^
 • New Orleans till Miami med bil

  12 dagar från 13.800 kr

 • New Orleans till Miami med bil

  12 dagar från 13.800 kr

 • New Orleans till Miami med bil

  12 dagar från 13.800 kr

 • New Orleans till Miami med bil

  12 dagar från 13.800 kr

New Orleans till Miami med bil

Upplev det bästa av "Södern" och Floridas vita stränder.

12 dagar från 13.800 kr
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn
Pris per person vid 2 vuxna från 19.100 kr
Priset inkluderar: flyg, bilhyra och övernattningar

På denna bilresa från New Orleans till Miami följer ni kusten och får möjlighet att se och uppleva vackra vita stränder, fascinerande naturområden, spännande matkultur och frihet med egen bil.

Ni kör genom delstaterna Louisiana, Mississippi och Alabama till Florida. Ni övernattar i trevliga kuststäder längs vägen, i storstäder eller i fascinerande naturområden. Längs vägen passerar ni historiska städer, badorter, nationalparker och bra shoppingmöjligheter. Detta är resan för er som vill se andra delar än det klassiska Florida och samtidig kombinera det med "Söderns" historia och välkomnande charm.

Läs mer om detta reseförslag i programmet nedan.

 

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Ankomst New Orleans, Louisiana

Ni anländer till New Orleans samma dag som ni lämnar Sverige. Ni hämtar upp er hyrbil på flygplatsen när ni landar och tar er sedan in till New Orleans och ert hotell. Efter många timmar på resande fot kan det vara gott med ett ordentligt mål mat och vi rekommenderar att ni strosar upp till French Quarter för att njuta av er första kväll i New Orleans på en trevlig restaurang.

Dag 2: Heldag i New Orleans

2005 härjade orkanen Katrina över New Orleans och efterlämnade 80 % av invånarna utan hem. Spåren efter förödelsen finns fortfarande men invånarna är starka och livsglädjen är stor vilket gör New Orleans helt unikt och en spännande stad att besöka. Staden kallas i folkmun "The Big Easy". New Orleans är präglat av 250 års fransk, spansk och amerikansk kultur. I den franska stadsdelen French Quarter befinner ni er mitt bland vackra järnsmideskonstruktioner, färgstarka byggnader och vibrerande jazzmusik. Det klassiska sättet att transportera sig runt på i New Orleans är med stadens spårvagnar. En trevlig avslutning på dagen i New Orleans är att hoppa på en av de historiska hjulångarna på Mississippifloden. Ombord blir ni underhållna med jazzmusik och kreolsk gastronomi.

Dag 3: Biloxi, Mississippi

Efter ett par dagar i New Orleans är det dags att påbörja er resa österut. Dagens mål är staden Biloxi, men istället för att köra raka vägen rekommenderar vi att ni följer kustvägen längs Mexikanska golfen. Biloxi är ett av de äldsta samhällena i Mississippi och sträcker sig tillbaka ända till 1699. Njut av de kritvita stränderna på eftermiddagen, eller följ med på en spännande fisketur. Är i golfintresserade finns här fina golfbanor. Eftersom staden är så gammal finns här också ett bra utbud av museum.

Distans: ca 150 km

Dag 4: Pensacola, Florida

Ni fortsätter ert äventyr längs med Mexikanska Golfens kustlinje. Ni kör genom Mississippi och Alabama för att slutligen anlända till Florida. Under dagen passerar ni vackra stränder och härliga naturområden som skapar det speciella landskapet. Framme i Pensacola är det mycket trevligt att strosa genom det historiska Seville Quarter där gamla sydstatshus ligger sida om sida, med restauranger och caféer. Har ni lust på sol och bad rekommenderas att ni besöker stränderna på Santa Rosa Island.

Distans: ca 200 km

Dag 5: Tallahassee, Florida

Idag fortsätter ni er spännande resa genom Florida med slutmål delstatshuvudstaden Tallahassee. Staden är förhållandevis okänd och förutom att det är Floridas politiska centrum och att Florida State University ligger här, är det främst sevärdheterna i stadens närhet som drar besökare till området. I Wakulla Springs någon halvtimma bort, ligger exempelvis en av världens djupaste färskvattenskällor och flera andra storslagna naturupplevser. Här finns möjlighet att få syn på både alligatorer, sköldpaddor och renar i deras naturliga miljö. Det finns också guidade båtutflykter på floden (mot tillägg) med glasbottenbåt där man får större möjlighet att uppleva djurlivet under vattenytan på ett bättre sätt.

Distans: ca 320 km

Dag 6: Crystal River, Florida

Det är dags att lämna Tallahassee och dess omgivande natur och istället återvända till Mexikanska Golfens kust och upptäcka Citrus Country. Ni ankommer idag till Crystal River som framförallt är känd för att det finns goda chanser att få syn på sjökor som håller till i det grunda vattnet i Crystal River och Crystal Bay strax utanför stan. Utöver det bjuder staden på många vattenaktiviteter så som kajak, fiske, dykning och guidad flodsafari.

Distans: ca 260 km

Dag 7: Tampa Bay, Florida

På er väg mot Tampa Bay passerar ni Clearwater Beach. Clearwater Beach utnämndes till 2013 till Floridas absolut bästa strandort och här är väl värt att göra en paus. Framme i Tampa Bay får ni möjlighet att njuta av utsikten till öppet hav och det är inte land i sikte så långt ögat når. Njut av en avkopplande eftermiddag på stranden eller besök den äldsta restaurangen i Florida som heter Columbia Restaurant som serverar kubanska rätter.

Distans: ca 100 km

Dag 8: Naples, Florida

På vägen till Naples rekommenderas att ni gör ett stopp på Sanibel Island och njuter av öns vita mjuka sandstränder. Framme i Naples kan uppleva lite större shoppingutbud och en lång rad varierade restauranger. Promenera runt i stadskärnan och upplev den spanska arkitekturen samtidigt som ni besöker de många butikerna.

Distans: ca 300 km

Dag 9: Miami Beach, Florida

Från Naples är det dags att bege sig från västkusten till östkusten och till Miami Beach. På vägen rekommenderar vi ett besök till Evereglades Nationalpark. Everglades är lika stort som hela Skåne och här är djurlivet spännande. Everglades kallas i folkmun "Alligator Alley" eftersom antalet färskvattensalligatorer här är otroligt stort.

Framme i Miami möts ni av den speciella färgglada art deco arkitekturen och de världsberömda stränderna. Använd eftermiddagen för ett svalkande dopp i atlanten och välj mellan Ocean Drives stora restaurangutbud.

Distans: ca 210 km

Dag 10: Heldag Miami Beach, Florida

Ni har en hel dag att fortsätta utforska Miami och Miami Beach på. För att få lite djupare insikt i den multikulturella staden rekommenderas en guidad stadsrundtur med båtutflykt. Vill ni hellre komma ut på vägarna kan ni köra söderut till Key West. Det är en lite längre dagstur, men man kan utan problem nå det på en dag.

Dag 11: Avresa Miami

Det är er sista dag i Miami. Ni har förmiddagen framför er och kan njuta av sol och bad innan ni på eftermiddagen ska lämna hyrbilen på flygplatsen. Ni checkar därefter in för att flyga hem till Sverige igen. Om ni önskar finns det möjlighet att förlänga resan med ytterligare ett par nätter i Miami. Rådgör med er säljare!

Dag 12: Ankomst Sverige

Välkomna hem!

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Ord. säsong  fr. 19.100 kr  fr. 13.800 kr
 Högsäsong  fr. 21.200 kr  fr. 15.600 kr

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige - USA t/r
 • Flygskatter
 • 11 dagars bilhyra inkl. fria km, försäkring, extra förare och första tanken bensin
 • 2 nätter i New Orleans
 • 1 natt i Biloxi
 • 1 natt i Pensacola
 • 1 natt i Tallahassee
 • 1 natt i Crystal River
 • 1 natt i Tampa Bay
 • 1 natt i Naples
 • 2 nätter i Miami Beach
 • 1 incheckad väska + mat på flyget
 • Simon Shopping rabatthäfte
 • Full klimatkompensation - läs mer här!

Tillägg:

 • Obligatorisk envägshyra och skatt tillkommer på denna tur och betalas på plats.
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring

Säsonger
Svensk sommar och december till mars räknas generellt som högsäsong i Florida och Sydstaterna. Därtill kommer även avresor under lokala högtider. 

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se