^
 • Blues Highway

  16 dagar från 16.000 kr

 • Blues Highway

  16 dagar från 16.000 kr

 • Blues Highway

  16 dagar från 16.000 kr

 • Blues Highway

  16 dagar från 16.000 kr

 • Blues Highway

  16 dagar från 16.000 kr

Blues Highway

Följ med på ett riktigt musikäventyr tvärs igenom USA.

16 dagar från 16.000 kr
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn
Pris per person vid 2 vuxna från 22.700 kr
Priset inkluderar: flyg, hyrbil och övernattningar

Ni reser med egen bil från Chicago i norr till New Orleans i söder längs med Blues Highway. På vägen upplever ni storstadspuls i Chicago, legendariska Route 66, countrymusikens huvudstad Nashville, Elvis Graceland i Memphis, blues i Vicksburg och avslutningsvis fransk jazz i New Orleans. Längs vägen kör ni genom historien och upplever minnen från bomullsplantagen och plantageägarnas enorma palats, vacker natur och vägrestauranger som ni känner igen från otaliga road movies. Med andra ord väntar ett riktigt äventyr med bil.

Läs mer om resan i detalj i dagsprogrammmet nedan.

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Ankomst Chicago, Illinois

Ni landar i Chicago sen eftermiddag tidig kväll. På flygplatsen står er hyrbil klar och ni kör på egen hand in till ert centralt belägna hotell. Använd kvällen till att utforska närområdet, vila ut efter resan och ät något gott.

Dag 2: Heldag i Chicago

Chicago är USA's tredje största stad och här finns mycket att se och uppleva. Följ med på en guidad stadsvandring, besök Art Institute of Chicago, flanera i Millennium Park eller njut av Chicagos bluesscen. Det finns något för allas tycken och smak. Staden är känd för att vara en invandrarstad och tidigare var stadsdelarna otroligt etniskt präglade. Till exempel finns det en svensk stadsdel som heter Andersonville. Här ligger Swedish American Museum som beskriver immigranternas öde.

Dag 3: Springfield, Illinois

Idag startar er spännande bilresa som ska ta er från Chicago till New Orleans. Ni börjar faktiskt er resa på legendariska Route 66. Första stopp på resan är Springfield i Illinois där ni bland annat kan uppleva den tidigare president Abraham Lincolns grav. 30 km nordväst för Springfield ligger en rekonstruktion av landsbyn New Salem som var Abraham Lincoln hemstad i sina unga år.

Distans: ca 330 km

Dag 4: St. Louis, Missouri

Nästa stopp är St. Louis som ligger vid Mississippi River och här kan ni beskåda USA's högsta monument. Den 192 meter höga Gateway Arch hyllar Thomas Jeffersons och St. Louis roll i den västliga utvecklingen i USA. Åk upp till toppen och njut av utsikten. Inte så långt från centrum ligger parken Elk Park där ni kan uppleva det lokala djurlivet. Under det räknas bisonoxar, vilda kalkoner, älgar och hjortar. I St. Louis måste ni även besöka Route 66 State Park där ni i informationscentret får mycket bra och intressant information om Route 66´s historia.

Distans: ca 180 km

Dag 5: Nashville, Tennessee

Framför er väntar en lång körning, så mestadels av dagen är i bilen. Det gör inte så mycket för stor del av en roadtrip i USA är just att uppleva landsvägarna genom landet. Stanna och är lunch på en klassisk diner, njut av raka långa vägar och oändliga utsikter. På kvällen ankommer ni till Nashville.

Distans: ca 520 km

Dag 6: Heldag i Nashville

Ni har hela dagen i countrymusikens huvudstad Nashville. Det var bland annat i Nashville som Dolly Parton blev internationell stjärna. Besök Grand Ole Oprey som 1925 startade som ett radioprogram och var otroligt populärt i sydstaterna. Nu är Grand Ole Oprey en välkänd konsertscen som hyllar de största countrystjärnorna. Har ni en förkärlek till whisky har ni kommit till rätt plats. Jack Daniels destilleri ligger inte långt från Nashville.

Dag 7: Memphis, Tennessee

Från en musikstad till en annan. Ni rullar nu söderut mot Memphis och de kommande dagarna kommer ni gå i Elvis fotspår. Ni bör naturligtvis besöka Graceland där ni kan utforska Elvis hus och se flera av hans ägodelar. Sun Studios är också väl värt ett besök. Det var här som flera stora stjärnor som Elvis, Johnny Cash och Jerry Lee Lewis spelade in sina stora hits i början av 50-talet.

Distans: ca 340 km

Dag 8: Heldag i Memphis

Beroende på hur mycket ni hann se och uppleva av musikstaden igår, finns det mer tid idag. Ska det inte bara handla om musik vid ert besök i Memphis bör ni även åka till National Civil Rights Museum som är på The Loraine Motel där Martin Luther King blev skjuten. Med film, berättelser och interaktiva medier blir ni guidade genom utvecklingen av borgarrättigheterna genom historien.

Dag 9: Vicksburg, Mississippi

Framför er har ni ca 40 mil från Memphis till Vicksburg. Ni kan ta sträckan i lugn och ro och njuta av de amerikanska städerna ni passerar. Även i Vicksburg är det musiken som är kärnan och ni kan här uppleva blues, jazz och rock & roll. Flera kvällar i veckan erbjuds musikkvällar på stadens barer och restauranger.

Distans: ca 400 km

Dag 10: Heldag i Vicksburg

Ni har hela dagen framför er att uppleva Vicksburg. Förutom musiken är Vicksburg en historik stad och här har ni verkligen möjlighet att fördjupa er i historien kring amerikanska inbördeskriget. Förutom musik och historia rekommenderas att strosa runt i stadskärnan och ta en båtutflykt på Mississippi river.

Dag 11: Natchez

Ni följer Mississippifloden och under vägen kommer historien ikapp och ni blir påminda av bomullsplantage, slaveri och inbördeskrig. Under 1800-talet odlade plantageägarna indigo och tobak, men det gick senare över till bomull och sockerrör. Skördarna gjorde plantageägarna väldigt rika och det byggdes stora och stilfulla palats omkring på markerna. Trots inbördeskriget står de stora husen ännu fint och arkitekturen skiljer sig mycket åt beroende på var ägarna kom ifrån. På eftermiddagen ankommer ni till Natchez där ni ska övernatta.

Distans: ca 120 km

Dag 12: Lafayette, Louisiana

Innan ni åker från Natchez rekommenderas ett besök på någon av de stora bomullsplantagerna Burn, Dunleith, Melrose, Monmouth eller Longwood. Stanna gärna till i den lilla staden St Francisville. Staden, som i folkmun kallas "the town two miles long and two yards wide", ligger på en liten remsa mot Mississippi River. Det osar sydstatscharm här och de klassiska vita husen med sina stora verandor ligger sida vid sida längs huvudgatan.

Ni fortsätter er resa mot Lafayette, som är känd för sin matkultur med Cajun. Lafayette har mycket att erbjuda med fantastisk natur, kultur och historia. I områdets floder och träsk finns det både sköldpaddor och alligatorer!

Distans: ca 250 km

Dag 13: New Orleans, Louisiana

Under dagen kommer ni fram till New Orleans som ligger vid Mississippiflodens utlopp. Under kvällen njuter ni av alla intryck samtidigt som ni äter en spicy cajun cuisine och lyssnar till jazzmusiken som sätter liv i de franska kvarteren. I New Orleans stannar ni två nätter.

Distans: 230 km

Dag 14: Heldag i New Orleans

Ingen glömmer 2005 när orkanen Katrina härjade över New Orleans och efterlämnade 80 % av invånarna utan hem. Spåren efter förödelsen finns fortfarande men invånarna är stenhårda och har stor livsglädje vilket gör New Orleans helt unikt och en spännande stad att besöka. Staden kallas i folkmun "The Big Easy". New Orleans är präglat av 250 års fransk, spansk och amerikansk kultur. I den franska stadsdelen, French Quarter, befinner ni er mitt bland vackra järnsmideskonstruktioner, färgstarka byggnader och vibrerande jazzmusik. Det klassiska sättet att transportera sig runt på i new Orleans är med stadens spårvagnar. En fin avslutning på dagen i New Orleans är att hoppa på en av de historiska hjulångarna på Mississippifloden. Ombord blir ni underhållna med jazzmusik och kreolsk gastronomi.

Dag 15: Avresa New Orleans

Det är dags att återlämna bilen på flygplatsen och checka in på flyget till Sverige. Med gungande musik i sinnet flyger ni hem.

Dag 16: Hemkomst

Välkomna hem!

Karta

Pris per person

Standard

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Ord. säsong  fr. 22.700 kr  fr. 16.000 kr
 Högsäsong  fr. 24.400 kr  fr. 17.300 kr

Preferred

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Ord. säsong  fr. 25.800 kr  fr. 17.500 kr
 Högsäsong  fr. 26.900 kr  fr. 18.600 kr

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige - USA t/r
 • Flygskatter
 • 2 nätter i Chicago
 • 15 dagars bilhyra inkl. fria km, försäkring, extra förare, första tanken bensin
 • 1 natt i Springfield
 • 1 natt i St. Louis
 • 2 nätter Nashville
 • 2 nätter i Memphis
 • 2 nätter i Vicksburg
 • 1 natt i Natchez
 • 1 natt i Lafayette
 • 2 nätter i New Orleans
 • Simon Shopping rabatthäfte
 • Full klimatkompensation - läs mer här!

Tillägg:

 • Envägshyra på USD300 + skatt tillkommer på denna tur och betalas på plats
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring

Säsonger
Svensk sommar räknas generellt som högsäsong i centrala USA. Därtill kommer även avresor under lokala högtider. 

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se