. Du åker med ett utav världens största kryssningsfartyg, Harmony of the Seas och du kan förutom härliga karibiska öar som Bahamas och St. Thomas, vänta dig en upplevelse utöver det vanliga på detta enorma och påkostade jättefartyg. Njut av fantastisk mat, dryck och service på de över 20 olika restaurangerna, koppla av vid poolen eller på fartygets SPA och upplev underhållning i världsklass i de musikaler, is - eller vattenshower som alla ingår.  Du avslutar resan i Miami med Art Deco-arkitektur, shopping och strandhäng på South Beach.

 

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Ankomst Orlando

Från Sverige flyger du till Orlando i Florida, dit du anländer samma dag tack vare tidsskillnaden. Väl framme checker du in på ditt hotell som ligger centralt i Orlando. Här bor du de följande tre nätterna. Resten av dagen kan du använda till att antingen vila upp dig efter resan eller redan nu börja bekanta dig med vad som finns att upptäcka här.

Dag 2-3: Orlando

Du har två heldagar åt att utforska allt Orlando med omnejd har att erbjuda. Det mest självklara i Orlando är alla nöjesparker som Disney World och Animal Kingdom. Här spenderar man lätt ett par dagar både som stor och liten då det finns hur mycket som helst att se och göra. Är nöjesparker inget för dig ligger Floridas stränder och Kennedy Space Centre bara en kort resa med bil härifrån. Du kan också simma med vilda sjökor i Crystal River eller besöka USA:s äldsta stad San Augustine. Gillar du golf kanske en runda på någon utav alla golfbanor i Florida är ditt första val. Många banor är dessutom designade av några utav de allra största namnen inom golf, vilket gör det mer speciellt. Shoppingen i Orlando måste naturligtvis också nämnas och det går att göra riktigt bra fynd på någon utav de många outlets som finns här. 

Dag 4: Orlando/Kryssning östra Karibien

Idag är det dags att köra de ca tre timmarna från Orlando till Fort Lauderdale, lämna bilen och istället gå ombord på ett av världens största kryssningsfartyg, som ska ta dig runt östra Karibien under sju nätter. Ni är ombord på Harmony of the Seas, som tillhör rederiet Royal Caribbean Cruise Line. Ombord erbjuds du en mängd häftiga aktiviteter, fantastisk mat, underhållning i världsklass och rofylld avkoppling. Allt kryddat med spännande, karibiska stopp utmed vägen.

Fartyget avgår kl. 16.30 men incheckningen startar oftast ca kl. 13.00 då det är många som ska komma på plats innan fartyget kan lämna hamnen. 

Dag 5: Nassau, Bahamas

Idag väntar Nassau på Bahamas och du ankommer redan kl. 07.00 på morgonen och har fram till 14.30 på dig att se dig om i staden. Nassau är en stad med en blandning av internationell glamour och avslappnat tropiskt semesterparadis, vilket ger en väldigt speciell atmosfär. Staden blev en brittisk kronkoloni år 1718, och det brittiska inflytandet är tydligt, men det är blandning av kolonialstil och västafrikanska influenser som gör Bahamas så speciellt. Som besökare kan du välja mellan en mängd olika saker att se och göra, eller bara ta det lugnt och njuta i värmen.

Dag 6: Till havs

Idag spenderar du dagen till havs ombord på fartyget. Du får möjlighet att bara ta det lugnt vid poolen, shoppa eller test någon utav alla aktiviteter som finns ombord. 

Dag 7: Charlotte Amalie, St. Thomas

Den idylliska ön St. Thomas är kryssningens nästa stopp och du ankommer idag kl. 10.00 på förmiddagen. St. Thomas är känd för sina fina stränder och kristallklara vatten, men denna karibiska ö har också blivit känd för sin taxfree-shopping. Köp tullfria smycken och fynda allt från alkoholhaltiga drycker till importerat porslin och kristall. Fartyget avgår från hamnen kl. 19.00 på kvällen.

Dag 8: Philipsburg, St. Maarten

God morgon St. Maarten! Du ankommer kl. 08.00 på morgonen till denna karibiska ö som faktiskt styrs av två oberoende länder. Men trots att ön är delad i två lever invånarna harmoniskt tillsammans. Den nederländska huvudstaden Philipsburg har vackra kullerstensgator och smala gränder som erbjuder ett fantastiskt urval av exklusiva butiker. Ett riktigt shoppingparadis helt enkelt! Du har fram till 17.00 i Philipsburg innan fartyget avgår.  

Dag 9-10: Till havs

Två hela dagar till havs väntar och du får möjlighet att verkligen utnyttja allt som detta enorma fartyg har att erbjuda. Några utav höjdpunkterna är följande:

 • Zip Line nio däck över marken
 • Spektakulär vattenshow med ljus och musik i AquaTheater
 • Fullskalig Broadwayshow MAMMA MIA! – ingår!
 • Fantastisk undrehållning – allt ingår
 • Vitality SPA och stort gym
 • Isshow och skridskobana

Dag 11: Fort Lauderdale - Miami

Kryssningen är till ända och du ankommer Fort Lauderdale redan kl. 06.15 på morgonen. Vilken utcheckningstid det blir beror sedan på vilket våningsplan du bor på. Oavsett får du en tidig start för att ta dig de ca fyra milen ner till Miami och börja utforska allt denna spännande stad har att erbjuda. Du har två nätter i soliga Miami bland palmer, legendariska stränder med färgglada badvaktstorn samt Art Deco-arkitektur. Här möts det amerikanska, latinska och karibiska i en härlig blandning både i maten och musiken och du har garanterat aldrig tråkigt i Miami! Shoppingen är också outstanding, oavsett om det är märkesvaror eller prisvärda outlet-fynd du är ute efter. 

Dag 12: Miami

För många är Miami lika med sol, palmer och Floridas legendariska stränder, vilka pryds av badvaktstorn i starka färger. Små butiker med designkläder, smycken och böcker fyller sidogatorna till South Beach och den charmerande stadsdelen Coral Gables. Miami är en bra utgångspunkt för utflykter runt om i denna del av Florida, och med en heldag till ditt förfogande har du stora valmöjligheter. Leta alligatorer i Everglades National Park, simma med delfiner eller snorkla bland färgsprakande koraller vid Key Largo eller kanske känna karibisk stämning och besöka Hemingways hus i Key West? Det går att göra dagsturer till alla dessa tre platser och du kan läsa mer om dem här

Vill du stanna längre i Miami, fortsätta till andra delar av Florida eller kanske göra stopp i New York på väg hem? Prata med din resesäljare för att kunna förlänga din resa. 

Dag 13: Avresa Miami

Beroende på när ditt flyg går tillbaka mot Sverige har du eventuellt förmiddagen eller ännu mer av dagen åt att suga ut det sisa ur Miami. Kanske blir det sol och bad på Miami Beach eller en sista shoppingrunda för att köpa med sig souvenirer och presenter hem till de nära och kära innan du beger dig ut till flygplatsen och påbörjar din hemresa.

Dag 14: Ankomst Sverige

Du landar i Sverige igen efter två upplevelserika veckor fyllda med sol, värme och karibiska takter. Välkommen hem!

Fakta

Läs mer om vad som ingår i din kryssning HÄR

Läs mer om praktisk information kring din kryssning HÄR

Läs mer om de olika fartygsklasserna HÄR


Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Året om*  fr. 19.500 kr  fr. 16.500 kr

 

* Både fartyg och rutter kan variera stort beroende på avresedatum. Därför är dag-för-dag program samt prisindikation endast ett utav många förslag på kryssning i Karibien. Önskar du åka med ett specifikt fartyg eller rutt, fråga oss gärna så tar vi reda på vilken kryssning som finns tillgänglig på just ditt önskade datum.

 

Exempelresa baserad på:

 • Flyg Sverige - Orlando//Miami - Sverige
 • Flygskatter
 • 3 nätter i Orlando
 • 3 dagars bilhyra inkl. fria km, försäkring, extra förare och första tanken bensin
 • Kryssning 7 nätter ombord på Harmony of the Seas, Royal Caribbean Cruise Line. Inkl:
  - 7 övernattningar i delad insides dubbelhytt (Inside Stateroom)
  - Alla måltider, kaffe/te/juice
  - Underhållning
  - Dricks
  - Läs mer om vad som är inkluderat i din kryssning här

 • 2 nätter i Miami

 • Full klimatkompensation - läs mer här!

Tillägg:

 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring

Säsonger
Den svenska sommaren samt januari till mars räknas generellt som högsäsong för resor till Florida. Därtill kommer även resor under högtider. 

Prisintervallet är vägledande
När det gäller kryssning varierar priser och tillgång stort under hela året. Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Åldersgräns
För att åka på kryssning i USA utan förälders sällskap måste du vara 21 år. 

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen. Detta gäller bara hotell, inte kryssningar.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.* Du kan välja att resa i Premium Economy ena vägen och i economy andra vägen eller Premium Economy bägge vägar, summan är då det dubbla. Tala med din säljare.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se