^

Kryssning New York till Karibien

Framför dig har du en oförglömlig resa till en utav världens mest spännande storstäder New York samt en efterföljande kryssning med Royal Caribbean till Karibiens paradisöar. Bättre kombination går inte att få!

Exempelresa 14 dagar från 19.200 kr *
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn 
Pris per person vid 2 vuxna från 20.100 kr
Priset inkluderar: flyg, övernattningar och kryssning inkl. helpension

* Denna exempelresa är baserad på ett utav flera möjliga kryssningsalternativ. Både fartyg och rutter kan variera stort beroende på avresedatum. Därför är nedan dag-för-dag program samt prisindikation endast ett utav många förslag på kryssning i Karibien. Önskar du åka med ett specifikt fartyg eller rutt, fråga oss gärna så tar vi reda på vilken kryssning som finns tillgänglig på just ditt önskade datum.​

Njut av tre oförglömliga dagar i New York. Om det är första gången du är där ska du besöka de stora sevärdheterna som Empire State Building, Frihetsgudinnan, Central Park, och naturligtvis Times Square. Har du varit i New York tidigare kan du ta det lite lugnare och bara njuta av storstadsatmosfären. Efter några dagar i "The Big Apple", kryssar du söderut mot Karibien ombord på Royal Caribbean kryssningsfartyg Anthem of The Seas. Fartyget är som en hel stad på vattnet med aktiviteter för alla åldrar och intressen. Prova skeppets fallskärmssimulator eller kör en sväng i radiobilarna. Det finns också ett roligt barnpoolområde för familjens minsta samt klättervägg och ett vackert spaområde för de vuxna. Ombord på skeppet hittar du inte mindre än 17 restauranger som erbjuder allt från hamburgare, sushi och varmkorv till pizza och mat från det moderna mer experimentella köket. Ombord på detta flytande upplevelsecenter färdas du lugnt och skönt mot de vackra öarna i östra Karibien. Du besöker bland annat Bermuda, Puerto Rico och Haiti, som alla erbjuder massor av exotiska upplevelser.

 

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Avresa från Sverige

I dag reser du från Sverige till New York, och på grund av tidsskillnaden är du framme samma dag. Njut av en eftermiddag och kväll i The Big Apple, där de karakteristiska gula taxibilarna kör sida vid sida på de breda avenyerna, stora shoppingcenter erbjuder all världens märkesvaror och små restauranger lockar folk med god mat i trevliga omgivningar. New York har något för alla, så det blir en kväll fylld av upplevelser.

Dag: 2-3 New York

Ett par fantastiska dagar i New York väntar dig innan din kryssning till Karibien tar sin början. Njut av utsikten över staden från toppen av en skyskrapa, åk båt till Frihetsgudinnan eller ut till Ellis Island dit de första immigranterna först steg i land. Tycker du om shopping har du kommit till himmelriket... New York svämmar över av stora shoppingcenter, små designbutiker och alla de kända märkesvarorna. Se också till att unna dig en show på Broadway. Klassiska amerikanska diners finns givetvis fortfarande i New York sida vid sida med prisbelönta gourmetrestauranger. Möjligheterna är många och utmaningen blir att kunna välja!

Dag 4: New York och kryssning till Karibien

Njut av de sista timmarna i storstaden innan det på eftermiddagen är dags att ta sig till Cape Liberty Harbour, som ligger en kort bilresa från Manhattan. Här väntar Royal Caribbeans fartyg Anthem of the Seas, som kommer att vara ditt hem de närmaste nio nätterna. Kl. 16.00 avgår det från New York, men incheckningen börjar ett par timmar innan det. Fartyget Anthem of the Seas erbjuder en uppsjö av underhållning och aktiviteter för hela familjen. Du kan exempelvis prova en fallskärmssimulator eller kanske rullskridskor och radiobilar? Det finns dessutom 17 restauranger ombord, så du behöver inte vara hungrig. 

Dag 5: Till havs

Från New York färdas du längs USA:s östkust med kurs mot Bermuda. Det är en lång segling så du spenderar hela dagen ombord idag. Men med det utbud som finns på fartyget får du inte tråkigt. Hitta en avkopplande plats och läs en bra bok eller utnyttja alla de trevliga faciliteterna som finns ombord på skeppet. Shoppa i fartygets affärer, njut av en trevlig lunch på en av restaurangerna, hoppa i poolen eller prova klätterväggen. Kvällen kanske du vill avsluta med en spektakulär Broadway-show.

Dag 6: King’s Wharf, Bermuda

Kl. 8.00 på morgonen anländer du till Bermuda där det finns möjlighet att gå iland. I King's Wharf finns något som alla kan tycka om att göra. Prova typisk lokal mat och utforska butiker och museer på Royal Naval Dockyard; en imponerande fästning byggd 1815. Det finns också möjlighet att följa med på olika utflykter på ön. Hitta till exempel skatter på Bermuda Arts Center och Craft Market, eller simma med delfiner på Dolphin Quest. Kl. 16.00 seglar fartyget vidare.

Dag 7: Till havs

Denna dag seglar fartyget längre söderut med kursen satt mot St. Maarten. Du tillbringar dagen ombord på fartyget och kan utnyttja alla de roliga saker som är inkluderade i priset. 

Dag 8: Philipsburg, St. Maarten

Kl. 12.15 idag når du nästa stopp på kryssningen, vilket är ön St. Maarten. Du har hela dagen fram till kl. 20.00 åt att njuta av allt ön har att erbjuda. Denna karibiska ö styrs faktiskt av två olika länder, Nederländerna och Frankrike. Men trots att ön är uppdelad i två delar lever öns invånare i fred och harmoni med varandra. Den nederländska huvudstaden Philipsburg, där fartyget lägger till, har vackra kullerstensgator och ett stort urval av exklusiva butiker.

Dag 9: San Juan, Puerto Rico

San Juan är den näst äldsta staden på den amerikanska kontinenten. De pastellfärgade husen längs de smala gatorna med blåaktig kullersten står i skarp kontrast till den annars levande, moderna staden som sjuder av energi. Fartyget lägger till vid kl. 07.00 och du har hela morgonen att njuta av den vackra välbevarade staden, som osar av god stämning och karibisk charm. Efter lunch kl. 14.30, seglar fartyget vidare västerut mot Haiti.

Dag 10: Labadee, Haiti

Kl. 09.00 på morgonen kommer du fram till Labadee. Labadee är Royal Caribbean Internationals privata öparadis i Karibien, med orörda stränder, fantastiska omgivningar och spektakulära vattenaktiviteter. Upplev en svindlande utsikt när du svävar 122 meter över den vackra halvön på en adrenalinfylld parasailingtur, eller strosa i butiker på jakt efter vackert lokalt hantverk. Kl. 17.00 seglar fartyget vidare.

Dag 11-12: Till havs

Efter fem dagar av karibiska takter och paradisöar börjar fartyget sin resa tillbaka mot New York. Med andra ord får du gott om tid att njuta ombord på fartyget där du kan ta del av alla roliga aktiviteter och all god mat och dryck som erbjuds. Och passa på att njuta, för när du är tillbaka i New York igen är det dags att säga adjö till Anthems of the Seas för den här gången.

Dag 13: Avresa från New York

Tidigt på morgonen kl. 07.00 lägger fartyget till efter nio dagar till havs. Senare på eftermiddagen kliver du istället på flyget mot Sverige och din hemresa tar sin början. 

Dag 14: Ankomst till Sverige

Idag landar du i Sverige igen efter två veckor av fantastiska upplevelser i New York och Karibien! 

Fakta

Läs mer om vad som ingår i din kryssning HÄR


Läs mer om praktisk information kring din kryssning HÄR


Läs mer om de olika fartygsklasserna HÄR


Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Hela året*  fr. 20.100 kr  fr. 19.200 kr

* Både fartyg och rutter kan variera stort beroende på avresedatum. Därför är dag-för-dag program samt prisindikation endast ett utav många förslag på kryssning i Karibien. Önskar du åka med ett specifikt fartyg eller rutt, fråga oss gärna så tar vi reda på vilken kryssning som finns tillgänglig på just ditt önskade datum.

 

Exempelresa baserad på:

 • Flyg Sverige - New York t/r
 • Flygskatter
 • 3 nätter i New York
 • Kryssning 9 nätter ombord på Anthem of the Seas, Royal Carribean Cruise Line. Inkl:
  - 9 övernattningar i delad insides dubbelhytt (Inside Stateroom)
  - Alla måltider, kaffe/te/juice
  - Underhållning
  - Dricks
  - Läs mer om vad som är inkluderat i din kryssning här
 • Full klimatkompensation - läs mer här!

Tillägg:

 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Övriga drycker

Säsonger
Den svenska sommaren räknas generellt som högsäsong för resor till USA och för Karibien även december till mars. Därtill kommer även resor under högtider. 

Prisintervallet är vägledande
När det gäller kryssning varierar priser och tillgång stort under hela året. Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Åldersgräns
För att åka på kryssning i USA utan förälders sällskap måste du vara 21 år. 

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen. Detta gäller bara hotell, inte kryssningar.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.* Du kan välja att resa i Premium Economy ena vägen och i economy andra vägen eller Premium Economy bägge vägar, summan är då det dubbla. Tala med din säljare.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se