^
 • Med bil genom Sydstaterna

  16 dagar från 15.500 kr

 • Med bil genom Sydstaterna

  16 dagar från 15.500 kr

 • Med bil genom Sydstaterna

  16 dagar från 15.500 kr

 • Med bil genom Sydstaterna

  16 dagar från 15.500 kr

Med bil genom Sydstaterna

Kör med egen bil genom Sydstaterna som bjuder på mycket musik, kultur och historia. Resan startar och slutar i Atlanta.

16 dagar från 15.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn
Pris per person vid 2 vuxna från 21.800 kr
Priset inkluderar: flyg, bilhyra och övernattningar

På denna resa kör ni genom den amerikanska "Södern" och upplever allt från det stora musikutbudet till historien om inbördeskriget, bomullsplantagen och de svartas rättigheter i USA. Resan startar och slutar i Atlanta i Georgia och ni besöker ytterligare sju delstater som tillsammans utgör Sydstaterna.

Läs mer om resan i dagsprogrammet nedan!

 

 

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Ankomst Atlanta, Georgia

Tack vare tidsskillnaden landar ni samma dag i USA som ni lämnar Sverige. På flygplatsen hämtar ni ut er hyrbil och kör därefter in till ert hotell i Atlanta. Spendera eftermiddagen i staden, ät en bit god mat och vila ut efter resan. 

Dag 2: Heldag i Atlanta

Ni har hela dagen framför er att utforska Atanta. Staden har ett stort utbud av sevärdheter och museum. Besök till exempel Sweet Auburn och kliv tillbaka i historien kring de mänskliga rättigheterna som hade sitt högsäte i Atlanta och med Martin Luther King i spetsen på 60-talet. Strax utanför Atlanta kan ni besöka Stone Mountain Park. Parken är hem för en enormt stor klippa, som sticker rakt upp i det annars skogsbeklädda landskapet. På ena klippväggen finns världens största stenuthuggning som föreställer söderns stora ledare Robert E. Lee, Stonewall Jackson och presidenten Jefferson Davis. Parken erbjuder en stor mängd utomhusaktiviteter bland annat bland annat en vandring som tar er till toppen av Stone Mountain.

Dag 3: Montgomery, Alabama

Idag lämnar ni Atlanta och därefter går resan vidare till Montgomery som är delstatshuvudstad i Alabama. Besök Old Alabama Town som är en autentiskt litet samhälle med hus från 1900-talet. Friluftsmuseet berättar på ett fint vis hur livet var för den vanliga amerikanen i Alabama under dessa år. I stark kontrast till Old Alabama Town kan ni besöka President Jefferson Davis vackra hem The First White House of the Confederacy som bjuder på en originalinredning från mitten av 1800-talet.

Distans: ca 260 km

Dag 4: Fort Walton Beach/Pensacola, Florida

Kursen är satt mot New Orelans, men på vägen gör ni en avstickare till solvarma Florida. Ni bor antingen i Pensacola (standard) eller i Fort Walton Beach (preferred) där ni kan njuta av sol och bad på kritvita stränder. Passa också på att strosa lite längs med strandpromenaden och ät en god middag på någon trevlig fiskrestaurang. 

Distans: ca 260 km Fort Walton Beach / ca 270 km Pensacola   

Dag 5: New Orleans, Louisiana

Denna morgon går färden vidare till staden Mobile i Alabama. Staden grundades för nästan 300 år sedan av fransmännen. Staden har en elegant kombination av europeisk kultur och sydstatscharm. Under dagen kommer ni fram till New Orleans som ligger vid Mississippiflodens utmynning. Under kvällen njuter ni av alla intryck samtidigt som ni äter en spicy cajun cuisine och lyssnar till jazzmusiken som sätter liv i de franska kvarteren. I New Orleans stannar ni två nätter.

Distans: ca 330 km från Pensacola / ca 390 km från Fort Walton Beach

Dag 6: Heldag i New Orleans

Ingen glömmer 2005 när orkanen Katrina härjade över New Orleans och efterlämnade 80 % av invånarna utan hem. Spåren efter förödelsen finns fortfarande men invånarna är tuffa och har stor livsglädje vilket gör New Orleans helt unikt och en spännande stad att besöka. Staden kallas i folkmun "The Big Easy". New Orleans är präglat av 250 års fransk, spansk och amerikansk kultur. I den franska stadsdelen French Quarter befinner ni er mitt bland vackra järnsmideskonstruktioner, färgstarka byggnader och vibrerande jazzmusik. Det klassiska sättet att transportera sig runt på i New Orleans är med stadens spårvagnar. En fin avslutning på dagen i New Orleans är att hoppa på en av de historiska hjulångarna på Mississippifloden. Ombord blir ni underhållna med jazzmusik och kreolsk gastronomi.

Dag 7: Vicksburg, Missisippi

Ni följer Mississippifloden genom delstaten Louisana och ankommer ganska snart till statens huvudstad Baton Rouge. Under vägen kommer historien ikapp och ni blir påminda av bomullsplantage, slaveri och inbördeskrig. Under 1800-talet odlade plantageägarna indigo och tobak, men det gick senare över till bomull och sockerrör. Skördarna gjorde plantageägarna väldigt rika och det byggdes stora och stilfulla palats omkring på markerna. Trots inbördeskriget står de stora husen ännu fint och arkitekturen skiljer sig mycket åt beroende på var ägarna kom ifrån.Vidare går färden in i delstaten Mississippi och till staden Vicksburg där ni avslutar denna dag.

Distans: ca 330 km

Dag 8: Memphis, Tennessee

Ni börjar dagen tidigt och kör mot Memphis, hemmet för Bluesen. Denna stad kombinerar sydstatscharmen med spännande storstadsliv. Memphis är världsberömt för soul, blues samt rock och några av de helt största artisterna inom den kategorin kommer härifrån. Bland annat kungen av Rock & Roll Elvis Presley vars grav du kan besöka i parken vid hans hem Graceland. Graceland är efter Elvis död 1977 omgjort till ett museum och är en av det mest besökta museum i USA. Besök även Sun Studio där både Elvis, Johnny Cash och BB King spelade in sina hits. Nation Civil Rights muséet är bestämt också värt ett besök. 1968 blev medborgarrättskämpen Martin Luther King skjuten på Lorroine Motel då han stod på sin altan. Motellet är nu ombyggtill ett intressant museum för rasdiskrimination. När mörkret faller rekommenderar vi en promenad på bluesgatan Beale Street som är ett gammalt nöjeskvarter där bluesen fann sin väg från bomullsfälten.

Distans: ca 400 km

Dag 9: Nashville, Tennessee

Från blues, soul och rock går resan vidare till Countrymusikens hemort Nashville i delstaten Tennessee. I Nashville blir alla kända countrymusiker hyllade och därför bör ni besöka Country Music Hall of Fame. Det är också möjligt att sitta i publiken till det populära tv-programmet Grand Ole Opry där scenen intas av kända musiker och stjärnor. Patsy Cline, Garth Brooks, Dolly Parton och Carrie Underwood är några av de countrysångare som stått på denna scen. 

Distans: ca 340 km

Dag 10: Asheville, North Carolina

Nu vänder ni näsan mot öster och fortsätter er körning via Knoxville och vidare till The Great Smoky Mountains. Namnet har Cherokee-indianerna gett berget efter det blå dis som driver in över de mossbeklädda bergstopparna. Nationalparken är vacker och består av frodiga skogar, berg, rinnande bäckar och flera vattenfall. Här bor det även hjort, räv och den beryktade svartbjörnen. I Great Smoky Mountains korsar ni gränsen till North Carolina och letar er sedan fram till Asheville. Här i närheten ligger också Cherokee Welcome Centre där ni kan göra ett besök och få större inblick i den lokala ursprungsbefolkningens historia och liv idag. 

Distans: ca 480 km

Dag 11: Charleston, South Carolina

Resan fortsätter idag från North - till South Carolina och dess huvudstad Columbia. Senare på kvällen kommer ni fram till den fascinerande Charleston med sina trånga gator och gränder, häst och vagn transporter, stora palats och avslappnade atmosfär.

Distans: ca 430 km

Dag 12: Heldag i Charleston

Ni har hela dagen framför er i den trevliga kuststaden. I lugn och ro kan ni utforska det historiska distriktet med vacker arkitektur. På Patriots´ Point Museum kan ni uppleva flera historiska krigsskepp. Passa på att besöka Fort Sumter som ligger på en ö strax utanför Charleston. Det var här som de första skotten i det amerikanska inbördeskriget avfyrades. I Charleston rekommenderar vi även ett besök på USA första offentliga park. Magnolia Plantation and Gardens ligger vackert i Charleston. Parken blev anlagd 1676 av familjen Drayton och öppnade för offentligheten 1870. Det är en äventyrlig och vacker park med tusentals blommor, urgamla magnolior och ett rikt djurliv.

Dag 13: Savannah

I staden Savannah osar det av sydstatscharm och gästvänlighet. I Savannah bör ni lägga vägen förbi restaurangen The Pirates House som huserar i stadens äldsta byggnad från 1753.

Distans: ca 170 km

Dag 14: Atlanta, Georgia

Idag kommer ni ut på er sista etapp på denna resa, då ni kör tillbaka till Atlanta. Det är en fin bilresa genom delstaten Georgia. Eventuellt ska ni stanna och shoppa lite innan hemresan till Sverige. Framme i Atanta checkar ni in på ert hotell och njuter av sista kvällen i USA för denna gång.

Distans: ca 400 km

Dag 15: Avresa Atlanta

På morgonen återlämnar ni bilen på flygplatsen innan ni checkar in och flyger hem till Sverige.

Dag 16: Ankomst Sverige

Välkomna hem!

Karta

Pris per person

Standard 

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Ord.säsong   fr. 21.800 kr  fr. 15.500 kr
 Högsäsong   fr. 24.300 kr  fr. 17.400 kr

Preferred

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Ord.säsong  fr. 24.200 kr  fr. 16.700 kr
 Högsäsong  fr. 26.800 kr  fr. 18.600 kr

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige - USA t/r
 • Flygskatter
 • 15 dagars bilhyra inkl. fria km, försäkring, extra förare och första tanken bensin
 • 2 nätter i Atlanta
 • 1 natt i Montgomery
 • 1 natt i Fort Walton Beach/Pensacola
 • 2 nätter i New Orleans
 • 1 natt i Vicksburg
 • 1 natt i Memphis
 • 1 natt i Nashville
 • 1 natt i Asheville
 • 2 nätter i Charleston
 • 1 natt i Savannah
 • 1 natt i Atlanta
 • Full klimatkompensation - läs mer här!

Tillägg:

 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring

Säsonger
Den svenska sommaren räknas generellt som högsäsong för resor till USA. Därtill kommer även avresor under högtider.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 031-701 51 70 eller skriv till resor@myplanet.se