^
 • Florida och Mexiko kombo

  14 dagar från 16.900 kr

 • Florida och Mexiko kombo

  14 dagar från 16.900 kr

 • Florida och Mexiko kombo

  14 dagar från 16.900 kr

 • Florida och Mexiko kombo

  14 dagar från 16.900 kr

Florida och Mexiko kombo

Bila runt i Florida och besök Disney World, se alligatorer i Everglades och shoppa i Miami innan vita stränder och turkos vatten i Mexiko väntar.

14 dagar från 16.900 kr
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn  
Pris per person vid 2 vuxna från 17.800 kr

Priset inkluderar: flyg, bilhyra, övernattningar samt all inclusive i Mexiko

Florida, eller 'Solskensstaten' som den också kallas, är full av upplevelser och avstånden är förhållandevis korta. På denna resa börjar du i Orlandos djungel av nöjesparker och attraktioner, självklart med Disney World i spetsen. Efter några aktiva dagar kör du söderut och får lite avkoppling på västkustens vackraste stränder i Fort Myers. När det blivit dags att bege sig till östkusten och Miami kan du åka via Everglades och titta på alligatorerna som lever i sumpmarkerna där. Miami gör ingen besviken med sin mångkulturella charm, palmkantade strandpromenad och karakteristiska art-deco arkitektur. Här finns också god mat och fantastisk shopping!

Efter att ha utforskat Floridas höjdpunkter väntar Mexikos pärla - Playa del Carmen! Du flyger till Cancun och efter en kort transfer är du på plats och kan checka in på Hotel RIU Yucatàn där du har hela fem nätter. Närmaste granne är stranden och det vackra turkosa vattnet som bara väntar på att få svalka dig en solig och varm dag. Förutom all inclusive med riktigt bra mat och dryck erbjuder resorten en mängd olika aktiviteter och underhållning som utan tvekan kommer att förgylla dina dagar. Mexiko och Yucatán-halvön är också känd för sina Maya-ruiner och du kan på en dagstur besöka både den i Tulum och världsarvet Chichén Itzá med sin berömda pyramidliknande byggnad. Här finns också bra dykning och möjlighet att snorkla i undervattensgrottor, sk. cenotes som ligger i närheten. Då resorten ligger på gångavstånd från Playa del Carmen kan du utan problem även ta del av det lokala utelivet och shoppingen. Självklart går det bra att också bara koppla av och njuta av sol, värme och den härliga mexikanska stämningen! 

Detta är en resa med både upplevelser och aktiviteter såväl som avkoppling, och passar såväl familjer som par.

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Ankomst till Orlando

Du landar i Orlando, Florida på eftermiddagen eller kvällen samma dag som du reser från Sverige på grund av tidsskillnaden. Hyrbilen hämtar du upp direkt på flygplatsen och tar dig sedan till hotellet där du ska bo de kommande tre nätterna. 

Dag 2-3: Orlando

Du har nu två hela dagar åt att upptäcka allt som Orlando har att erbjuda...och det är mycket! Innan Disney World öppnade 1971 var Orlando endast en stad bland alla andra, men idag är det en av världens mest populära resmål tack vare det enorma utbud av nöjesparker och attraktioner som följt i Musse Piggs fotspår. Här finns mycket kul för både stora och små så aktiva dagar väntar!

Dag 4-5: Fort Myers

Idag lämnar du aktiva Orlando och kör söderut mot lite härligt strandliv i Fort Myers. Du har två nätter här och kan njuta av de vackra vita stränderna, bra restauranger och skön avkoppling. Vill du inte bara sola och bada finns det även annat att hitta på i Fort Myers. Uppfinnaren Thomas Edison hade sin vinterbostad här och man kan besöka hans labratorium som i princip står orört så som han lämnade det. Här finns också ett museum om honom där man kan lära sig mer om hans uppfinningar, varav den mest kända självklart är glödlampan.  

Dag 6: Fort Myers - Everglades - Miami

Starta dagen i Fort Myers och avsluta den i Miami Beach. På vägen kan du åka via Everglades och se alligatorerna från en klassisk propellerbåt runt sumpmarkerna. Väl framme checkar du in på ditt hotell i South Beach där du ska bo i två nätter. Kvällen ger möjlighet att strosa bland de berömda art-deco byggnaderna och inta en god middag på någon utav Miamis alla fantastiska restauranger. 

Dag 7: Miami

Miami är ljust, färgrikt och fyllt av kulturella olikheter. Staden är känd som Amerikas "Internationella Stad" och hälsar sina gäster välkomna med sin vackra art-deco arkitektur, härliga strand och palmkantade strandpromenad. Här finns också fantastisk mat från världens alla kök och i olika fusions med varandra. Du hittar också shopping i världsklass på både prisvärda outlets och i designbutiker från kända modeskapare. 

Dag 8: Miami - Cancun - Playa del Carmen

Hola Mexico! Idag är det dags att lämna Florida och USA för att inta Mexiko och Yucatán-halvön. Du flyger till Cancun där en transfer väntar på att få ta dig söderut längs kusten till det något mindre Playa del Carmen. Efter ca 45 min är du framme och kan checka in på härliga Hotel RIU Yucatán där du ska bo de kommande fem nätterna. Då du har all inclusive ingår mat och dryck, så njut av god mexikansk mat och ta en piña colada i solnedgången med stranden och havet som utsikt. 

Dag 9-12: Playa del Carmen

Kommande dagarna vaknar du upp till sol, värme, vit strand och turkost vatten. Vad mer kan man önska? Hotel RIU Yucatán ligger vid stranden och du har gratis solstolar där du kan koppla av och sola och bada under dagarna. Föredrar du pool finns det tre olika att välja mellan, såväl som en barnpool och barnklubb. Det finns också en mängd olika aktiviteter antingen på hotellet eller i närheten då hotellet är en del av ett större hotellkomplex. Exempel på aktiviteter är windsurfing, golf, bordtennis, snorkling eller kayaking. Självklart finns det underhållning på kvällen som passar både stor och liten. Hotellet ligger ca tre kilometer ifrån Playa del Carmens centrum så det går bra att åka in om man vill testa på nattlivet där en kväll. 

Playa del Carmen är känd för att ha en utav världens vackraste stränder, men skulle du bli trött på att sola och bada finns det flera dagsturer du kan åka på. Vi rekommenderar särskilt en tur till någon utav maya-ruinerna Tulum eller Chichén Itza eller snorkling i de fantastiska undervattensgrottorna, sk. cenotes. Prata med din säljare om du vill förboka någon tur, vilket kan vara en bra idé, speciellt i högsäsong. 

Dag 13: Avresa från Playa del Carmen/Cancun

Njut av de sista timmarna i värmen och hotellets alla faciliteter, innan transfern mot Cancun avgår för att ta dig vidare mot flyget till Sverige igen. Kanske väljer du att shoppa souvenirer till nära och kära där hemma, eller så är det ett sista dopp i det glittrande havet som lockar mest. Något kallt att dricka i baren med havet som utsikt för att summera alla upplevelser är också ett sätt att avsluta resan på.

Dag 14: Ankomst till Sverige

Idag landar du i Sverige igen efter en semester fylld av fantastiska upplevelser i Florida och Mexiko! 

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Hela året  fr. 17.800 kr  fr. 16.900 kr

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige –Orlando//Miami-Cancun- Sverige
 • Flygskatter
 • 7 dagars bilhyra inkl. fria km, försäkring, extra förare och första tanken bensin
 • 3 nätter i Orlando
 • 2 nätter i Fort Myers
 • 2 nätter i Miami
 • Transfer t/r från flygplats Cancun till RIU Yucatan
 • 5 nätter på Hotel RIU Yucatan med all inclusive (mat och dryck) samt gratis wifi, solstolar, underhållning och en mängd aktiviteter. 
 • Full klimatkompensation - läs mer här!

Tillägg:

 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring

Säsonger
Den svenska sommaren samt januari till mars och alla högtider räknas generellt som högsäsong för resor till Florida och Mexiko. Det gör att vi har ett ca pris för hela året. September och oktober kan ev. orkander förekomma och det är månader med något mer nederbörd i området runt Cancun. 

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen. 

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information. Du kan välja att resa i Premium Economy ena vägen och i economy andra vägen eller Premium Economy bägge vägar, summan är då det dubbla. Tala med din säljare.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se