^
 • New Englands höjdpunkter

  13 dagar från 12.500 kr

 • New Englands höjdpunkter

  13 dagar från 12.500 kr

 • New Englands höjdpunkter

  13 dagar från 12.500 kr

 • New Englands höjdpunkter

  13 dagar från 12.500 kr

 • New Englands höjdpunkter

  13 dagar från 12.500 kr

New Englands höjdpunkter

Njut av stämningen i historiska Boston och upplev vacker natur, klippkust och besök de trevliga småstäderna på denna resa genom New England.

13 dagar från 12.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn
Pris per person vid 2 vuxna från 17.700 kr
Priset inkluderar: flyg, bilhyra och övernattningar

Nordöstra USA är så mycket mer än bara New York. Tyvärr är det många som inte hittar till dessa nordöstliga stater även kallade New England. Men här väntar både spännande städer, vacker natur och en atmosfär som är väldigt annorlunda övriga delar av landet.

Denna kör-själv-resa tar dig genom de sex stater som utgör New England. På din väg kommer du uppleva Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island och Vermont. Resan börjar och slutar i New Englands historiska huvudstad Boston.

 

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Ankomst til Boston, Massachusetts

Avresa från Sverige och ankomst till Boston på eftermiddagen.

Efter incheckning på hotellet kan ni använda eftermiddagen och kvällen till att njuta av New Englands historiska huvudstad Boston. Besök gärna den mysiga stadsdelen Beacon Hill med sina kullerstensgator och trevliga restauranger.

Dag 2: Heldag i Boston

Framför er har ni hela dagen att utforska Boston. Historiskt sett har Boston mycket att erbjuda och för att få en inblick i staden och dess historia rekommenderar vi att ni promenerar "the Freedom Trail". Den tar er genom staden och förbi de största sevärdheterna. Det finns 16 "hållplatser" på vägen som tar er 250 år tillbaka i den amerikanska historien.

Dag 3: South Portland, Maine

Ni lämnar storstaden till förmån för New Englands vackra landskap och berömda stränder. Dagens mål är South Portland i delstaten Maine. Längs vägen kan ni stanna till i "the Witch City" - Salem som var hem till ett antal fruktansvärda häxprocesser på 1690-talet. Ni reser sedan vidare norrut och här väntar de mysiga och charmiga kuststäderna. Stanna gärna till vid städerna Rockport och Portsmouth. Vid slutet av dagen anländer ni till ert hotell i South Portland.

Distans: ca 180 km

Dag 4: Ellsworth, Maine

Idag kör ni längs med den spektakulära östkusten norrut till staden Ellsworth. Det är kanske inte den mest direkta vägen, men helt klart mycket vacker. Ni anländer på eftermiddagen till staden Ellsworth där ni ska övernatta de nästkommande två nätterna.

Distans: ca 240 km

Dag 5: Acadia National Park, Maine

Framför er har ni en hel dag i området och MyPlanet rekommenderar att ni tillbringar dagen med att besöka den 35.000 hektar stora Acadia National Park på Mount Desert Island. Detta är den enda nationalparken i delstaten Maine och nationalparken är framförallt känd för sin tallskog, sin oändliga kustlinje och Cadillac Mountain. Cadillac Mountain är den högsta punkten på den amerikanska östkusten. Det är ett vackert område med många vandringsleder. Här finns goda möjligheter till att lufta era promenadskor och utforska parken.

Distans: ca 60 km Ellsworth - Acadia National Park t/r

Dag 6: White Mountains, New Hampshire

Nu är det dags att lämna kusten och resa inåt i landet. NI kör från Ellsworth till White Mountains National Forest i New Hampshire. Skogen är vacker året om, men speciellt under höstmånaderna. White Mountains är helt fantastisk då höstfärgerna förvandlar skogen till en färgpalett av bruna, röda, orangea och gula nyanser. Ett fenomen New England är mycket känt för. De organiserade tågturerna är ett av de bästa sätten att uppleva detta stora naturområde på. Ett annat alternativ är att snöra på er promenadskorna och gå bort från vägarna och ta er närmare naturen. Ni övernattar i Gorham.

Distans: ca 270 km

Dag 7: Stowe, Vermont

Ni fortsätter att resa längre innåt i landet till delstaten Vermont och mot dagens mål som är staden Stowe. Ni kör genom skogar och den magnifika New England-landsbygden. Längs vägen kan ni besöka de pittoreska och idylliska städerna Lyndonville och Craftsbury.

Distans: ca 270 km

Dag 8: Williamstown, Massachusetts

Idag reser ni från Stowe till Williamstown i Massachusetts och ni kör genom det vackra landskapet i Green Mountains. Green Mountains har ett mycket rikt och varierat djurliv. Med lite tur kan ni få uppleva både bäver, älg, rådjur och svartbjörn. Green Mountains är värt ett besök året om, men återigen drar de fantastiska höstfärgerna till sig de flesta besökarna. Vid slutet av dagen anländer ni till ert hotell i Williamstown.

Distans: ca 250 km

Dag 9: Newport, Rhode Island

Med de gröna bergen i ryggen beger ni er igen ut mot kusten och närmare bestämt till staden Newport i delstaten Rhode Island. Längs vägen passerar ni Hancock Shaker Village. Byn ligger vackert beläget mellan kullar och ängar och har inte mindre än 20 restaurerade 1800-tals byggnader. Vid slutet av dagen anländer ni till Newport och ni märker snart att detta är ett populärt turistmål för amerikanare. Ni förstår strax varför.

Distans: ca 190 km

Dag 10: Cape Cod, Massachusetts

Idag reser ni norrut längs kusten till den populära semesterorten Cape Cod. Halvön är känd för sina fina sandstränder och sina fantastiska skaldjursrestauranger. Några jämför Cape Cod med Skagen i Danmark. Med andra ord är det upplagt för ett par härliga dagar på den halvö mot Atlanten.

Distans: ca 120 km

Dag 11: Heldag i Cape Cod

Ni har en hel dag till att njuta av Cape Cod! För er som gillar vandring finns gott om vandringsleder längs kusten. Under sommarmånaderna är valskådning mycket populärt. Sista natten på resan tillbringas i vackra Cape Cod.

Dag 12: Avresa Boston

Ni checkar ut från hotellet och beger er mot flygplatsen. Detta är resans sista dag, men för den som vill finns möjlighter att förlänga resan!

Kanske vi kan locka med ett par dagar i New York? Eller varför inte sol och bad i Florida? Rådgör med din säljare!

Dag 13: Ankomst till Sverige

Välkomna hem!

Karta

Pris per person

Standard 

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Ord.säsong   fr. 17.700 kr  fr. 12.500 kr
 Högsäsong   fr. 21.200 kr  fr. 15.300 kr

Upgrade

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Ord.säsong  fr. 18.600 kr  fr. 12.900 kr
 Högsäsong  fr. 23.000 kr  fr. 16.300 kr

 

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige - Boston t/r
 • Flygskatter
 • 12 dagars bilhyra inkl. fria km, försäkring, extra förare och första tanken bensin
 • 2 nätter i Boston
 • 1 natt i South Portland
 • 2 nätter i Ellsworth
 • 1 natt i Gorham
 • 1 natt i Stowe
 • 1 natt i Williamstown
 • 1 natt i Newport
 • 2 nätter i Cape Cod
 • Full klimatkompensation - läs mer här!

Tillägg:

 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring

Säsonger
Den svenska sommaren och hösten fram till den 31. oktober räknas generellt som högsäsong för resor till New England. Därtill kommer även avresor under högtider.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 - 888 088 eller skriv till resor@myplanet.se