^
 • Kryssning södra Karibien

  11 dagar från 15.900 kr

 • Kryssning södra Karibien

  11 dagar från 15.900 kr

 • Kryssning södra Karibien

  11 dagar från 15.900 kr

 • Kryssning södra Karibien

  11 dagar från 15.900 kr

 • Kryssning södra Karibien

  11 dagar från 15.900 kr

 • Kryssning södra Karibien

  11 dagar från 15.900 kr

Kryssning södra Karibien

Njut av några äventyrliga dagar i Karibien ombord på kryssningsfartyget Freedom of the Seas där du hittar en uppsjö av upplevelser och roliga aktiviteter. 

Exempelresa 11 dagar från 15.900 kr *
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn
Pris per person vid 2 vuxna 19.200 kr 
Priset inkluderar: flyg, övernattningar och kryssning inkl. helpension

* Denna exempelresa är baserad på ett utav flera möjliga kryssningsalternativ. Både fartyg och rutter kan variera stort beroende på avresedatum. Därför är nedan dag-för-dag program samt prisindikation endast ett utav många förslag på kryssning i Karibien. Önskar du åka med ett specifikt fartyg eller rutt, fråga oss gärna så tar vi reda på vilken kryssning som finns tillgänglig på just ditt önskade datum.

På denna resa väntar ett äkta karibiskt äventyr! Du flyger till Puerto Ricos huvudstad San Juan där du spenderar ett par dagar bland pastellfärgade, praktfulla byggnader i den välbevarade äldre stadsdelen med sin rika historia, eller längs underbara vita sandstränder. Efter några härliga dagar i San Juan är det dags att gå ombord på Royal Caribbeans kryssningsfartyg Freedom of the Seas och påbörja din kryssning runt öarna i södra Karibien. Du går i land på Curacao, Aruba, St. Maarten och St. Thomas - öar som alla sjuder av karibisk charm och bjuder på en mängd olika upplevelser. 

Du har också gott om tid för att kunna njuta av allt som finns att göra ombord på fartyget. Freedom of the Seas har nämligen en mängd olika aktiviteter och faciliteter som passar både stora och små. Det finns flera härliga pooler att bara slappna av vid, barnklubbar, klättervägg, skridskoåkning, teater, bio och en mängd olika spännande restauranger att välja mellan. Självklart har du också massor av butiker att shoppa i och ett fantastiskt spa. 

Det finns även andra rutter i södra Karibien och med andra kryssningsfartyg än Freedom of the Seas. Tala med din resesäljare om vilka möjligheter som finns.

Find praktisk information om Royal Caribbean Cruise Line her

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Ankomst till San Juan, Puerto Rico

Idag reser du från Sverige till San Juan i Puerto Rico. Du landar samma dag och checkar sedan in på ditt hotell där du ska bo de kommande två nätterna.

San Juan är den näst äldsta staden på den amerikanska kontinenten. Pastellfärgade hus, vackra torg och smala, historiska gator med den karakteristiska blåaktiga kullerstenen står i skarp kontrast till den nya stadsdelen som är livlig, modern och sjuder av energi.

Dag 2: San Juan, Puerto Rico

Du har idag en hel dag till ditt förfogande i San Juan. Besök exempelvis de vackra gamla kyrkorna och njut av att bara strosa runt på gatorna i den gamla stadsdelen där praktfulla byggnader ligger sida vid sida. Staden har en mycket speciell atmosfär som kännetecknas av fartfylld karibisk musik, som är en härlig blandning av traditionella karibiska toner och rytmer från andra kulturer. Tonerna strömmar ut ur restauranger, affärer och barer i staden, och på kvällen rycks både lokalbefolkning och besökare med i de glada tonerna.

Dag 3: Kryssning i södra Karibien

Njut av din sista dag i San Juan, där du kan utforska stadens många små kaféer och butiker. Eller så kan du söka dig bort en bit från stadens folkmassor och koppla av på en vacker sandstrand. Det kan vara stränderna Playa Condado eller Isla Verde som ligger inne i staden, vilka båda bjuder på oändlig mjuk sand och klart vatten. Kl. 20.30 på kvällen lägger fartyget Freedom of the Seas ut och styr mot äventyr i södra Karibiens ö-värld. Kom ihåg att vara där i god tid för att checka in.

Dag 4: Charlotte Amalie, St. Thomas

Efter en god natts sömn ombord på det fantastiska fartyget vaknar du upp till St. Thomas vackra gröna landskap. Ön är mycket idyllisk och känd för sina vackra stränder och sitt kristallklara vatten. Du kan se flera tecken på att ön tidigare var en dansk koloni. Historiska byggnader och gamla danska kyrkor flankerar de små gatorna och det gamla danska fortet vakar fortfarande över hamnen. Men den här karibiska ön har också blivit känd för möjligheten att shoppa duty-free. Du kan köpa tullfria smycken och när det gäller allt från konjak till importerat porslin går det att göra riktiga kap. Kl. 18.00 seglar fartyget vidare.

Dag 5: Till havs

Idag har du en hel dag till havs och får möjlighet att koppla av ombord på fartyget och ta del av alla roliga aktiviteter som finns att göra. Antingen lägger du dig i en solstol och njuter av sol och bad i de fina poolerna, eller så kanske klättring och skridskoåkning är det som lockar denna dag?

Dag 6: Willemstad, Curacao

Denna morgon väntar fler äventyr på Curacao, dit du kommer kl. 7.00 på morgonen. Huvudstaden Willemstad är en spännande plats. Arven från stadens historia är tydliga redan när du seglar in i hamnen, där flera fascinerande byggnader i holländsk kolonialstil väntar. Besök exempelvis Seaquarium Beach och det spännande Curacao Sea Aquarium som har över 400 exotiska arter av marint liv. Efter en spännande dag på Curacao kan du njuta av en tidig middag innan du seglar vidare kl. 20.00 på kvällen.

Dag 7: Oranjestad, Aruba

Aruba är dagens mål. Återigen lägger du till kl. 7.00 på morgonen och har hela dagen att upptäcka Aruba på. Ön är bara 30 km lång och 10 km bred och välsignad med solsken nästan året runt. Dessutom kan du hitta några av världens mest fantastiska stränder här. Staden Oranjestad är bäst utforskad till fots, och en promenad under palmerna i denna livliga huvudstad visar en stad full av holländsk charm från kolonialtiden. Du har också möjlighet att njuta av stämningen i staden efter mörkrets inbrott, innan fartygetet lämnar hamnen igen vid kl. 23.00 på kvällen.

Dag 8: Till havs

Ännu en dag att bara njuta av avkoppling och aktiviteter ombord på Freedom of the Seas. Mat och dryck har en stor betydelse på en kryssning då det finns många olika restauranger ombord. Du kan välja mellan världens olika kök och är garanterad att hitta något enorm variation och något som passar alla i familjen. 

Dag 9: Philipsburg, St. Maarten

Det sista stoppet på kryssningen innan du återvänder till San Juan, är den vackra ön St. Maarten. Du kommer fram kl. 8.00 på morgonen och har fram till kl. 17.00 på eftermiddagen åt att uppleva denna unika, karibiska ö. Ön styrs nämligen av två länder, Frankrike och Holland, och även om ön är uppdelad i två lever invånarna i harmoni. Den holländska huvudstaden Philipsburg är ett shoppingparadis med ett fantastiskt urval av exklusiva butiker som trängs längs de smala kullerstensgatorna.

Dag 10: San Juan, Puerto Rico och avresa

Tidigt på morgonen kl. 6.00 ankommer du till San Juan i Puerto Rico. Du går av och säger hej då till Freedom of the Seas för den här gången. Senare på dagen går ditt flyg tillbaka till Sverige efter tio fantastiska dagar i den karibiska ö-världen.

Dag 11: Ankomst till Sverige

Idag landar du hemma i Sverige igen - påfylld med härliga upplevelser och avkoppling från kryssningen i södra Karibien. 

Fakta

Läs mer om vad som ingår i din kryssning HÄR


Läs mer om praktisk information kring din kryssning HÄR


Läs mer om de olika fartygsklasserna HÄR


Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Året om*  fr. 18.300 kr  fr. 15.300 kr

* Både fartyg och rutter kan variera stort beroende på avresedatum. Därför är dag-för-dag program samt prisindikation endast ett utav många förslag på kryssning i Karibien. Önskar du åka med ett specifikt fartyg eller rutt, fråga oss gärna så tar vi reda på vilken kryssning som finns tillgänglig på just ditt önskade datum.

 

Exempelresa baserad på:

 • Flyg Sverige - San Juan t/r
 • Flygskatter
 • 2 nätter i San Juan, Puerto Rico
 • Kryssning 7 nätter ombord på Freedom of the Seas, Royal Caribbean Cruise Line. Inkl:
  - 7 övernattningar i delad insides dubbelhytt 
  - Alla måltider, kaffe/te/juice
  - Underhållning
  - Dricks
  - Läs mer om vad som är inkluderat i din kryssning här

Tillägg: 

 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring

Säsonger
Den svenska sommaren samt januari till mars räknas generellt som högsäsong för resor till Karibien. Därtill kommer även resor under högtider. 

Prisintervallet är vägledande
När det gäller kryssning varierar priser och tillgång stort under hela året. Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Åldersgräns
För att åka på kryssning i USA utan förälders sällskap måste du vara 21 år. 

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen. Detta gäller bara hotell, inte kryssningar.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.* Du kan välja att resa i Premium Economy ena vägen och i economy andra vägen eller Premium Economy bägge vägar, summan är då det dubbla. Tala med din säljare.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se